Beskrivelse: Ca. 60. fund af triel i DK, men det første fra marts. Et afvigende tidligt forårsfund; de næsttidligste er fra Vejle 19/4 1905 og Bulbjerg 20/4 2000.
Beskrivelse: 3K+ han. Bemærk stor hvid håndrodsplet. Fundet af IBJ.
Ifølge DOFbasen er der registreret 233 arter på Stubben, men det er inklusiv hjelmskallesluger. Til gengæld er der vist set stor stormsvale på lokaliteten, som ikke er indtastet i DOFbasen, så artslisten havner derfor på ca. 233 arter. Ikke mange lokaliteter i Københavns Kommune kan hamle op med det antal. Mon der er set flere i Utterslev Mose?
Beskrivelse: En flok på 2 Dværgværlinger rastede på SV-delen af øen. Vist kun anden gang med multiobs af Dværgværling i Danmark. Første gang var på Chrø 9/10 1996, da to af slagsen sås samtidig i samme busk.
Beskrivelse: Denne 2K sildemåge er set på flere datoer i vandhullet på Ishøj Strand i juni 2017. Bemærk, at fuglen har fældet ca. 60% af de inderste armsvingfjer. Klaus Malling Olsen har venligst kommenteret:
"En spændende fugl, som har det rette jizz for en han heuglini; som en lille svartbag med lange vinger. Dragtmæssigt kunne fuglen også godt passe på heuglini, med sin avancerede fældning (50% armsvingfjer og indre håndsvingfjer udskiftet samt store dele af oversiden). Nyere undersgelser fra Holland har dog underbygget, at de længsttrækkende intermedius kan fælde så avanceret som heuglini og altså opnå et udseende, der er stort set identisk med denne fugls. Jeg har sammenlignet med fotos af heuglini, intermedius og fuscus og bliver fortsat mere forvirret; i bogform kan kan forsøge at skære tingene ud, men gang på gang frustreres man over den enorme variation, og modsætningsfulde karakterer der toner frem.
De fleste heuglini jeg har set fotos af har dog været noget lysere i grundfarven på de nye fjer; her er din fugl nærmere i linie med intermedius (heuglini er nærmere som graellsii, de mørkeste dog som intermedius, men de udgør et mindretal).som jeg altid har opfattet som stort set identisk med Svartbag med hensyn tl oversidens farve; din fugl er kun lidt lysere, og for at være sikker på heuglini ville jeg gerne have haft en lidt lysere grå tone på de nye fjer på oversiden. Undervingen ser interessant ud, da langt de fleste intermedius har mere udbredt mørkt. Heuglini har dog her stor variation. Sm svenskerne er inde på har nogle betydeligt lysere undervinge end intermedius/graellsii, hvilket godt kunne passe på fuglen her. Men hvor meget af undervingedækfjerene er fældet til lysere fjer (2. generation)?. Det er i øvrigt kun et mindretal heuglini, der har så lyse undervinger som svenskerne er inde på; det samme gælder i øvrigt fuscus, omend lyse undervinger ala Kaspisk er et godt kendetegn for fuscus/heuglini hos 1-års fugle før fældningen indledes.
Udfra det ret mørke helhedsindtryk tror jeg mest på en avanceret fældende intermedius af den type, som stort set ikke kan kendes fra heuglini; Men gem endelig fuglen. Godt nok har feltornitologer bokset med heuglini-problemet de sidste 25 år, mindst, men fremtiden kunne bringe nyt for dagen. Hvis vi snakede lægevidenskan er fænomenet heuglini at sammenligne med cancer."
Foto af 2K intermedius-typer fra juni her:
http://www.gull-research.org/lbbg2cyb/grael2cyjune.html
Foto af 2K heuglini-typer fra juni her:
http://gull-research.org/heuglini/02cyjune.html
Foto af en formodet heuglini fra Öland i juni 2017 samt diskussion om bestemmelsen her:
https://www.artportalen.se/Image/1809981
Måske skulle i have løftet kikkerten, eller var det kliktælleren der var i stykker ? :) Det tog dem i øvrigt ca 8 minutter at tilbagelægge strækningen Gilleleje-Rågeleje. Tiderne på de 2+1 der meldt ud på Bird-alarm fra Rågeleje, passer med tiderne på 2+1 af de 13 vi havde ved Børstrup Hage.
mvh Hjalte
Selvfølgelig kan man ikke helt udelukke gengangere, men jeg tror ikke at der var særlig mange.
Adskillige af vores Norddykkere smed sig helt traditionelt, uden at drive særlig langt, for derefter at trække videre et par minutter efter. Jeg tror derfor ikke på nogen særlig afdrift.
Der er sammenfald af tider mellem Rågelege og også en flok på to fra Liseleje.
Samme dag var der også 3 fugle ved Kikhavn.
De sidste dages observationer fra nordkysten tyder da også på at der er en hel del Nordykkere i omløb: Julebæk Strand, Kroborg, Hornbæk Havn og Asserbo 2.
En Norddykker fylder ikke meget på havet og bliver let overset, når man snakker eller spiser wienerbrød ,-),,,æv bæv,,,,
M.v.h. Jakob
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.