Beskrivelse: Jeg så denne spøjse sag fra tårnet. Den er meget lille. På et tidspunkt lå den sammen med en Toppet Lappedykker og virkede ikke ret meget længere i kroppen end denne.Den er storhovedet med "tykke kinder" Den stejle pande kunne godt pege i retning af Dværggås, hvorimod vingetegningen er meget som Grågås.
Er det nogen der har et bud?
PÅ andre fotos af fuglen ser man bedre dragt og helhedsindtryk. Her er fuglen en klar, men ret lille Grågås med dennes lyse hoved og hals, helt ensartet lyserøde næb og ret lys overside med brede lyse tværbånd. Fuglen er ret lille - men det er alle gæs sammen med Canadagæs, og gæssene varierer ret meget i størrelse, hvilket bliver klart, når man ser en større flok flyvende gæs, og reagerer på en usædvanligt lille gås, der siden viser sig at være flokkens mindste af den dominerende art.
Tak til Munken og Klaus.
Det der var mest iøjenfaldende var størelsen. Den var påfaldende lille, men jeg må jo så nøjes med en Grågås ;o)
Jeg vil bede Netfugl om at tage billederne af igen, tak.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Jeg så denne spøjse sag fra tårnet. Den er meget lille. På et tidspunkt lå den sammen med en Toppet Lappedykker og virkede ikke ret meget længere i kroppen end denne.Den er storhovedet med "tykke kinder" Den stejle pande kunne godt pege i retning af Dværggås, hvorimod vingetegningen er meget som Grågås.
Er det nogen der har et bud?
Så nem og alligevel så svær.
I modsætning til de to tidligere indlæg, mener jeg en sandsynlig gråkrage, næbbet virker længere og med afrunding, i forhold til allikens korte kraftige kileformade næb. Hale vingeratio er svær at bedømme på billederne. Her har gråkragen jo længere hale end alliken, og det synes jeg man aner på billedet.
Hej Palle og Peter,
Jeg er af gode grunde enig i at det er en gråkrage, men forstår ikke rigtig jeres begrundelse med hale-/vingeratioen. Kunne I forklare nærmere?
Næbbet kan jeg bedre forstå, selvom billedernes kvalitet ikke er i top. Carsten kommer også med nogle udmærkede betragtninger om jizz og proportioner, men det undrer mig en del, at ingen har nævnt farverne! Ja, den er fejlfarvet på dele af vinger, hoved og nakke, men krop og ryg er jo fuldstændig efter bogen for gråkrage, og på det "miderste" billede kan man sågar se det typiske sorte krimskrams på brystet...
Mvh.
Jon
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Er det nu Storkjove eller en klasse mindre?
Synes på fotoet i jizz ikke kompakt og tung nok,
lidt for langhalet, en anelse mørk, og
måske med for lidt hvidt i vingen ?
Spørgende .............. C.
Forstørrer man billedet kan man se at næbbet er tofarvet og for slankt til Storkjove. Selvom det er ret mørkt synes jeg man fornæmmer at overgumpen er kontrasterende lysere, og det stemmer, som Carsten og Nis har påpeget, på Mellemkjove. Hvad der er usædvanligt er de helt hvide baser på de yderste håndsvingfjer, der danner et storkjoveagtigt, men ret smalt hvidt felt (så smalt kan det godt være hos unge Storkjover). Dette har jeg tit set hos Almindelig Kjove, men aldrig hos Mellemkjove, hverken på de hundredevis af skind jeg har gennemgået, eller i felten. Blot at konstatere: kjoverne bliver man aldrig helt færdige med
Tak, KLAUS.
Tør Du el. andre så - alt i alt - tilråde en NETFUGL artsbetegnelse ??
Tak til ARNE for et rigtig spændende Gilleje foto!
__________
ENGLISH
Which Stercorarius ??
Vh...... C.
Og dog, mod Mellemkjove taler udover den lyse storkjovehåndrod måske den ubåndede overgump, der godt nok er en kende lysere end selve halefjerene, men gumpen er ikke som jeg ser det lysere end (har samme farvenuance som) den varmt brune kropsfarve. Og så er der det mørke hoved i svag, men tydelig kontrast til kropsfarven. Disse karakterer stemmer da fint med 1k Storkjove. Det svagt tofarvede næb afviger ikke mere end det er illustreret i "Fugle i Felten". Fuglen er fotograferet skråt forfra, hvilket antyder at vingerne måske er bredere end det umiddelbart fremgår af billedet. Jeg medgiver at haleformen virker forstyrrende, og jeg påstår heller ikke skråsikkert, at det er en Storkjove. Kan 1k Mellemkjove godt have ubåndet overgump, Klaus?
