Kameramodel: Canon EOS 5D Mark IV Blænde: 5.6 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/800 ISO: 800 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1264
Kameramodel: Canon EOS 5D Mark IV Blænde: 5.6 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/640 ISO: 320 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1512
Beskrivelse: Kolonien tæller nu ca 200 fugle og i år 15-16 unger
Fototeknisk info
Kameramodel: Canon EOS 5D Mark IV Blænde: 6.3 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/500 ISO: 400 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1365
Kameramodel: Canon EOS 5D Mark IV Blænde: 5.6 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/1000 ISO: 400 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1226
Titel: Great Grebe. Thar largest grebe in the world. The size of a goose.
Beskrivelse: Nominate race because of black iris, and undistinc transition between red throat and dark neck. Two adults with two young feeding in estuary.
Brillepingvin ?
For 1-2 timer siden så jeg en udsendelse i fjernsynet, hvor ovennævnte art blev kaldt Æselpingvin. Og jeg har set flere andre udsendelser, hvor denne art blev kaldt Æselpingvin.
Fra gammel tid (f.eks. Lieberkind) har det været således, at Pygoscelis papua blev kaldt Æselpingvin, og den afrikanske Spheniscus demersus blev kaldt Brillepingvin.
Men Navnegruppen synes åbenbart, at disse 2 arter skulle bytte navn. Men det er efter min opfattelse at tigge og bede om misforståelser.
Og ja, jeg ved godt, at et af de engelske navne på Spheniscus demersus er Jackass Pingvin. Og at Jackass kan betyde hanæsel. Det kan også betyde fjols; hvad med fjolsepingvin ?
Ombytninger af navne og genbrug af navne, der er blevet ledige, fordi en anden art har fået nyt navn, er de værste navneændringer overhovedet. Tænk at forbyde personnavne i fuglenavne, men ikke have et princip mod ovennævnte...
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Rigtig flot og smukt farvet fugl!
Men jeg kender nu også flere andre kandidater til det navn, - på 2 ben og uden vinger...
Måske især undertegnede :-))
Til Noel: Helt enig - også den åbne biotop med blidt bølgende græsstepper svarer meget godt til den biotop, jeg har set Hvidvinget Lærke i i Kasakhstan.
Til Jens: Denne fugl kunne passende blive sponsoreret af Galle & Jessen ifald det danske navn bliver almue-eje (hvilket næppe sker:))
Det med at sætte fremmed og eksotiske arter i perspektiv til vores egne er altid spændende, desuden hjælper det altid på den generelle forståelse af de enkelte arter efer min mening.
Chokoladetyran, nå toffee ikke er nok.
Stor tak, RENÈ, for lige at kaste lys på, at det
- fra venstre - er en han og hun af samme art.
Min gamle Peter SCOTT 'Wildfowl', 1957, oplyser samme.
PS:
Navnet 'Kelp' hentyder vel t. ngt. af det tang, de står i.
Yours .......... C.
Hej René
I de par vi så, var der altid tale om en hvid og en broget type,som her. Immature hanner har hvidt hoved og spredte hvide fjer i en ellers hunlignende dragt, men i par så allesete ud som disse to fugle.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Et godt tip til de, der venter på at boarde et skib til Antarktis og har et par dage tilovers i Ushuaia: besøg Tierra del Fuego-nationalparken der ligger ca.20 km. vest for Ushuaia. Stedet er blandt de sikreste for denne eftertragtede spætte.
Klaus Hermansen og KMO kørte gennem parken, checkede egnede lokaliteter for arten, men havde først held længst fremme. Ved en sø deler vejen sig, og man tager mod højre - et større hotellignende kompleks passeres - til en campingplads med et lille cafeteria. Spætten er logofugl for stedet, og selv lokummerne er mærkede med spætteskilte. Vi gik derefter ca.1 km. langs søbredden væk fra c-pladsen og tog derefter et spor markeret "Guanaco Trail". Efter ca. 300 meter kommer man til et område med høje, gamle træer på begge sider af stien, og det er her det sker. Lyt efter spættens diskrete banken - prøv evetuelt at imitere bankenen - og der er som regel bonus. Vi hvde en gruppe på 4 fugle (2 af hvert køn her), andre berettede om ansamlinger på helt op til 11 fugle.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.