Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart (IOC): Stor Triel (Esacus recurvirostris) Great Stone-curlew - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Chambal river N.P., Indien
Dato: 24. januar 2009
Billede opsætning: Canon Eos 300D, Sigma 170-500
Fotograf: Rune Bisp Christensen, Danmark
Uploadet den: 28. januar 2009
Hits: Billedet har været vist 1967 gange.Kommentarer:

Rune Bisp Christensen skriver torsdag 29. januar 2009 kl. 18.56
Chambal river reserve.
Kraftigt inspireret af Stig Jensen, besøgte vi under vores nyligt afsluttede besøg i Bharatpur, Chambal river på en endagstur.
Hvilket vil sige at vi blev hentet på Sunbird Hotel, Bharatpur kl 05:30 og var så fremme ved Chambal river safari lodge ca 2-2½ time senere, og efter en hurtig indtagelse af den medbragte morgenmad og te, fik vi udleveret en checklist og kørte mod floden med vores Chambal guide Dalveer Singh (0091-9720714394), for at begive os på en to timers flodsafari, hvilket jeg kun kan anbefale på det kraftigste, det er en helt unik måde at se fugle på og man kommer urimelig tæt på fuglene fra vandsiden, det er fascinerende og imponerende og når man så samtidig er i selskab med en helt sublim fugleguide, så fås det næsten ikke bedre, desværre blæste det rigeligt og det vanskeliggjorde det en hel del at se ganges delfinen en del, og vi fik den da heller ikke at se eller høre.
Der plejer også at være Indian Skimmer langs floden, vi så ikke nogen, men de skulle være lettere at få at se tidligere på dagen.
Vi havde til gengæld suveræne oplevelser/nærstudier af bl.a. (i htb-orden):
Høgeørn, chestnut-bellied sandgrouse, sandlark, River og Black-bellied tern, great thickknee, ørken og nonnestenpikker, wolly-necked stork, stor sorthovedet måge, blådrossel.
Af non-fugle oplevelser skal nævnes Marsh crocodile og Gharial (Gavial).

På vej ned til bådsafarien gjorde vi et par småstop ved Crested bunting, og i noget akacie krat som gav Brooks leafwarbler og Steppegulbug (igen vores utroligt skarpe guide Dalveer).

Jeg vil dog anbefale lidt mere tid, en til to overnatninger, især hvis man gerne vil opleve delfinen.
Vi betalte pr. person 2500,- rupies ca 315,- dkr, for besøget, båd tur og guide. Dertil kom billeje (altid inkl chaufør) på ca. 2200,- rupies 275,- Dkr.

Haven og markerne omkring Chambal river safari lodge kan også byde på mange gode fugle, vi så bl.a.: 2 helt fantastiske Brown hawk owl, taiga fluesnapper, Asian koel, brown headed barbet, plum headed parakeet, jungle bush quail, barred button quail.

I alt nåede vi at se 109 arter på dagens udflugt, så Chambal er bestemt et besøg værd.
rpsjarar@chambalsafari.com
ovenstående mail adresse er det eneste jeg har på stedet dernede, da vi fik det arrangeret af min gode ven Ranveer Sikarwar på Hotel Sunbird i Bharatpur.
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.060 sek.
til toppen