Beskrivelse: Møns Blå Glente, musende. På Jens Søgaard Hansens foto ses mørke spidser på hånddækfjerene, hvilket viser, at fuglen er en 2K. Ungfuglene fælder til adult dragt hurtigt, men bevarer de mørk/lysspidsede hånddækfjer, som viser alderen. Dét skal man tæt på for at se, i felten er fuglen principielt som adult.
En sand rovfugle-bonanca i på glødhede Møen (dét er en i nordvestenvind), når glenten kunne ses samtidig med den Kejserørn, der blev opdaget om eftermiddagen 15.4.
Beskrivelse: Efter en uges østenvind slog vinden over i sydvest. Ret forventeligt oven på de mange fund i Tyskland og i Polen dukkede endnu en blå glente op. Jeg var heldig at finde den i håndkikkert fra en af de enligt beliggende klitter udenfor den yderste strandeng, hvor Alex kort tid forinden havde fundet en flot citronvipstjert trækkende. Det har været en utrolig påske i Skagen, med masser af topskarver, kongeørne, stor skrigeørn, citronvipstjerter, alpejernspurv og så denne superdelikate lille rovfugl.
Beskrivelse: Gedsers første Blå Glente blev opdaget af Louis Hanen ved 5-tiden, og opholdt sig synlig fra Gedser Fyr/fuglestationen til kl. 8.10, hvor den trak mod vest, og 5 kvarter senere kunne ses vesttrækkende ved Hyllekrog.
Beskrivelse: Gedsers første Blå Glente blev opdaget ved 5-tiden af Louis Hansen, og opholdt sig ved Birkemose til kl. 0810, hvor den forsvandt i vestlig retning - og 5 kvarter senere blev set trækkende vest ved Hyllekrog af Gunnar Boelsmand Pedersen. Enten sikker den til Fehmarn eller også mod Vestlolland of videre til midterste dele af Langeland (Dovns Klint er et bud) eller Ærø...
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.