Kære Klaus.
jeg ved ikke hvordan jeg ellers skulle gøre det her - kan ikke finde ud af at tilføje en kommentar til din nekrolog over Steen Christensen.
Men jeg fik lyst til at takke dig for den.
Jeg oplever den som dejlig nøgtern og saglig og omsorgsfuld.
vh NH
Tak for hilsenen.
Det er naturligvis sørgeligt at skulle skrive en nekrolog, men nødvendigt, når den nu omhandlede en af den samlede jordklodes virkelige feltornitologiske pionerer.
vh
KMO
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Reliktmåge - en af verdens sjældneste måger - er en af hovedattraktionerne i Østkina om foråret. Den er tydeligt større end Hættemåge med længere, mørke ben, sort vingespids og meget svagere mørkt bånd over armsvingfjerene, der mere virker som en række sorte pletter. Desuden er halebåndet smallere og næbbet mørkt; det starter med at være sort, men mange 2k har om foråret rødlig næbrod.
Tilsyneladende fælder de en del af dækfjerene om vinteren, ala Brunhovedet Måge.
Beskrivelse: Gulddrossel ses sjældent sååbent som her,men foretrækker at hoppe rundt skovbunden og "gemme sig" ved at stivne mellem løv- hvor den er perfekt camoufleret. Undertiden flyver den til et træ, hvor den typisk sætter sig tæt på stammen i træets øverste del, og sidder helt stille; formentligt tror den sig da uset. Såesktremt skulkende som man ofte antager er den sjældent - mere eftertragtet og derfor "jaget vildt" på trækstederne.
I øvrigt er arten så stor og "klodset" at man tit tænker på en grønspættetype, når fuglen buldrer op fra skovbunden og forsvinder ind i et træ.
Det er super godt med de små beskrivelser af fuglenes adfærd under "billede info"; meget lærerigt og somme tider overraskende. Mere af det!
Hilsen
Mathias
Det lover jeg! Der ligger masser af instruktive fotos klar til uploadning, og mange vil blive forsynet med små bestemmelsestips,der forhåbentligt kan komme fremtidige besøgende til gode. Østkina om foråret byder jo på konfrontation med så godt som alle tænkelige østlige strejfgæster til WP, inklusive en del, der endnu ikke er truffet.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Reliktmåge har ret lille, rundt hoved, en fyldig krop og lange, mørke ben. Hovedet har kun svage tegninger, og næbbet er mørkt til rødt med sort spids i 2K forår.
Beskrivelse: Variationen i den røde forhals´s udbredelse ses her på en lille flok Rødhalset ryle i sommerdragt. De fleste er murstensrøde på forhalsen, og virker set forfra påfaldende mørke med hvidt felt omkring næbbet. Selv de mest orangebrun-farvede Dværgryler har aldrig så rustrød farve, ligesom den varme farve er tydeligst på halssiderne. Men også andre karakterer er afgørende: kun få rødhalsede ryler har nogen antydning af Dværgrylens tydelige hvide V på ryggen ligesom grundfarven virker mere grålig fremfor dværgrylens varmt brunfarvede helhedsindtryk oventil. Mange Rødhalsede ryler har et grån anstrøg i nakken, der har tendens til yderligere at isolere og forstærke forhalsens røde felt.
Faktisk kommer man undertiden til at tænke på Sandløber, men størrelse og form afviger tydeligt. Blandt små-rylerne er Rødhalset Ryle den, der har det længste og slankeste bagparti, ligesom næbbet generelt er kortere og tykkere end Dværgryles. hoved of forparti er det, der giver mindelser om Sandløber, men da Sandløber er næsten Alm. rylestor og har kraftigere, kortere krop, er bestemmelsen af Rødhalset egentligt ikke noget større problem.
Beskrivelse: Brun Tornskade forekommer i flere former, hvoraf dog kun formen cristatus - den bruneste af formerne - for alvor er aktuel i WP. Cristatus yngler i Østasien ret langt mod nord, og overvintrer i Syd- og Sydøstasien.
I mellemste og sydlige Kina yngler formen lucionensis, der overvintrer i samme område som cristatus. Jeg har set den vestpå til Sri Lanka om vinteren. Denne form har tydeligt lysere hoved end cristatus - issen er lysegrå, ofte med et meget svagt violet anstrøg. Den udgjorde i 1997 en ret stor andel af de brune Tornskader på Happy Island (vi havde dengang flere dage med 1000+ Brun Tornskade), men en forsvindende lille andel i 2008, hvor antallet af Brune tornskader da også var langt lavere.
Beskrivelse: Tophvepsevågen er tydeligt større med relativt kortere hale og bredere hånd end Hvepsevåge. Dette giver - sammen med den i forhold til Hvepsevåge - langsommere flugt, en aura af mindre ørn. Af rent konkrete karakterer kan f.eks.ses adultes mørke øjne (Hvepsevåge adult har lyse øjne) samt manglen på mørke pletter ved håndroden.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.