Beskrivelse: Fik øje på fuglen med det samme p.g.a. de usædvanligt mørkrosa ben og den lidt mærkelige næbfarve/-tegning. Fuglen havde i flugten nærmest michaelis tegnet overgump/hale med skarpt afsat halebånd og næsten hvid hale/overgump samt et usædvanligt stort lyst felt i de inderste håndsvingfjer, større end jeg husker at have set på en sølvmåge.
Hmm, jeg har tilsyneladende fået drukket lidt for meget af natpotten den morgen... Den fremherskende mening er vist at det drejer sig om en, for årstiden, temmelig lys Skærpiber.
Den type dér var der en del af sidste vinter i Peblingesøen mm. i København. Også i denne vinter har jeg set eksemplarer, der kommer derhenad mht. næb- og benfarve samt det lyse hoved her i vinterdragt.
Sidste vinter var der lidt forskellige indrapporteringer af disse fugle - jeg tror der en dag blev meldt 9 kaspiske måger i Peblingesøen!
Selv fandt jeg aldrig noget, der med sikkerhed kunne bestemmes som kaspisk, men hvad er det så? En østlig variant af alm. sølvmåge? Hybrid mellem sølv- og kaspisk?
Venligst
Peter
Sølvmåge ældre immatur. Næbbet er helt normalt tegnet og det hvidere hoved kan skyldes at fuglen er ved at fælde til yngledragt. Det ses hos mange fra omkring nytår. Jizzet siger klart Sølvmåge, og det er vigtigt, da Kaspisk netop afviger her. Ingen grund til at introducere hybrid her - som det alt for ofte gøres.
Mente også selv det nok var en Sølvmåge. Udover det mørke øje og det ikke specielt kraftige næb, var der ikke rigtig noget i fuglen der tydede på Kaspisk. Men kan da godt forestille mig at den slags eksemplarer kan forvekles med Kaspisk, hvis man ikke helt har styr på proportionerne.
Den var jeg oppe og se sammen med Mogens Henriksen:-) En tur ud over det sædvanlige. Startede i Ebeltofts havn med at foretage et ottetal med bilen i totalt snekaos ved frakørslen fra færgen. Derefter mod Hirtshals i totalt mørke i mylretidstrafikken og under kørslen gik vinduesviskerne i udu! Fortsatte ufortrødent med en hånd på rattet og den anden hånd blev anvendt til at holde frontvinduet gennemsigtigt. Fremme i Hirtshals lå kræet nok så fint:-) Efter reparation af vinduesviskerne fortsatte vi til Blåvand, hvor Bent åbnede dørene og tændte op i ovnen - og han kom ovenikøbet med morgenmad den følgende morgen! En tur som endnu ikke er glemt:-)
Supre fedt billede, smuk komposition, nærmest en abstraktion - og så med den lille fugl, som jeg først ikke rigtig kunne fokusere på overhovedet.
Da jeg endelig fik øje på fuglen var min første tanke polarlomvie, anden tanke var, hvorfor det ikke var en nordisk lappedykker? - Det ser man jo f.eks på den renhvide flanke og den lille vinkel bagtil, som må være primærerne. Det sidste tror jeg er svært at se på en km afstand ude på havet, den hvide flanke tror jeg vil være tydelig. Ligheden med nordisk lappedykker var en overraskelse for mig. Jeg tror det kan være et værdifuldt kendetegn: En alkefugl, som ligner nordisk lappedykker. Vil teste, hvis jeg engan får mulighed for det.
God historie Henning, man behøver absolut ikke nødvendigvis famle rundt i de eksotiske kirgisiske bjwrge (som du også har oplevet) for at opleve eventyr. De mest ekstreme oplevelser er ofte ganske dagligdags begivenheder... En vindusvisker som ikke virker når der er brug for eet, er 10 x mere farligt end tre ugers ekspedition i vinterbjergene :)
Fedt Calle at du ser " eventyret" i et prik-billede..
Bedste hilsner
Mic
Jeg var faktisk finderen af denne fugl, selvom det er Erik Christophersen m.fl. der sendte den ind. Jeg fandt det lidt overflødigt at skulle indsende en beskrivelse til SU af en fugl, som så mange så. Jeg boede i Hirtshals på det tidspunkt og slog et slag omkring havnen med min lille søn på sædet foran på cyklen, med den bemærkning, at vi lige skulle se om vi kunne finde en sjælden fugl. Og det kunne vi sørme. Der lå en fin polarlomvie sammen med en atlantisk. Så blev den meldt ud til de lokale ornitter, men da den var stationær og blev et par dage, var der mange tilrejsende der fik den at se. TVNord fandt det så interessant med de tilrejsende, at de var nede på havnen at filme folk og fuglen. Så de har nok også billeder i deres arkiv. Jeg tvivler dog på, at dem der var bosat på Sjælland og har krydset den for d. 17.1. har kunnet nå dette inden solnedgang, der jo som bekendt er ganske tidligt i januar.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.