Beskrivelse: Formodentlig Turkestantornskade men Isabella- og måske brun tornskade er også mulig. Der er samlet pøller til DNA-bestemmelse. Fuglen mangler halen. (Billedet er ikke skarpt men har vel sin berettigelse)
Fototeknisk info
Kameramodel: Canon EOS R6 Blænde: 7.1 Brændvidde: 500 Lukkertid: 1/640 ISO: 1600 Flash: Flash did not fire Dimensioner: 1797x1417
Fuglen er en klokkeklar Skærpiber vigtigst grundet grundfarve, de udflydende striber på undersiden, overgumpens olivenbrune farve samt manglende øjenbrynsstribe.
Halefjerenes farve kan efter min bedste overbevisning nærmest ikke bruges til noget: https://www.netfugl.dk/fotos/97437
Jeg vil nu mene at flertallet af dem vi ser herhjemme er A.p.petrosus, som er noget mere grumset/mørk end littoralis. Men der er sikkert også overlap. Som jeg forstår det, er littoralis mere østlig.
Littoralis og petrosus kan så vidt jeg er informeret kun skelnes i forårs- og sommerdragten.
I Danmark og Skandinavien yngler littoralis, mens petrosus yngler i UK og Frankrig.
I den store nye oversigt, er der ikke nævnt andet end littoralis som forekommende i DK. Jeg ved ikke, om der foreligger ringfund fra UK eller de nordatlantiske øer (kleinschmidti).
Igen vil jeg pointere, at der ikke er noget, der indikerer, at vi ser andet end littoralis i DK, så jeg er lidt uforstående over for din seneste kommentar, Tonny.
Dybest set handler det bare om, at dragt variationen går fra meget lyse til meget mørke/grumsede eksemplarer, og jeg antog, at vi derfor måtte se begge racer her i DK.
Hej Tonny, så giver det mere mening.
Ja, der er stor variation i forårsmånederne mht., hvor udviklet sommerdragten bliver.
Uden for yngletiden, synes jeg ikke, at der er nogen videre variation.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Danmarks tredje Sibirisk Fløjlsand, fundet af Jørgen Hulbæk Christiansen, kan p.t. ses udfor Telegrafvej ved Sandflugtsplantagen, Rørvig. det er fuglen der strækker sig, og der ser man de veludviklede "næsehorn" samt det brede stykke af sort mellem næbbet (der er overvejende rødt med svag overgang til befjering inderst) og øjet, der er omgivet af det hvide "nike-logo". Dette brede sorte midterstykke mellem øje og næb gør, at det ser ud som om Fløjlsanden var forsynet med en gasmaske og gør den ret let at finde mellem Fløjlsænderne på stedet, der lykkeligvis ikke er mange; hittet holder tl med 5-6 Fløjlsænder og er derfor meget lettere at have med at gøre end den fugl, der for et par år siden huserede ved Vesterlyng.
En fugl opholdt sig tidligere på vinteren i Halland i Sverige, ikke så langt fra Rørvig. Denne fugl opfattede jeg som med et mindre langstrakt og påfaldende hvidt felt om øjnene og et lidt mindre "horn". Fra at have været et superhit findes arten nu oftere, og der gemmer sig sikkert flere mellem Fløjlsænderne derude.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.