Personlig aftale med fotografen er påkrævet for brug af foto
0
Art
Kirkeugle
(Athene noctua)
Little Owl
-
Adfærd: Siddende Sjældenhed: Almindelig Alder: 2. kalenderår eller mere Dragt: Sommerdragt/yngledragt Stemmer kan høres her (eksternt link)
Kameramodel: Canon EOS-1D X Mark II Linse: Canon 500 mm Blænde: 4 Brændvidde: 500 Lukkertid: 1/200 ISO: 800 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1576
Personlig aftale med fotografen er påkrævet for brug af foto
2
Art
Kirkeugle
(Athene noctua)
Little Owl
-
Adfærd: Siddende Sjældenhed: Almindelig Alder: 2. kalenderår eller mere Dragt: Sommerdragt/yngledragt Stemmer kan høres her (eksternt link)
Kameramodel: Canon EOS-1D X Mark II Blænde: 4.5 Brændvidde: 500 Lukkertid: 1/512 ISO: 500 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1711
Personlig aftale med fotografen er påkrævet for brug af foto
6
Art
Kirkeugle
(Athene noctua)
Little Owl
-
Adfærd: Siddende Sjældenhed: Almindelig Alder: 5. kalenderår eller mere Dragt: Sommerdragt/yngledragt Stemmer kan høres her (eksternt link)
Kameramodel: Canon EOS-1D X Mark II Linse: Canon 300 mm. tele Blænde: 3.2 Brændvidde: 300 Lukkertid: 1/200 ISO: 500 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 1543x1239
Beskrivelse: Lille udsnit af denne giga flok kvækerfinker der gik til overnatning sammen ved hovedvej a13 ved Hjøllund,fantastisk oplevelse! og en larm uden lige fra 200000+ finker.
Beskrivelse: Taget fra skjul, hvor jeg forinden lige havde placeret en pind der hvor lyset var så fint. Jeg var kun lige kommet ind i skjulet, da isfuglen landede på pinden :-).
Beskrivelse: Dette foto i mindre god kvalitet blev taget fra bilen på vej hjem fra fugletur. Jeg formoder, det er en grøn fasan. Jeg har aldrig tidligere set en sådan, men kan dog læse mig til, at de findes. Er det anslået, hvor stor en procentdel fasaner i Dk, der er grønne?
Beskrivelse: Dette foto i mindre god kvalitet blev taget fra bilen på vej hjem fra fugletur. Jeg formoder, det er en grøn fasan. Jeg har aldrig tidligere set en sådan, men kan dog læse mig til, at de findes. Er det anslået, hvor stor en procentdel fasaner i Dk, der er grønne?
Der bliver udsat rigtig mange fasaner i Danmark, og man kan faktisk bestille fasaner som er grønne eller cognacfarvet, som man også kalder dem, så den stammer formenlig fra udsætning i området.
Hej super billed,
Hvad er grunden til at nogen godt må fotografere perleugle helt oppe i r.... og vide noget om disse perleugler og andre ikke må vide noget.
Jeg forstår det ikke helt.
Men måske "nogen" kan gi en forklaring.
Mvh
FSH
Faaborg
Kommer dette ikke lovligt tæt på redefotos?
Når man vælger at hemmeligholde et ynglefund, må det vel være fordi fuglene ikke tåler besøgende, ligeledes må andre fund af andre hemmeligholdte fugle være særligt ømtålelige omkring forstyrrelser?
Når denne fugl er fotograferet af Gerner fra Skive (der jo næppe bor i Perleuglens baghave?) er det vel fordi man fra finderen har vurderet at en fotograf ved højlys dag på en netop ufløjen unge (der stadig får mad af forældrefuglene!) forstyrrer mindre end 50 mand i en lysning midt om natten?
Hvis en observation ikke tåler at komme ud på DOF-call eller på DOF-basen, hvordan tåler den så at en fotograf kommer så tæt på som det her er tilfældet? Fuglen bliver jo stadigt fodret af mor og far!
Min pointe i dette er at fugle der bliver hemmeligholdt for offentligheden, kun bør tilkomme finderen og eventuelle folk med speciale i artsgruppen, og ikke en gruppe af specielt udvalgte!
Inden for DK-liste miljøet er jeg rimeligt sikker på at folk ikke vil gå tættere på for at se/høre fuglen bedre, så derfor er der ingen grund til hemmeligholdelse, i hvert fald ikke i dette tilfælde!