Fuglen dér er én blandt en del Storkjover, der trak forbi meget tæt på. De var alle megatykke, korthalede og bredarmede. Svært at tro at vi (25 mand) havde ladet en Mellemkjove gå som én af disse, så tæt på (tror jeg da...).
Fotos snyder, og fuglen ses jo fra en ret smal vinkel her.. det er nok også derfor armen bliver smallere. Ligesom når Storkjover ses skråt bagfra, så bliver de også pludselig slankvingede og langhalede.. så er kun størrelsen bibeholdt. Det er mit indtryk.
Men jeg ved jo heller ikke et klap.
Mvh Mathias
Hmmm...
Men Arne, det er næppe det eneste gode billede du har fået af denne kjove. Kunne du ikke lokkes til at uploade nogle flere (af dette individ, evt en kollage), så vi Storkjove skeptikere kan blive banket på plads....
Bh
9s
Det ret slanke næb ligner Melllemkjoves, men når man sammenligner med Dans fotos fra rågeleje af en meget lignende fugl er der jo ikke tvivl om at overgumpen - selvom den er lysere - ikke er båndet som den skal være hos en Mellemkjove; det er yderst sjældent at unge Mellemkjover har andet end en tydeligt tværbånden overgump - det har kun de mørkeste. Som jeg skrev så passer hvidt i håndsvingfjerene fint på ung Storkjove, og jeg har aldrig set det hos Mellemkjove. Med Dans foto til sammenligning kan man trygt konkludere at fuglen er Storkjove, men med et næb, der til gengæld er usædvanligt smalt for arten. Jo da, kjoverne bliver man aldrig helt færdige med:)
Ja, netop idag maner THOMAS Varto N. til forsigtighed
ved artsbestemmelse ud fra 'blot et enkelt foto'
- jfr. Basra Reed Warbler, TVN foto 26-9-11, på NETFUGL.
Heldigvis kan man/vi spørge, og så få Geden barberet,
Tak, VH & smil ......... C.
Jeg har haft en del lignende fugle i Hirtshals, hvor dragten ligner mellemkjove og hvor jizzet ligner storkjoven - og hvor billedet har manglet til at jeg turde tage det sidste skridt og sætte artsnavn på. Det fortæller vel også at mellemkjove jizzet ofte er tættere på storkjove end almindelig kjove.
Ja, ANDERS - også omvendt:
ARNEs Storkjove der fremtoner mørk, slank, elegant
à la Ml.kjove,
og hvor Foto-betragtning, alene (uden felt obs), så
kan gi' forkerte associationer...
VH & smil ........... Yours C.
Tak Arne
Beklager mistanken om Mellemkjove på det første upload af dette individ. På de to seneste upload ses en klokkeren Storkjove.
Sikker bestemelse ud fra ét billede ER til tider vanskeligt - og risikofyldt...
Som med bestemmelse i felten, bør den samlede kontekst også altid ihukommes (årstid, lokalitet, raritet m.m.), og her tænker jeg på Mathias´s meget sunde reflektion - mon 25 mand ved Børsdtrup Hage virkelig havde ladet en Mellemkjove passere på så nær en afstand - næppe....
Læring til undertegnede om mere ydmyg tilgang til besemmelse ud fra et enkelt foto :-)
Bh
9s
Tak, ARNE !
Prægtigt billede med levende hav og let krængende fugl,
m/ Bastant næb, krop og vinger
samt diffust Mørkt fjæs og ensfarvet underside,
så der kan tilføjes JUV.!
Levner Ingen ID tvivl.
VH og smil ....... Yours C.
Yours ........ C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Det er ikke en ægte albino, men en såkaldt 'Ino'.
Det kan ses ved, at den har svag brunfarvning af hovedfjerene. Det har været i området i nogen tid, og er der måske stadig?
Hvornår er dette foto taget?
Formodentlig samme fugl er i øvrigt tidligere rapporteret som (Grå-)krage, hvilket jeg også umiddelbart ville byde ind med på grund af næbformen, men er absolut ikke skråsikker på arten.
Under et andet foto har Simon Rosenkilde Waagner bemærket følgende om overnstående foto:
"Fuglen har kraftigere brunfarvning af hoved og bryst, i kontrast til lysere nakke og flanker - hvilket stemmer fint overens med hvad men kan forvente af en 'Ino' gråkrage. En tilsvarende mutantråge ville næppe vise den farvekontrast."
Jeg er helt enig og artsnavnet er derfor ændret til Gråkrage.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Fint billede, ARNE.
Hvorfor ikke gi' ID oplysningen Hun/female ?
Det danske 'Si-si Ørkenhøne' er vel iøvr. mindre
misforståeligt end d. engelske 'See-see'...
VH & smil ......... C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.