Beskrivelse: Ringmærket af Simon S. Christiansen samme sted den 8/2 2010. Ringnummeret er: 8215509 (2k hun) eller 8215510 (2k han)
Tilsyneladende var fuglen ikke blevet sky af at have været i hænderne på Simon. Den lod mig komme så nært som mellem 3 og 4 meter hvor jeg i ro og mag kunne tage en lille serie nærbilleder af en rolig fugl.
2k var på tidspunktet for ringmærkningen i december 2009. Da billedet blev taget var det en 3k - I øvrigt ved jeg ikke hvordan man ser forskel. Heller ikke hvordan man ser forskel på han og hun.
Hej Johnny.
Kom til at skrive forkert i min mail til dig. Jeg mærkede fuglen som 2k den 8/2 (og ikke 8/12). Så det er altså en 2k fugl.
Fældningen for vandstær ser ud således:
Adult: SummerComplete
ung: SummerPartial
Dvs. at ungfugle har mere slidte svingfjer, alula og hånddækfjer end gamle fugle. Desuden har ungfuglene en del hvidt på spidsen af armsvingfjererne (hvis ikke dette er slidt bort). Hånddækfjererne hos gamle fugle er meget afrundet, men de på ungfugle er spidse med beige spids.
Men alt dette kan være svært at se i felt (og kan bl.a. ikke ses på dette billede).
/SSC
Kære JOHNNY
Ja, der er små nicher, selv når frosten
bider.
Sneppen og solsort som kommensaler,
i fælles tryghed el. blot sammen ud
fra en fælles logik om survival?
Miljøet træder godt frem, i øjenhøjde!
Tak
KH ................. C.
Vores kilde har været rigtig sjov i år. De sidste par dage har der været enkeltbekkasin. Igennem længere tid to dobbeltbekkasin. Samtidig Bjergpiber og ofte Bjergvipstjert. To Vandrikser er fast inventar. Jernspurv, Rødhals og Gærdesmutte elsker også kilden nu alt andet er lukket. Hver morgen er der en større samling af Solsort. To krikænder kom ned i dag. Kildedammen er blot ca. 50 kvm. stor.
Din Kilde er jo et overflødighedshorn!
Her nord for Allerød vintersneppe, hvis
der er vand i kilden. Ellers svaleklire
og db. bekk., bj.vipstj. og isfugle på
kort besøg på andre årstider.
Ser frem til flere matrikel-fotos
Smile ............ C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Jeg tror snarere vi skal have gjort noget ved fuglen.
Kan man ikke bede Fuglekongen om at få Rødstjerten til at dæmpe sig lidt, den er for voldsom til den danske natur.
I øvrigt et dejligt billede.
M.v.h. Rolf
Jeg vil da også gerne tilføje, at det er et smukt billede med fine afstemte farver. Det skyldes uden tvivl, at min skærm er kalibreret.
De bedste hilsner
Søren Skov
Det er vel ikke en hemmelighed at Morten er rød-og-grøn farveblind. Det er svært at vide hvordan Morten opfatter farverne her, men det behøver ikke at have noget med skærmen at gøre.
mvh
Michael
Hej Johnny, Køie , Feehaar etc...
En af mine venner - som er knap så meget IT-mongol som mig :-) - gjorde mig opmærksom på, at når man benytter Windows Vista, vil mange farvenuancer fremtræde netop som om de havde fået et kraftigt stænk med den blå palet, - således også på min skærm.
Så fat mod Morten, aka Feehaar, aka...! :-)
Mvh Jens
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: En stor blandet flok af Lille Kobbersneppe, Almindelig Ryle, Strandhjejle, Sandløber og Hættemåger. Fuglene lettede muligvis p.g.a. en vandrefalk som kortvarigt var i området.
Hej Johnny.
Jeg tror, at der også er en Kærløber på billedet nederst til venstre i billedet - ca. 2-3 cm til venstre for den Lille Kobber, som befinder sig længst til venstre.
Fuglen ser klejn ud sammenlignet med Alm. Ryler og Sandløbere og har ydermere mørkt bryst og tendens til flankestribning. Sikker er det dog svært at blive udfra det enkelte billede.
Gerå er i øvrigt landets måske næstbedste sted til netop Kærløber om foråret (max 11 fugle 19/5-09) - kun overgået af Vidåslusen, som er i særklasse med over 30 fugle i maj i år!
Mvh RSN
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.