Mvh
Rasmus Strack
Efter min opfattelse har det alle dage været et spørgsmål om at kende nogen som kender nogen osv. hvis man ville have nys om ynglefund af en sjælden fugl. Her hersker jante- og klike-loven i bedste velgående desværre, men den kan nok ikke helt undgås.
Men uanset hvad, så må observationer/fotografering ske på den pågældende fugls præmisser, så stress og chikane kan undgåes. Jeg bemærker, at i dette tilfælde er perleuglen lysvågen og ser ud til at kigge opmærksomt i retning mod kameralinsen sammenholdt med at det er i dagslys. Det indikerer for mig, at uglen er på vagt, og dermed ikke tryg.
Jeg synes derfor også, at dette foto må karakteriseres som værende et redefoto, og derfor ikke hører hjemme i Galleriet på Netfugl.
Hvis der er noget jeg har misforstået, vil jeg hellere end gerne korrigeres.
Fotografer har ligesom alle os andre et kæmpeansvar for at gebærde sig korrekt og så hensynsfuldt som muligt i naturen, hvilket jeg tvivler på er tilfældet i dette tilfælde.
Hej. Dette er absolut ikke noget redefoto, men en unge der har kunnet bevæge sig rundt i flere dage, den bliver selvfølgelig stadig fodret af forældrene.Gerner har blot taget et par supergode fotos da han havde muligheden, håber han eller andre gør det igen. Led og find det spændende, og der behøves ikke altid inviteres en hel busfuld af interesserede.Brug hovedet og fortsæt som her. Når billedet først er offentligt tilgængeligt nu kunne man jo godt skrive stedet lidt mere præcis.
mvh Palle
Jeg synes, at det er helt fint, at sjældne ynglefund som dette hemmeligholdes. Og det er også helt fint, at det bliver fotodokumenteret (på et tidspunkt hvor forstyrrelsen er minimal).
Det eneste Rasmus og Freddy har imod dette såkaldte "redefoto" er, at de ikke stod ved siden af da det blev taget...
Hej Lars.
Prøv dog i det mindste at læse hvad jeg skriver, jeg skriver " Kommer dette ikke lovligt tæt på et redefoto?"
Dette har intet med misundelse at gøre, prøv dog at forholde dig til hvad der skrives, og lad dine usaglige fotografiske holdninge komme på tidspunkter hvor det er på sin plads!
Helt enig med THH...og nej, jeg har heller ikke set fuglen(e) og det har jeg det iøvrigt helt fint med. Der er måske andre foto af perleugle i DK som det er mere berettiget at rette skytset mod når man læser andre steder end på netfugl!
Der er ikke tale om et redefoto. Denne unge er udfløjen og har været det i fem dage. Den sidder 350 m fra redehullet og har fuld flyveevne, men fodres stadig af de voksne fugle.
Stinne Aastrup og jeg fandt uglerne i april og vi besluttede at vise stedet til et meget begrænset antal folk for at undgå en folkevandring til reden. Perleugle er trods alt en DATSY-art, og det var kun det andet ynglefund udenfor Bornholm. Vi bad to fotografer om at dokumentere fundet, og Gerners billeder er et resultat heraf. Andre billeder kan ses i det nye nr. af Fugle og Natur, som udsendes i disse dage. Her også et foto af ungerne i redehullet, og fundet beskrives nærmere.
Herfra skal lyde en stor tak til Boertmann et al. for dels at dokumentere fundet og dels holde lokaliteten hemmelig så også vi andre indenfor en årrække har mulighed for at nyde denne skønne art i det jydske. Herligt at I allerede nu, så kort tid efter fundet, offentliggører sensationen. Tak.
Hej Lars
Jeg må sige, at din kommentar afspejler en lidt speciel holdning til sndre fugleinteresserede, når du skriver, at du lige kan se for dig, hvordan 50 fuglekiggere jager uglen frem og tilbage. Der kan da sagtens stå 50 folk og kigge på en fugl uden at jage den rundt, det er set mange gange før.
"Misundelse er en grim ting", siger du. Det er det måske. Men du var den første til at fremføre begrebet på denne tråd!
Jeg ser heller ikke noget i vejen for dette foto - men jeg ser heller ikke noget i vejen for, at Rasmus undrer sig over omstændighederne omkring billedet.
