Som en af de heldige observatører af denne fugl i Vitsø flg. kommentarer:
- Næbbet klart kortere end på de alm. snegæs, som kan ses her i galleriet, næsten som en retvinklet ligesidet trekant.
- Næbkant ind mod ansigt næsten helt lige.
- Linje mellem over- og undernæb let nedadbuet som en lidt sur mund.
- På trods af dette et meget venligt udtryk med det klare sorte øje i det rene hvide hoved. Modsat snegås og andre større gæs, der ser mere vrede ud.
- Ret bredt område på næbbasis, som i teleskopet så grågrøngrumset ud (andre beskriver det som blågråt!).
- Panden er lidt mere stejl end på snegås og andre større gæs.
- Halsen virker lidt kortere og tykkere end på de snegæs, der kan ses i galleriet.
Jeg skal tilføje, at ovenstående udelukkende bygger på nærstudier af fuglen i Vitsø i går + fotos af begge arter her på netfugl. Jeg må sandt at sige indrømme, at jeg aldrig har nærstuderet de snegæs, jeg har set i Danmark tidligere.
Grundig beskrivelse af fuglen i Vitsø haves i min notesbog.
Tak til Andreas for hurtig udmelding til Morten Müller, til Morten for lige så hurtig udmelding til mig og til Sven Dall for de mange fine fotos.
Det kan kun anbefales at tage en tur til Ærø og besøge Vitsø som inden for de sidste 14 dage bl.a. har budt på 2 stk. Rødhovedet And (Morten) og 1 Rustand (Morten og undertegnede d. 28.3.).
Indsejlingen til Ærøskøbing er helt fantastisk i disse dage med tæt udsyn til vandrefalk, masser af bramgæs, ederfugle m.m.m.
Lars Tom-P
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Denne "tukanmåge" er i fuld vinterdragt, uden farvet orbitalring.
Et andet foto af samme fugl viser, at ryggen er en smule mørkere end overvingen og at det sorte på P5 er formet som en sort streg tværs over spidsen.
I forbindelse med jeg så Mortens fine foto, kan jeg nævne, at der dagligt her i december forekommer flere fugle i Bagenkop Havn.
Det fik mig til at tænke på, om det især er om vinteren man ser disse måger, for mit vedkommende kan det skyldes det primært er på denne tid jeg kaster mig over mågerne, og jeg ikke kan huske hvor ofte jeg har set disse "tukan-måger" resten af året.
Måske der er nogen der kan bekræfte eller afkræfte, at det er et vinterfænomen eller de bare ses hele året uden jeg har tænkt over det.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Da jeg første gang så den på større afstand, bedømte jeg den til Steppehøg 2k han. I de korte glimt virkede den hurtig og spidshåndet.
Da jeg fandt den igen og fik disse billeder blev jeg forundret over så meget den nu lignede Blå Kærhøg, ret bred hånd og mørke spidser på de nye armsvingfjer. På det øverste til venstre kan man se at p8 mangler i venstre hånd,dette har fået hånden til at se mere spids ud.
På højre hånd ses at den nyudvoksede p6 ikke rager længere ud end den slidte p10. Med kommende nye p9 og p10 vil den nok ikke komme til, at vise 5 "frie fingre" som Blå Kærhøg ?
Kommentarer er meget velkomne.
Holdt den mest til sammen med taffelænder? Eller er det blot en tilfældighed, at den her ligger sammen med taffelænder?
Hvis den hovedsagelig socialiserer med taffelænder, er det nærliggende at antage at den er afkom efter en Taffeland hun og en Troldand han. Dette i modsætning til de fleste individer af denne hybrid, der oftest ses i tæt tilknytning til troldænder og derfor mest nærliggende er afkom efter Troldand hun og Taffeland han. Måske det også giver sig udslag i lidt anderledes udseende?
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.