Denne Kaspisk måge er ringmærket 6. juni 2013 som redeunge i Gatovo, en forstad til Minsk, Hviderusland. I alt er farvemærket 245 Kaspiske måger i Minsk i år, flere er allerede aflæst i Polen, Tyskland og Sverige.
Med venlig hilsen,
Ringmærkningscentralen
v. Jesper Johs.
Man kan i øvrigt læse om kolonien i Gatovo og se en række billder, på bloggen: http://www.talk.gull-research.org/viewtopic.php?f=30&t=853
Med venlig hilsen,
Ringmærkningscentralen
v. Jesper Johs.
Stor tak, Lars og Jesper,
for fornemt foto fra Enghaveparken og rap ringmærkn. rapport!
Det animerer til mere Måge-opmærksomhed og finkæmning...
Smil ........ C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Titel: 2K Middelhavssølvmåge eller Sølvmåge, part II
Beskrivelse: I forlængelse af Erik Groths billede af den flyvende måge er her et af den stående fugl. Ved godt der ligger nogle stykker i DOFbasen, men her træder fuglens relativt lange vinger tydeligt frem i direkte sammenligning med Sølvmågens i baggrunden. Jeg skal ikke gøre mig klog på bestemmelsen af denne fugl - forsøger blot at bidrage.
Hej Jan - og andre
Billedet har krydset kommentarerne under flugtbilledet af samme fugl, og har måske ikke helt samme berettigelse længere. Artsnavnet skal vel også ændres til Sølvmåge.
Henrik
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Denne fugl er vist ringmærket som Middelhavssølvmåge i december og bærer en blå ring om højre ben med påskriften V.R7R, men er det en Middelhavssølvmåge?
Jeg studser umiddelbart over det meget tydeligt lyse vindue i hånden. De billeder jeg har set af flyvende middelhavssølvmåger i 1. vinter viser alle en mørkere inderhånd, hvor det der kun er lidt lyst på den ene side de indre håndsvingfjer. Man skal dog være forsigtig her, da det mørke ser tydeligt slidt ud, da svingfjerene jo endnu er de juvenile.
Hovedet passer da slet ikke med middelhavssølvmåge, der godt nok ikke altid er så hvid som kaspisk måge, men jeg har aldrig sent en middelhavssølvmåge (ssp. atlantis undtaget) med så ensartet mørkstribet hoved.
Det kunne være spændende at høre fra ringmærkeren selv, hvad der gør, at fuglen er blevet bestemet til middelhavssølvmåge. Flere billeder af denne måge kan ses her
http://www.dofbasen.dk/popobs.php?obs=obs&obsid=12014205
Her ses desuden tydeligt lyst indernæb, hvilket kun ses helt undtagelsesvist hos middelhavsmåge, der har helt mørkt næb i hele 1. vinter.
Jeg synes nu den ligner godt nok. Halen ser helt rigtig ud. Vingernes dækfjer (ensfarvede mørke) og svingfjer ser også rigtige ud. Middelhavsmåges vindue kan altid erkendes, men er ikke en dominerende karakter som hos sølvmåge. Det lyse vindue ligner en mellemting mellem sølvmåge (helt tydeligt) og sildemåge (ikke erkendbart). Måske det mørke hoved til dels skyldes de mørke lysforhold. Sammenlign med denne.
Jeg så selv fuglen lørdag d. 19. januar og synes også fuglen så ubehagelig mørk ud i felten. Men på billederne i ringmærkerens hænder fra december fremtræder fuglen langt mere lyshovedet end nu. Jeg synes heller ikke det lyse parti i inderhånden var særlig dominerende i felten (og faktisk heller ikke billederne).
Jeg har smidt et billede af til Netfugl, der viser hvor langvinget den er, direkte sammenlignet med Sølvmåge.
Hej igen - efter at have set Allans link, samt billederne på DOF-basen trækker jeg i land. Godt nok grumset hoved, men vel især bugen skulle være uplettet lys. Jeg synes dog ikke vinduet er usædvanligt, se her.
Hi Jan.
Om man ser till de inre hsf (hsv 2-4) lägger man märke till att de skiljer från de av michahellis på att både ytter och innerfanet är ljust, det typiska'vinduet'hos argentatus/argenteus. Även om michahellis kan ha nog så ljusa inre hp är det framför allt innerfanet som är kjust medans ytterfanet är mer eller mindre helmörkt, dvs om man bortser från de små smala ljusa 'vinduer'(apical spots) som ofta, men inte alltid ses hos michahellis eller cachinnans och förstås argentatus/argenteus, där kontrasten är mindre framträdande. Här en Sept michahellis som illustrerar detta väl. Notera att innerfanen ser mycket ljusa ut på denna individen. Även den fräscha fjäderdräkten med kvarhållna juvenila bakre skapularer talar emot michahellis.
Hilsen
JanJ
Tak for kommentarer, og jeg som troede at det sorte halebånd i kontrast til hvidt var noget der var forbeholdt Middelhavssølvmågen. Stående havde vi nu også meget svært ved at få den til Middelh, den blev stort set bestemt på ringnummeret. Mon ikke vi er nået derhen hvor Netfugl skal ændre artsnavnet til Sølvmåge.....
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Stadig på plads i Enghaveparken i dag (meget tæt på DOF og Fuglenes Hus). Ved middagstid stod den og sov på isen sammen med gråænder, måger og klippeduer.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Denne hybrid adskilder sig fra den klassiske Spids x Gråand på to punkter:
1.Den hvide halsring ikke strækker sig så langt op i nakken
2.Halen er forholdsvis kort i forhold til hvad man normalt ser.
Hovedtegninger samt den matbrune farve og grønlige glans, næbtegninger og farver, farve på ryg, flanker og bryst samt de skidengule ben med sortagtig svømmehud ser dog ud som det man normalt ser på denne hybrid form.
det skal lige nævned at denne hybrid ikke er den samme som er set i Kildedamsparken denne vinter, da fuglen i Kildedamsparken er ringmærket og at fuglen på billedet ikke er.
Uploadet 2009-02-19
Publiceret
2009-02-19Anas acuta x Anas platyrhynchosPintail x Mallard
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.