Grunden til sådan en mudderkastning er for mig at se, at nogle ikke forholder sig til ORDENE DER STÅR SKREVET i indlæggene men til det de TROR der ligger imellem linierne.
Hilsen
Mathias
Det var li´godt som syv... - så har jeg sandsynligvis tabt et væddemål!
For ca. et halvt år siden påstod min svoger at han hørte en Perleugle tude, da han var ude og køre en aftentur.
Jeg påstod ikke at han var fuld af løgn (jeg plejer faktisk at tro på folk indtil det modsatte er bevist - nogle kalder mig en glad naivist :-) ), men vi væddede faktisk om det kunne passe. Beløbet var så minimalt at jeg ikke kan huske det idag, men ÆREN er jo det vigtigste!
Derfor spørger jeg om var muligt at få oplyst om den del af Midtjylland, der refereres til, var i Silkeborgområdet?
- det kan vel ikke kaldes at afsløre redestedet, da Silkeborgområdet er et meget VIDT begreb!
Mvh Jens
Hej Alle.
Både Jens Gulseth Wessberg og Palle Jensen ønsker flere oplysninger om lokaliteten. Men her mener jeg, at de som kender til ynglestedet stadigvæk skal holde kortene lidt tæt ind til kroppen! Det er jo ikke sikkert Perleuglerne er færdige med at holde reden varm...
Bedste hilsner
Søren
Flot billede, og fint at Perleuglen nu er fundet ynglende i jylland.
Og...så?
Der findes fine bestande af perleugle ikke så langt fra de sjællandske landskaber, nemlige i det sydlige Sverige. Det kan derfor anbefales at pakke et køretøj og drage til nabolandet når perleuglerne (plur.) og spurveuglerne og,...og kalder i marts/april. De er nemme at finde, og kniber det med stederne, kan det anbefales at kontakte de svenske lokalafdelinger, og få tips. Svenskerne er som regel flinke og hjælpsomme når man spørger til lokaliteter med ugler. Måske lykkes det endda at blive guidet en tur.
Med andre ord - jeg gider ikke bruge et sekund på at lede efter en "sensationel" gennemdokumenteret hemmeligholdt jysk Perleugle - større er den sensation ikke i min optik.
Desuden bliver der sikkert fundet et par stykker i vinter... på sjælland.
VH/Michael
Se Skov og Naturstyrelsens hjemmeside (nyheder):
http://www.skovognatur.dk/Nyheder/151107_Perleugler.htm
og
Feldborg Statsskovdistrikt:
http://www.skovognatur.dk/Lokalt/Jyllandmidt/Feldborg/
Vi fik et godt samarbejde med skoven fra starten af og aftalte bl.a. at de kunne bringe nyheden samtidig med vores artikel i "Fugle og Natur"
Jeg har for nyligt bedt om at få lagt en tegning af en god redekasse på DOF's hjemmeside(Datsy-arter). Den kommer om kort tid og det sker i samarbejde med artskoordinator Hanne Tøttrup, som har kontakt med fagfolk syd for grænsen.
Som man kan se under det 3. foto af Perleungen, er der i dag kommet oplysning om endnu et ynglepar. Herligt !!
Vi hørte vores ugle den 13.4. kl 20.30 - altså mens det stadig var lyst - og fik to fotografer til at dokumentere fundet efterhånden som der var nyt(de 4 foto i Fugle og Natur).
Vi skrev bla. artiklen for at gøre folk opmærksomme på muligheden for at finde Perleugle. Det er jo ikke helt umuligt at finde flere....så kom ud og led!
Held og lykke
Stinne
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: 3. dokumentationsfoto (300 meter fra redehullet) .
Fundet af Stinne Aastrup og David Boertmann som bad mig dokumentere fundet. Læs artiklen i Fugle og natur nov. 2007
Tja, det kan blot konstateres, at der så var 2 ynglepar i Jylland i år!!
Dette er meddelt arts-koordinatoren for Perleugle. Lokaliteten vil forblive hemmelig!
Ang. Perleugle på Bornholm.
De folk der arbejder med Perleugle nu har aldrig set unger, men ved ynglefundene i 1979, 1980 og 1987 er ungerne blevet set.
- og så er der to ynglepar nu. Herligt!! Det må motivere folk ekstra til at lede. Se også mit indlæg under det andet foto - der kommer snart mål til kasser på DOF's hjemmeside
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.