Beskrivelse: Denne smukke fugl landede på en mark, hvor den havde fået øje på landmandens kat. Katten forsøgte at gøre sig dobbelt så stor som normalt, men den kan vist takke fotografens tilstedeværelse for, at den kunne forsætte musejagten. Ørnen lod den leve denne gang.
Til Torkild og Kim.
Billedet er croppet "lige over grænsen" for det tilladelige, og det er desværre ikke skarpt nok til en aflæsning af ringen. Man kunne jo så have forsøgt, at fange telescopet bag i bilen, men hvem tænker på det, når der er sådan et motiv i farvandet.
Tak for kommentarene også til dig Carsten.
Wauv - Gosh !
Den overgår min fantasi: Allerede uden ét pull. dun,
voks i håret og kækt skuende mod fremtiden, i krid-
hvide sokker.
Vild - uden ring.
Jeg er glad - og stolt - over dette billede som
doku om Dansk naturforvaltning, når den er bedst!
Stor tak, FLEMMING ........... Yours C.
I øvrigt spændende at sammenligne farver
og detaljer med Henrik Justs foto i sidste nr.
af Fugle i Felten (Kim Frost: Øjenkontakt, p24).
VH ............... C.
Flot malet op i SORT - inkl. struben, med Rødligt
(rufous) baghoved og nakkefjer, ligner nordjyden på
en prik en Ørn med samme pondus (90-100 cm) fra den
Sydlige halvkugle:
Juv. Aquila audax, Wedge-tailed Eagle!
Se lige SLATER, Slater & Slater, Australian Birds, p79.
(dog u/hvide sokker)
_______________________
Det Sorte islæt er alm. på helt ung K.?
VH ............. C.
Lidt sent svar,men
nej jeg sad ikke i skjul men havde dog "hætte" på.
Jeg har observeret kongeørneparret i Høstemark siden de startede og har derfor adgang til redesområdet.
Ungen var netop udfløjet dagen før eller samme dag jeg tog billedet. Normalt ser vi ikke meget til ungen efter den har forladt reden, men denne dag var jeg heldig, ungen sad ikke langt fra redestedet.
Billedet er taget på ca. 50 meters afstand.
Beskrivelse: Disse 2 smukke unge (juvenile = 2K) Kongeørne viser fint variationen i de hvide vingefelters udbredelse i denne aldersklasse. Udbredelse af hvidt synes at gå igen i den efterfølgende generations fjer. Dette betyder, at alle yngre (ca. 5K minus!) har tydelige hvide vingefelter, der varierer individuelt. Med mindre man kender individets alder fra ringmærkning eller ved at have fulgt den gennem flere år, man den enkelte fugls udbredelse af hvidt i vingen ikke bruges til præcis aldersbestemmelse.
Disse ungfugle har begge en helt ensartet vingebagkant uden "hak" eller uregelmæssigheder, hvilket fuglen fra en alder af 1 år og senere vil have, idet alle svingfjer ikke udskiftes på én gang.
Mindst 3 sådanne 2K Kongeørne sås 30.4 2010 over Skagen. På mine fotos ser jeg, at en af de Kongeørne, jeg fotograferede på den minderige dag (ikke en af disse) har en noget uregelmæssig højre hånd, der kunne antyde at fuglen har været i slagsmål, eller måske er ældre end 2K. Samme (?) fugl synes at have en del lysere partier på overvingedækfjerene end de øvrige, hvilket igen kunne tyde på en 3k+. Jeg sender blot dette til orientering, så opmærksomme sjæle kan se efter denne fugl - og gerne må kommentere det. For en uges tid siden sås 4 kongeørne på én dag ved Skagen.
Beskrivelse: Under fotografering af Alpealliker fra en cabinelift top, kom denne smukke gamle Kongeørn pludselig majestætisk glidende forbi noget under øjenhøjde - et herligt syn. Bemærk piste markeringerne underneden..
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.