Beskrivelse: Fuglen blev fundet af ABK, MKH og HBJ - bl.a. lokaliseret på sit karakteristiske vrææææ kald, som hørtes mere end 20 gange. På foto nederst til venstre er det Kaspisk Måge til venstre og ung Svartbag til højre.
Jeg har ikke den store erfaring med bjergpiber, men for mig ligner denne her en skærpiber. Jeg troede ikke bjergpiber kunne have så brunlig underside som denne samt så umarkeret øjenbrynstribe som denne? Men lad endelig høre fra de erfarne :-)
Mathias
Skærpiber af den mere farveløse type, der ikke er ualmindelig. Fuglen er generelt for "dyster" til Bjergpiber. Øjenbrynet er for kort og undersiden for nusset med de for skærpiber typiske brede og udvandede flankestriber, der på flankerne næsten kan smelte sammen til grå partier.
Bjergpiber ville have haft længere og tydeligere hvidt øjenbryn, brunere overside og hvidlig underside med smallere og bedre afsatte sorte flankestriber.
Ja vist ser den da nusset ud, men da ikke meget mere end dem der ligger i galleriet under Bjergpiber :-). Bundfarven er meget lys som også kan ses på det andet billede neden under dette, som er af samme fugl.
Skulle Skærpiber ikke være mere grøn i en frisk dragt?
Det er vist blevet skrevet her før, men vi tager den igen: Skærpiber varierer med hensyn til grundfarve, derr varierer fra olivengrøn (kan synes reelt grøn i frisk dragt i september-oktober) fra mere gråtonet som man ser på din fugl. For nogle år siden var der en flok på hele 19 skærpibere, der overvintrede ved Helsingør, og her var der gose muligheder for at studere den gradvise overgang fra mørke og meget oliventonede fugle med voldsom stribning til mere gråtonede og noget mere bjergpiberagtige. Men der var et godt stykke op til den klassiske bjergpiber, som man j kan tage til Hornbæk Havn for at se og fotografere. Den er god at blive klog af:)
Og hvem siger, at der ikke gemmer sig nogle skærpibere i Galleriet under bjergpiberne.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.