Hej Silas
Super fede billeder du tager, og fedt det ikke altid er total close up, fedt med noget biotop rundt om fuglen - det er jo netop som dette, et meget mere interessant billede at se på.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Ragnar
Slepp tær norður eftir beinan vegin! Det er nu det sker.
Det er temmelig stor udskiftning af fugle heroppe. Mange småfugle lander ved 13-tiden (som dagens spottesanger) og flyver videre om aftenen, hvis de er i god form og vejret er til det. Så det bliver nok ikke helt nemt at holde dem hen så længe. Men så længe der er sydøstenvind, så er der også nye perler derude, der bare venter på at blive fundet!
Jeg bor jo mod nordøst og kikker primært her (hvorfor jeg aldrig finder yanks), men det vil du da få mulighed for, når du kommer til Mykines!
SiO
Held og lykke til jer begge med jagten på sjældenheder!
Det må da også være tusind gange mere tilfredsstillende selv at finde en raritet, end at stille sig i en kødrand for at betragte en andens fund af en art, som man måske har set mængder af i artens hjemstavn.
De få gange jeg selv har 'svitset' MEGA'er som Gulddrossel og Østlig Kalanderlærke, har på glædesbarometret aldrig kunnet måle sig med den skønne majmorgen hvor jeg scorede en ædelart på Skagen: Ådselsgrib - en art jeg absolut ikke havde ventet at se, da jeg hævede kikkerten for at nyde dagens første lavttrækkende Hvepsevåger i fuldt medlys på godt hold.
Hehe... ja, det er virkelig fedt at finde arterne selv. Og sådan en dag som i dag bliver ikke meget bedre. Men i forhold til Danmark savner jeg lidt af det sociale ved at twitche. I dag fandt jeg eksempelvis et tredje og et andengangsfund for landet, men der kom nul twitchere... og ved sidste års pallas græshoppe kom der ligeledes nul twitchere, hvilket alt andet lige er lidt kedeligt, idet der ikke er nogen at dele fuglene og glæden med. Men hvis man ikke vil være tvunget til at twitche en fugl 400 km væk og samtidig finde sine egne hits - så er Færøerne stedet! Det skal dog lige huskes, at hvis vinden var nordvest, så var der ikke meget at se på...
Forøvrigt kan der læses lidt om dagen i dag her. I er desuden velkomne at kommentere acroen...
SiO
Titel: Syngende, genfundet to dage efter ringmærkningen.
Beskrivelse: Anders Zuschlag genfandt her til morgen Spottesangeren, da den sad og sang 50m øst for Blåvand Fyr. Fuglen blev taget på sangen, og synger i skrivende stund stadig aktivt fra en trætop(!). Fuglen er identisk med den jeg mærkede i forgårs.
Farverne på billedet kan snyde en anelse, da jeg er digiscoping-novice.
I sandhed en medgørlig fugl som bare sad og kværnede løs i toppen af et grantræ, og en meget pædagogisk opførsel, så vi kan blive klogere til næste gang. Tak til finderne.
Det kan nævnes at den var meget lidt aktiv hen på eftermiddagen. Og mellem kl 16 og 18 var den kun fremme to gange. Blev ikke set eller hørt efter kl 16.45...
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Jeg er ikke den store kender af Gulbugene,
og det hjælper næppe, at jeg en enkelt gang
er stødt på den eponyme GULBUGet Trogon...
(Danske Navne, 2008).
MEN:
Spontant forekommer næbbet på Galleriets
flotte Spottesanger fotos kraftigere end
mit personlige indtryk af Gulbugens.
Illustrationerne i div. field guides
bekræfter ikke entydigt dette indtryk.
Når jeg nu ser JENS' Formidable foto,
forekommer næbtøjet dog stadig en kende
større end på vore hjemlige Hippolais.
Er det en Fiktion, eller sér andre det
samme?
_________________________
ENGLISH :
The bill of the Melodious in DK p.t. may
seem larger than Icterine's ?
Just a fiction ?
Thx, JENS ............ C.
Enig, Carsten - var selv overrasket over næbbet. Modsat nogle håndbøgers tekst virker denne spottesangers næb lidt voldsommere - længere og større end gulbugens. Syngende gab virkede iøvrigt gulorange og ikke rødorange som gulbugens
Beskrivelse: Danmarks 5. fund af Spottesanger, og Blåvands 2. fund.
