Kameramodel: Canon EOS 7D Mark II Linse: Canon 100-400 Mark II Blænde: 9 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/664 ISO: 1600 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 1751x1213
Hatten af:
Flot spottet og taget i Indien!
I 'Danske Navne...', 2008, og Kazmierczak
'Birds ...Indian Subcontinent', 2000, regnes
Amurstæren for STURNUS sturninus.
VH ........... C.
Flot fund, og herlig fugl. Men dog ikke ny art for Goa; i Dutch Birding 30:314-315 beskrives tidligere fund fra december 2004. Arten kan dog roligt betegnes som blot tilfældig gæst/strejfgæst så langt mod sydvest i Indien.
Beskrivelse: Der er altid strømænder på de yderste skær sydvest for Nuuk. På denne dag, den 3. juni, hvor de fleste fugle er på ynglepladserne var der 20 fugle.
Beskrivelse: Kommentarer vedr. bestemmelse af denne måge efterlyses.
Inuitmåge 1k er set i Nuuk 1 gang og er i øvrigt sjælden i Grønland, mens Kumliens Måge i alle aldre ses dagligt fra oktober til april.
Bortset fra det ret runde hovede og forholdsvis lille næb ligner kræet ret meget en 3K (2 cycle) Thayers. Jeg har svært ved a forestille mig, at den alder Kumliens kan have så mørke håndsvingfjer og næsten sort halebånd. Vi ser ret mange Kumliens i Massachusetts fra november til april og gerne en 3-4 Thayers i den samme periode. Her er nogle billeder af en noget lysere fugl, der skabte en smule debat her, men til sidste blev bestemt til "sikkert en kumliens".
Håller med Erik gällande tillsynes svartaktiga yttre hp, en god indikation, eller om man så vill, uteslutande en kumlieni? Emellertid, skall man utifrån ett foto avhålla sig ifrån att vara tvärsäker.
Vissa kumlieni i denna åldersklass har mörka yttre hp, dvs mörka ytterfan, vanligen på fler hp, inkluderande hp6/5.
Det finns ett kumlieni uttryck gällande huvudet samt näbbstorlek.
JanJ
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: jagtfalke holder til hele vinteren omkring Nuuk by og ind imellem sidder de på hustage og i dette tilfælde på en terrasse med udsigt over det foretrukne jagtområde.
Fedeste fugl. Var der i samme periode for tre fire år siden, så ingen Høgeørne, men derimod 5 sorte glenter, som sjovest nok holdt til udelukkende over toppen af Keops, og ikke de andre pyramider.
Ved ikke hvorfor, men jeg kunne selvfølgelig godt have overset ørnene hvis de bare sad på pyramiden.
Høgeørnen på billedet har holdt til ved Keops Pyramiden i hvert fald siden april 2008, hvor jeg selv så den for første gang. I Egypten kendes arten kun som sikker ynglefugl på Sinai-halvøen med ganske få par, og en stationær forekomst ved Cairo er derfor meget usædvanligt. Der er mig bekendt aldrig set mere end een fugl på stedet. Dukker der en mage op vil det derfor på alle måder være en særdeles eksklusiv yngleplads.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.