Spændende billede Niels. Kunne du eller andre ikke kommentere lidt på alderen mm. på de forskellige fugle. (Nogle giver sig selv men andre er måske lidt svære)
Tak for kommentaren, Jørgen ! Ja, jeg prøvede at slippe ved bare at skrive "forskellige aldre", og jeg synes selv det er ganske svært. Billedet er taget i juli, så der kan ikke være 1K fugle med. De to "kraftigt farvede" hanner må være ad eller mindst 3K, med tydelige sejl på ryggen og ret markant næbknop. Desuden må alle med orangetonet næb være hanner, og de sortbrunlige af disse er vel sagtens 2K, da de hverken har tydelig lårplet eller markant næbknop. Fuglen med mørkt næb må være en hun, og her tør jeg ikke gætte på alderen. Mere kvalificerede kommentarer modtages meget gerne !
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Perfekt dogmedokufoto!
Man kan lige de karakteristiske ansigtstegninger.
Det er ikke hver dag den ses i Grønland.
(måske det positive ved global opvarmning?)
Nej, det er første gang i Grønland. Hvor mange (ellere retter få) gange den er set i Atlanten ved jeg ikke, men den blev også set i Nordsøen nær London i dette efterår. Måske samme fugl?
Så vidt jeg har kunnet efterforske er den set i Sverige en gang i 1994 og kun en enkelt gang på østkysten af USA. Det det er en stor raritet uden for artens normale udbredelsesområde i Stillehavet. Så har der efterfølgende været et eks i Kent i England.
Jeg forestiller mig, at det er mere sandsynligt, at der er kommet flere individer til igennem isbarrieren , and at samme fugle skulle være set både langt til havs i i Kent.
Læs foriøvrigt mere udførlig finderberetning på Grønlands Naturinstituts hjemmeside her: http://www.natur.gl/index.php?id=807&contUid=0
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Ved mundingen af Ilulissat Isfjord findes en rig koncentration af hellefisk der fiskes med langline. Når fisken renses tiltrækker det Mallemukker, Grå- og Hvidvinget måger. Artsudvalget er småt, men omgivelserne er til gengæld storslået!
Beskrivelse: Ved mundingen af Ilulissat Isfjord findes en rig koncentration af hellefisk der fiskes med langline. Når fisken renses tiltrækker det Mallemukker, Grå- og Hvidvinget måger.
Beskrivelse: I slutningen af juni begynder odinhønerne at forlade yngleopladserne for at overlade ungernes opvækst til hannerne.
På Grønne Ejland i Disko Bugt kan de små vandhuller visse dage være fyldt med hunner stadig i den flotte yngledragt.
Beskrivelse: Denne adulte han mørkøjede junco/snefugl opholdt sig en enkelt dag på øgruppen Grønne Ejland i sommeren 2006. Det er 2. fund for Grønland.
Beskrivelse: Nord for øgruppen Grønne Ejland ligger Ilulissat Isfjord og spytter den ene store isbjerg ud efter det andet, hvilket danner en fin baggrund for de rastende havterner på øerne.
Hej Henning
Thanx! Jeg synes også det er et fedt billede, netop fordi det er taget med vidvinkel! Det er anderledes end de sædvanlige svømmesneppe-billeder, hvor dyret bare ligge på vandspejlet (sådan et som jeg selv up-loaded for et par uger siden!).
VH, Carsten
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Havlit-hannen er virkelig et bæst der vil tryne alle fugle i "hans" lille vandhul (uanset art). På Grønne Ejland er tætheden af ynglende havlit særlig tæt - sandsynligvis et resultat af de mange ynglende havterner.
Beskrivelse: Grønne Ejland er Grønlands største havternekoloni, men predation er sjælden da havternen er en yderst effektiv beskytter af kolonien - her er det en svartbag det går ud over......
Beskrivelse: Thorshanen er en meget sjælden ynglefugl i Vestgrønland, men på Øgruppen Grønne Ejland yngler omkring 12 par. Endnu et eksempel på en fugleart der tiltrækkes af de beskyttende rammer i en havternekoloni.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.