Fanget i V5 kl. 19:15.
Det lykkedes 12-15 prs. at twitche fuglen - enkelte så den meget fint i felten.
Hej Blåvand fuglestation!
Tillykke med den interessante Spottesanger...
Af interesse kunne det være interessant at høre lidt mere om jeres bestemmelseskriterier. Jeg har læst Troels glimrende historie (og jeg synes det er helt perfekt med begejstring - det er ikke overgearet Troels - fedt med engagement). Jeg kunne bare godt tænke mig lidt yderligere kommentarer end vingemålet... Jeg synes nemlig både at den har et markant vingepanel og kort supercilium; og jeg ved fra forrige ugers marathon- research i det sydlige Kasakhstan af Lille vs Steppegulbug her i regionen bød på mange overraskelser. Gulbugene er en familie som er virkelig vanskelige at have med at gøre.
Mange hilsner
Michael
Hej Michael
I felten en vanskelig fugl at kende i forhold til Gulbug, men gav dog et indtryk af at være en mindre fugl. I modsætning til Gulbugs gule underside, virkede kun brystet gulligt på Spotten, mens dens flanker var mere blege i det.
I hånden en noget nemmere sag, hvis du er vant til at ringmærke, kunne du allerede mærke hvor lille den føltes i forhold til de mere kraftige Gulbuge. Alene vingelænge var markant kortere,Blåvand-fuglen havde en vingelængde på 65.5 og når maks 71, hos Gulbug starter målene fra 73. Hos Spottesanger er 2nd p mellem 6/7 mens den hos Gulbug er 2nd mellem 4/5. Personligt synes jeg dens ben er mere slanke og de er desuden brunlige og ikke blålige som hos Gulbug.
Håber disse korte oplysninger er til lidt hjælp.
Bedste hilsner
Henrik Knudsen
På Blåvands polyglotten syns tydligt de slitna hp-spetsarna, än mer tydligt Här i motsatts till fräscha hos icterina vid denna tiden.
Att polyglotta kan uppvisa en rel tydlig "vingpanel" (inte så tydlig på Blåvandsfågeln) är inte ovanligt (ofta mer bortsliten vid denna tiden pga tidigare ruggning jämfört med icterina.
Väl synligt på bilderna av Blåvandsfågeln är även ytterfansinskärningen på hp5 samt lång hp1
En bra sammanfattning kan man se Här samt Här
JanJ
Hej Henrik m.fl
Takker. Ja jeg koncentrerede overvejende på feltmæssig ID. Jeg forstår at den i hånden er anderledes medgørlig.
At den føles mindre er selvfølgelig en nem sag for ringmækere med mange Gulbuge på bagen, og med vingeformlen i hus er sagen selvfølgelig klar.
Jeg studsede ikke så meget over vingepanelet (det er korrekt at det måske ikke er så synderligt synligt), men det overraskede mig at greater coverts har så lyse kanter. Og jeg kan godt se, at f.eks primary projection er ganske kort.
Farverne på fuglen er en vanskelig sag på et enkelt foto - aktuelle lysforhold ved optagelsen, PC-skærm-indstilling, subjektive-indtryk, etc kan jo snyde.
Det er altid interessant at få lidt på plads vedrørende ID i felten på gulbugene - det er ganske nemmere når de gider synge (som Møn-fuglen gjorde i sin tid...) eller man har den i hånden.
Tak herfra og mange hilsner
Michael
Fundet er dd. forelagt SU, med dokumentation i form af stemmeoptagelse (video) og billeder (inkl. billeder af vingeformlen).
Tillykke til alle der kunne opleve Spottesangeren i felten tirsdag d. 8. juni, og flot genfundet af Anders Zuschlag (AZ).
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Denne sag blev opdaget gennem bilruden, men forsvandt som dug for solen. Gennem de næste 3½ time så jeg den kun 20-30 sek. Desværre lykkedes det ikke at få super billeder.
Bestemmelsen til spottesanger er baseret på følgende:
Vingeprojektionen var kort, benene mørke, håndsvingfjerene ret ensfarvet brune og generelt mattere farve end gulbug.
Dette er Færøernes andet fund, hvis det godkendes.
Silas K.K. Olofson
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.