Beskrivelse: Flokke af blisgæs og bramgæs græssede samme steder men nøje adskilt når de fløj op. Blisgæssene virkede mere sky og stressede, og skræmtes på vingerne af en bildør der smækkede.
Beskrivelse: 4 unge sangsvaner, formodentligt i dårlig kondition, var ikke uinteresserede i de flokke af sangsvaner, som trak nordpå, men kræfterne rakte måske ikke, for de sov mest, og engang imellem svarede de på kald ovenfra.
Peter Scott ( berømt naturmaler f. 1909 )skriver i sin bog "Observations of wildlife" 1980, et stykke om individidentifikation via næbtegning på pibesvaner. Formodentlig er der også individuelle kendetegn på sangsvanenæb. Sangsvaner som overvintrer på samme lokaliteter i en årrække må kunne individ bestemmes.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Der var 2-3 forskellige fugle i en flok på 100 Canadagæs og nogle få grågæs. Fuglen på det store billede er identisk med den indsatte fugl nederst til venstre. De to billeder øverst er af samme fugl. Billedet nederst til højre viser vistnok en tredje fugl, men jeg er ikke helt sikker, da de vadede rundt og skiftede plads flere gange - og med mellemrum forsvandt ud af syne. De øvrige grå-/canada-hybrider i galleriet ser ud til at have mere eller mindre rødligt næb, mens de nederste billeder her tilsyneladende viser et mere orangefarvet næb.
Uploadet 2010-02-08
Publiceret
2010-02-08Anser anser x Branta canadensisGreylag Goose x Greater Canada Goose
2457
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Et sekund viste albinoen sig frit - så var den væk. Den hvide Solsort var meget vagtsom og sky, så 2 timers ophold i skjul gav kun dette billede, hvor den ikke sad dybt inde i en busk eller fløj langt væk.
Flot foto af en spændende fugl. Men den er ikke albino, bemærk de enkelte mørke fjer og det normaltfarvede øje. Partiel albinisme findes ikke. Den er er (partiel)leucistisk.
Enig i, at den er partiel leucistisk. Flot foto.
NB: I øvrigt vil jeg gerne opfordre til, at I gode fotografer skriver lidt mere præcise lokaliteter på end blot fx Hornsherred eller Nordsjælland. Det øger dokumentationsværdien og oplevelsen for os andre der nyder jeres flotte fotos, når man kan sættes sig ind i, hvor det rent faktisk er taget.
Hvis I gerne vil hemmligholde en speciel god eller sårbar lokalitet, så angiv fx den nærmeste by eller lignende. Mange tak.
Hej Knud Flensted.
Solsorten var meldt ud på DOF-basen 28/11-2009, så jeg kørte efter den næste dag 29/11 og fandt den som beskrevet i udmeldingen (som ses herunder) - det gør mange fotografer.
Selv checker jeg hver dag DOF-basen for mit område for at se, om der er fugle, jeg skal køre efter.
Solsort (Turdus merula) 1
Adfærd: Fouragerende
Kommentar til obs.: albinosolsort! helt hvid, vist nok 100 % albino, totalt, hvilket er sjældent! lige inden skoven, v fodersted v stråtægt ejendom. Forhåbentlig fotos på Netfugl, af Axel Mortensen
Lokalitet: Østskov
Observatør: BJO
Indtastet: 28-11-2009 16:00
Jeg har i de seneste dage været så heldig at observere endnu en "hvid" solsort i Strødam-området.
Den søger føde i slåenbuske langs vejen mellem Strødam og Bendstrup/Solbjerg.
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=31228
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.