Hej Johnny
Jeg vil gerne udstille min manglende expertise, og jeg kender intet til områdets fugle, udover hvad jeg kan læse mig til.
jeg tror ikke at det er en Red Capped lark, der er en hel del der taler imod iflg. Birds Of East Africa, bl.a. at fuglen på billedet ikke har rød(rufous) isse og bryst sider.
Derimod falder mistanken lidt på enten Rufous-naped lark (mirafra africana) eller flappet lark (Mirafra ruficinnamomea). begge disse har stribede isser i lighed med fuglen på billedet, og begge mangler tøjle i lighed med fuglen på billedet.
nærmere kommer jeg nok ikke lige uden at tage til afrika :o)
Mvh
RBC
der er iøvrigt god sport i det her.
Hej Johnny
Det er en Rufous-naped Lark, som Rune også er inde på. Bemærk det store røde felt i vingen, som er synligt på billedet. Rufous-naped Lark kan forveksles med Red-winged Lark, der ligeledes har et stort rødt vingefelt, men er meget større og desuden geografisk adskilt fra Rufous-naped. Flappet Lark er mindre og med kortere næb,
De bedste hilsner Søren Skov
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Det kan være vanskeligt at vurdere fugle alene ud fra et enkelt billede, men jeg vil gerne overbevises om, at fuglen på billedet skulle være en Clapper Lark. Mit umiddelbare indtryk er i stedet en Rufous-naped Lark (Mirafra africana) – om end denne arts lille top ikke ses på billedet (hvilket det ikke er helt usædvanligt. Clapper Lark er i mine øjne en mindre, mere kompakt lærke med et kortere og mere stumpt næb. Arten er fortrinsvis jordlevende med en meget diskret levevis; når ikke lige der er tale om hannen i dens korte sangflugt, hvorunder en klaprende lyd ved at vingerne slås sammen har givet arten navn. Clapper Lark er for nylig blevet splittet i to-tre arter, men ingen af disse vil normalt kunne træffes i Krueger NP. Den nærtbeslægtede søsterart, Flappet Lark, findes i Krueger. Men denne er også mere kompakt med et tilsvarende kortere, stumpt næb – og er mørkere mere ensfarvet end fuglen på billedet. Også denne art er svær at se undtagen under hannens sangflugt højt oppe, hvor vingerne igen bruges til at lave en særpræget lyd (Flappet Lark kunne oversættes direkte til Baskende Lærke).
Derimod er Rufous-naped Lark den udbredte lærke syd for ækvator, der hyppigt - som på billedet – sidder synligt i toppen af en busk (eller på en pæl) og lader sig bemærke ved en lille melodisk strofe, som i mit ørne minder om en Toplærke. Dens kraftige, lidt lange og spidse næb er karakteristisk og ligeså de rødfarvede håndsvingsfjer (som mange Mirafra-arter også har men som ikke er særlig god karakter for hverken Clapper eller Flappet Lark).
Kommentar til Uffe.
Dejligt at høre fra en erfaren mand hvad angår Afrikas lærker.
Der er unægtelig mange at vælge imellem, og jeg må indrømme, at min bestemmelse primært foregik ud fra en ikke alt for fantastisk fieldguide (Sinclair, Hockney & Tarboton 1997).
Det pænt store næb var iøjnefaldende, og den var påfaldende lidt sky fra sin sangpost, og det samme gælder de røde svingfjer.Den 'klappede' faktisk med vingerne i ny og næ men dog fra sin sangpost og ikke i luften.
Da jeg ikke er bekendt med disse lærkers 'jizz' lader jeg mig således overbevise og tror, du har ret med hensyn til Rufousnaped Lark - trods den manglende top.
m.v.h. og tak, Bo Tureby
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.