Der er ikke mange Agerhøns her i Nordsjælland hvor jeg bor. Hvis man skal finde dem er det nu hvor der er sne på markerne. Jeg fandt 3 flokke i dag (de 2 dog nær Roskilde, hvor der er flere). Alle stod midt på en stor hvid mark. Jeg har tænkt lidt over hvorfor. De kan nå at se alt hvad der nærmer sig over marken, men det må da være alt for let for en rovfugl?
Vinterkulden og den dybe sne har fået fire agerhaner til at slå sig ned i haven, hvor de tillidsfuldt pikker af foderet kun få meter fra vinduerne. Hvor er det dog en smuk fugl!
Og skammeligt, som vi siger heroppe, at den fortsat er jagtbar! Det må være en oplagt opgave for DOF efter denne vinters forventelige nedgang i bestanden at foranledige en i det mindste en særfredning et år eller to - helst en total samme.
Venlig hilsen
Kim frost
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Lars, - Flugtbillede af jagtfalk med 84o mm !!! Her har vi et eksempel på hvad udviklingen af kamera og udstyr kan klare , - og endda i dårligt lys. Jeg er imponeret. Hilsen Palle
Hej Palle
Tak for din kommentar, ja nutidens udstyr gør ting mulige, men stadigt skal man jo være heldige at møde de sjældne fugle, og i går var heldet så med mig. Fik kun to billeder i flugten, et total uskarpt og så et brugbart....så også der var der held med i spildet. Tilgengæl fik jeg mange hvor den sidder på marken, jo det var en stor oplevelse.
Hej Lars,
hvor heldigt at du lige kom forbi denne sjælne fugl,
du må ha adgang til nogle fantastiske naturområder,kanon flot billede.
Det er som om man har man har været der selv.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Her ses den samme fugl sammen med en vistnok mere "traditionel" svanegås til sammenligning:
http://www.fugleognatur.dk/gallery.asp?mode=ShowLarge&ID=80740
Mvh. Torben
Den sortagtige tegning på hals og hoved og den hvide øjenring sandsynliggør, at denne gås næppe er en helt ren Svanegås.
Hovedet såvel som halsens tegninger synes at "ghoste" Canadagås (man aner afstikkende Canadagås-kindplet. Indslag af Canadagås er derfor givetvis et kvalificeret bud.
Det er dog ikke utænkeligt at denne gås er fremavlet i fangenskab (Svanegås er jo på vore breddegrader hyppigst forekommende bag tremmer!) og man skal således være varsom med at udelukke diverse mutationer og hybrid-kombinationer.
Gåsen er som sebastian nævner en Svane x Canadagås hybrid. De sorte svanegås lignende tegninger og mere eller mindre tydlige canadagås tegninger er som Sebastian skriver typiske for denne kombination. Fuglen bag hybriden kunne godt være en Svanegås og på linket som Torben har lagt ud ses fuglen men en vildtype Svanegås. Det får mig til at tro at fuglen(e) kan være del af en familieflok, som er set i flere år i Bohuslän i Sverige, svanegåsen er den ene forældrefugl og er parret ud med en Canadagås, se link:
http://www.artportalen.se/birds/gallery_imageinfo.asp?imageid=57305
fler billeder af Svane(tamform) x Canadagås kan ses her.
mvh
Den var sammen med Grågæs og Sædgæs
sammt 2 Blisgæs. Der var ikke en eneste Canadagås sammen med flokken her. Der var to af den her slag individer. (Svanegås)
Jeg glemte linken til de Svenske fugle hvor hele familien ses samlet. Den er her:
http://www.artportalen.se/birds/gallery_imageinfo.asp?imageid=57305
Lars, ved du om fuglene har været på lokaliteten i læneger tid og hvor ved Bregentved står de?
mvh
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.