Hej Niels.
Jeg tror at det er en pelagic cormorant (Phalacrocorax pelagicus). Denne har en mere grøn/sort fjerdragtog et tyndere næb end Øreskarv.
De er almindelige i Monterey.
Prøv at sammenligne dit billede med andre af denne art på nettet eller i litteraturen
Mvh
Mark
Jeg er enig med Mark i at det ikke er Øreskarv. Men jeg er ikke helt sikker på at det er Pelagic Cormorant og ikke Brandt's Cormorant der også forekommer i Monterey. Jeg synes ikke fuglen virker helt spinkel nok, eller blank-sort nok til en Pelagic, og det ville også være lidt pudsigt (men ikke umuligt) at se den sidde på en bådebro. På den anden side burde selv en ung Brandt's vel have blåt øje...
Thomas
Hej Mark og Thomas,
Tak for bidrag, jeg vil nu selv hælde til pelagic ud over det allerede angivne fordi:
1) Jeg har et andet (uskarpt) nærbillede af hovedet, den har bestemt brune øjne.
2) Størrelsen er svær at se på billedet, men jeg både aner og mener at huske der er tale om en forholdsvis lille fugl.
3) På billedet ser man hvad der på engelsk hedder "scattered white filoplumes" - det skulle være nogle hvide strithår på halsen som pelagic har.
Jeg modtager gerne flere bestemmelses-kommentarer :-)
mvh
Niels
Hej igen,
Jeg tror du (og Mark) har helt ret. Jeg har tjekket et par ting, og en ung Brandt's skal (udover mørkt-blåligt øje) også have tydeligt lysere bryst.
Thomas
Umiddelbart synes næbbet 'tyndt' (en pind),
panden ret flad, og totalstørrelsen beskeden
- jfr. pæl, brædder, etc.
Det peger også henimod Pelagic.
____________________
I øvr. et fortræffeligt billede, oppefra (!)
Tak, NIELS ......... C.
Tak, det var rart med enighed. Jeg vil efter bedste evne re-kategorisere den her i systemet til Stillehavsskarv = Pelagic Cormorant = Phalacrocorax pelagicus.
mvh
Niels
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Pelagic Cormorant er en af de arter som næppe dukker op i danske farvande inden for overskuelig fremtid. Og dog... Med stort set samme udbredelsesområde i det nordlige Stillehav som Gråvinget Måge (som jo er obset i GB) kan alt jo ske. Hvordan Gråvinget i sin tid har "opfundet" Nordvestpassagen og havnet i Atlanterhavet må guderne vide.
Pelgaic Cormorant har jeg tidligere stiftet bekendtskab med langs Alaskas kyster. Helt præcis i juli måned 1990, hvor jeg gyngede rundt i store Stiilehavsdøninger og forsøgte at fotografere P.C. i en lille koloni - for at dokumentere ynglefundet. I silende regn...
Lidt anderledes var det at fotografere denne P.C. En stille vintereftermiddag i det sydøstlige Japan med udsigt til de russiske Kuriller med øen Habomai som nærmeste. En ø som er okkuperet af russerne, og som Japan selvfølgelig betragter som... japansk territorium.
Billedet af P.C. var den nærmeste fugl, P.C. optræder stort set aldrig alene - og billedet snyder, for der sidder 40 et par meter længere oppe af klippen.
Denne eftermiddag var det som at være i Alaska... i brændingen lå flokke af Strømænder, der var Buff-belied Pipits i luften, Sortænder, Havlitter, Gråvinget Måge og et par Ancient Murrelet plaskede rundt. Men også kun tilsyneladende amerikansk, for et par Black-tailed Gulls og en forbiflyvende Steller´s Sea Eagle bragte swift tankerne tilbage til japansk jord.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.