Ja, fuglen ligner ved nærmere eftertanke jo nok egentlig mest en Troldand. Det der slog mig i felten, var fuglens kastanjebrune farve, som skilte sig ud fra de andre hunner af troldand, men som Sebastian skriver passer hovedform og øjenfarve fint med troldand. Rasmus Strack gør mig yderligere opmærksom på at hunner af Taffeland X Hvidøjet And har mørke øjne.
Jeg bør nok komme lidt væk fra nettene i Gedser og ud at se nogle flere troldænder..
Vil en admin være venlig at ændre artsnavnet?
Mvh
Anders
Hej Rodmund,
Uden at være ekspert, vil jeg tvivle lidt på om en Troldand ruge så åbent (og tørt?)
Under alle omstændigheder ser det ud til at billedet er taget på særdeles behørig afstand, hvorfor jeg vil formode at den generelle afvisning af redefotos på Netfugl, næppe ville træde i kraft hér.
Man skal som oftes lade tvivlen komme tilgode, meeen.
Om billedet er taget på "behørig" afstand eller ikke så er et redefoto et redefoto, efter min opfattelse så sender slige fotos et dårligt signal lige meget hvad, man skal have i tankerne, at langt fra alle holder en "behørig" afstand hvad det så er.
I Utterslev Mose findes et fugletårn hvorfra man tidligere i år kunne se en Hvidskægget Terne.
Denne fløj ofte hen over en Hættemågekoloni (beliggende utilgængeligt på en kunstig ø i behørig afstand fra tårnet), hvor talrige fugle lå og rugede.
Blev den utilsigtede fotografering af de rugende måger så pludselig til 'forbudte' redebilleder?
Jo mere jeg ser på Troldanden, jo mindre tror jeg på at det er en rugende fugl. Fordi:
Den ligger for højt.
Der er ingen tegn på dun ved den imaginære redekant, hvilket er påfaldende i sig selv, men især så sent på sæsonen (selv for Troldand).
Sidst men ikke mindst, er det helt forkert at fuglen ligger så åbent, og i den type vegetation.
Konklusionen må blive at der ikke er tale om et redefoto, hvilket Netfugls administration formodentlig heller ikke mener det er.
Lige så lidt som en 'rugetosset', og på redemateriale liggende Sule på Christiansø er et sandt redefoto.
I tvivlstilfælde bør man IMO følge sund fornuft, snarere end automatisk at bortcensurere måske interessante billeder.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Flot foto Mogens, det er sikkert parret fra Østlolland, som ynglede her i området første gang 2001 og har fået 6 unger på vingerne siden. Hvis de er de samme fugle som startede, må de efterhånden være 9k til 10k+.
Ørnene ses jævnligt fouragerer ved Majbølle Nor og Guldborg Sund.
Flot foto Mogens, det er sikkert parret fra ”Østlolland”, som ynglede her i området første gang 2001 og har fået 6 unger på vingerne siden. Hvis de er de samme fugle som startede, må de efterhånden være mindst 9k til 10k+.
Ørnene ses jævnligt fouragerer ved Majbølle Nor og Guldborg Sund.
Med venlig hilsen
Lennart
på nært hold kunne man se, at fuglen havde flere grå vinterdragtsfjer i ryggen, og tertiærerne på højre side var ligeledes skiftet ud, så det må altså være en 2K+ i overgangsdragt.
andreas
da vi så de to generationer af rygfjer, bestemte vi den prompte til en 2K+. nu læser jeg i Rare Birds, at juvenile fugle begynder at skifte til vinterdragt "very early", så all right, måske har du ret i at det er en 1K trods alt?
andreas
Jeg mener også, at det må være en 1k.
Den mørke overside med ensartede lyse lyse kanter og 'notches' passer fint.
En ældre fugl ville have mere klattet oversidetegning, hvis den da ikke allerede var fældet til vinterdragt. Det er iøvrigt både unge og gamle Damklirer, der fælder tidligt.
Damklire er nok den klire, der tidligst fælder til vinterdragt, og det gælder også juvenile. 2 generationer fjer på oversiden er helt legalt hos en 1K Damklire ult. juli.
Læg også mærke til de ret tydelige hovedtegninger med for arten ret mørk isse og kind. Det er en god ledsagende alderskarakter for 1K, da ældre fugle har lysere, mere diffuse hovedtegninger.
Den tyske fugl har skiftet nogle skulderfjer ud på højre side. Nu synes jeg pludselig, at det ser ud til, at Majbølle-fuglen også har fældet to-tre fjer samme sted.
Det kan være, at fældningen altid/oftest indledes dér?!
Èn-fugls-teorien er ikke vildt oplagt, idet Majbølle-fuglen blev set frem til 18/7 - samme dag som fuglen i Tyskland blev opdaget.
Vadefuglenes kropsfældning om efteråret starter generelt med skulderfjerene, og følges af rygfjerene. men hvilken side den starter i er nok mere tilfældigt! Fuglene falder indenfor det normalt mønster for Damklire.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.