Beskrivelse: The tern was successful in catching fish, and subsequently threw the fish into the air in order to change grip.
The fish is probably a sandlance, belonging to the family Ammodytidae. Comments on the species would be appreciated.
Hej David, det er jo vildt, hvor mange gode billeder, der er lagt op på netfugl her til aften. Dette er også fotografi i sin aller bedste udførelse. Tillykke!
Beskrivelse: elendigt dokumentationsfoto, hvor man dog aner nogle af de karakterer, man kan anvende på ret stor afstand.
Brystet til bugen er således plettede med jævne sorte pletter, hvorved undersiden dæmpes i forhold til Mudderklire, hvis mave altid virker blændende hvid. Fuglen havde lyserøde ben og næbrod; næbbet kom da til at virke lidt rødbeneagtigt, hvilket også var tydeligt på sidste års Ølsemaglefugl.
Hej Klaus.
Jeg har set de fotos der er af fuglen fra sidste år, på i øvrigt samme lokalitet, og forsøgt at sammenligne. Når man ser på fuglen fra 2005, manglede denne stort set pletterne på oversiden, men dette kan vel snyde da disse fotos er af forholdsvis ringe kvalitet. Ser man på det samme på 2006 fuglen opdager man at den er forholdsvis kraftigt plettet på oversiden, altså umiddelbart ikke samme fugl, og dog. Pletterne på undersiden ser for mig ud til at identiske på fuglen(e), og da ikke to Plettet mudderklire er ens, kan/bør det vel være samme fugl?
En af de ting der lå til grund for at vi ikke troede at den svenske og danske fugl sidste år var den samme, var oversidens (på den svenske) manglende pletter og de på pølse-fuglen svagere pletter på bugen. Hvis vi nu for sjov antager at pletterne på oversiden var tilstede på svenskeren 2005, så er det vel ikke mere utænkeligt at det var den der fløj til pølsen, og i så fald er den vel at forvente at være på plads 9 eller 10/8 på pølsen?
Spænende bliver det dog at høre om du mener at det kan være samme fugl, da du vel er den eneste der har set den aktuelle svenske og pølse-fuglen.
Mvh RS
Hej Rasmus m.fl.
Sammenligner man fotos fra 2005 og 2006 af Utlängan-fuglen ser man, at begge har ret svagt mønstret overside, kun med smalle og uregelmæssige mørke tværbånd. Ølsemaglefuglen var derimod ret kraftigt tegnet på oversiden.
Undersiden på Utlängan fuglen i 2005 havde et ret stort, næsten sammenflydende felt af sorte pletter på den ene side. Dette sås ikke i 2006, men skifter de enkelte individer udseende år for år?
Grundet forskellene i oversidens tegning tror jeg der er tale om forskellige individer i Sverige og Danmark, men at der meget vel kunne være tale om den samme fugl, der gæster Utlängan to år i træk.
Fejlfløjne vadefugle ser ud til at kunne indlære sig "faste" lokaliteter -Ölands Kanadiske Kobbersneppe er jo formentligt den samme som for et par år siden. Så skærpet overvågning af Ølsemagle i dagene omkring 10.8 er ønskeligt, og formentligt allerede med i folkets overvejelser. Med den meget varme sommer in mente kunne man måske forestille sig en forsinkelse til Tårnenes dag...
Kender nogle af Netfugls altvidende læsere til undersøgelser om, hvorvidt Plettet mudderklire anlægger identisk dragt fra år til år? Selv tror jeg at udseendet kan variere noget fra år til år, men måske ikke voldsomt. Spørgsmålet er naturligvis specielt aktuelt for svenskerne lige nu!
Som tidligere nævnt har begge fugle fra Utlängan en svagere tegnet overside end Ølsemaglefuglen havde det. Eftersom Plettet Mudderklire alt overvejende bevarer sommerdragten før de ankommer til vinterkvarteret kan forskellen ikke skyldes fældning, da vinterdragten kendetegnes ved en langt mere ensartet overside end i yngledragt.
Efter at have været stationær på Utlängan i over en uge, er Plettet Mudderklire idag, 30.7 blevet eftersøgt uden resultat - så måske er den på vej til Danmark.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Tredje fund af <b>Dværglærke</b> i Sverige. De to foregående har været 27.-28. april 1986 Falsterbo og 9.-10. maj 1991 Gotland. Yderligere information om dette seneste fund kan læses på <a target='_blank' href='http://www.club300.se/'>Club300</a>.
Ser man på hvordan det står til i Danmark mht. lærker så er der kun truffet 5 forskellige arter hvorimod der på den anden side af broen er truffet ikke mindre end 10 forskellige arter!
Udover de fem som også er set i Danmark <b>Korttået Lærke</b>, <b>Toplærke</b>, <b>Hedelærke</b>, <b>Sanglærke</b> og <b>Bjerglærke</b> så er der i Sverige også set <b>Kalanderlærke</b> (6 fund), <b>Østlig Kalanderlærke</b> (6 fund), <b>Hvidvinget Lærke</b> (1 fund), <b>Sortlærke</b> (1 fund) og Dværglærke (3 fund).
Hvornår bliver den 6. lærke art fundet i Danmark?
Beskrivelse: Tredje fund af Dværglærke i Sverige. De to foregående har været 27.-28. april 1986 Falsterbo og 9.-10. maj 1991 Gotland. Yderligere information om dette seneste fund kan læses på http://www.club300.se.
Ser man på hvordan det står til i Danmark mht. lærker så er der kun truffet 5 forskellige arter hvorimod der på den anden side af broen er truffet ikke mindre end 10 forskellige arter!
Udover de fem som også er set i Danmark Korttået Lærke, Toplærke, Hedelærke, Sanglærke og Bjerglærke så er der i Sverige også set Kalanderlærke (6 fund), Østlig Kalanderlærke (6 fund), Hvidvinget Lærke (1 fund), Sortlærke (1 fund) og Dværglærke (3 fund).
Hvornår bliver den 6. lærkeart fundet i Danmark?
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.