Det er ganske rigtigt en Bjergpiber.
Hvis du mener øjenbrynsstiben, så er den ganske variabel og hos nogle individer så tydelig, at hovedet hos nogle minder lidt om Vindroslens. Næbtegningen bidrager til dette look.
Hos dette individ er øjenbrynsstriben meget utydelig, og det er ikke så usædvanligt endda, selvom det som regel er de pænt tegnede individer, der tegnes i fuglebøgerne.
Tak for det Tim
Det var netop den manglende øjenbrynsstribe der fik mig til spørge da jeg ikke har erfaring med variation på det punkt.
Denne fugl er set fouragere sammen med Skærpibere i forskellige varianter og tillige Hedepiber, så der var rigeligt at holde styr på. :-)
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Morten, desværre lykkedes det ikke at få alle 3 på samme foto, ville ellers have været fedt!
Hej Hans, jeg mener at indtil en gang i 1990'erne blev Skærpiber, Bjergpiber og Hedepiber regnet som forskellige racer af en og samme art.
mvh. Helge
Beskrivelse: Ud over de kommentarer, som findes under KMO´s billede (http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=24477), kan jeg nævne/tilføje:
Den omtalte vippen med halen var virkelig påfaldende. Fuglen vippede mest med halen, når den et kort øjeblik stod stille - gerne på toppen af en sten. Under fouragering sås denne adfærd sjældnere.
Det foreste vingebånd var klart lysere end det bageste. Ved kig på flere andre billeder gælder dette kendetegn ofte, men ikke altid (måske på grund af lysforholdene).
Hedepiberen var aggressiv over for de omkringløbende skærpibere. Af og til gjorde den fysisk udfald mod den nærmeste skærpiber, og så gik jagten en kort stund, hvorunder et højt, skarpt metallisk skrig hørtes.
Observationsbetingelserne var stille og klart vejr, men mørkt (i hvert fald, når man vil tage billeder - iso 1250, 1/250, bl. 5.6).
Mvh. Steen
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.