Beskrivelse: Er ikke sikker på alle er af racen ssp. Atlantis, specielt ikke 1K-fuglene, men den forreste adulte fugl, må være en Atlantis. Med 2K Sildemåge aller yderst til højre?
Nyt bud - fra højre: Sildemåge 2. vinter, Middelhavs/Silde 3. , 4. vinter?, Middelhavs AD?, Sildemåge AD, bagerst stor Sildemåge?, de to 1. vinter til venstre Sildemåger?
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Mon vi nu også kan være sikre på, at dette er en ssp. atlantis?
Dels er der 'eksperter', der mener, at ssp. atlantis i den rene form, kun yngler/forekommer på og omkring Azorerne, og dels er det spørgsmålet hvilke kendetegn på ovenstående fugl, der peger i retning af ssp. atlantis? For mig at se kunne dette lige så godt være en ssp. michahellis eller mere sandsynligt en overgangsform mellem de to underarter. Specielt ungfuglene af de to underarter afviger, så vidt jeg forstår, fra hinanden, men jeg har selv kun set 'middelhavsmågerne' på de kanariske øer. For mig at se ligner de mere ssp. michahellis end ssp. atlantis (fra Azorerne).
Spændende om Klaus Malling og andre kunne uddybe dette.
Det er korrekt, at fuglene fra Azorer-øgruppen afviger fra fuglene længere mod syd på de atlantiske øer, og at man har foreslået at kun disse er "rene" atlantis.
For den almindeligt interesserede fuglekigger og feltornitolog er det forsat OK at anvende "atlantis" somm betegnelse for fugle fotograferet på øgrupperne.
Sammenligner man oversidens farve hos de forskellige populationer fra de atlantiske øer, er azorer-fuglene generelt de mørkeste grå, hvor bestandene fra Madeira/Kanariske Øer generelt er lysere, og tit helt identiske med Middelhavssølvmåge. På et enkelt foto, uden sammenligning med omkringflyvende fugle, er eksakt bedømmelse af grå farve dog ikke mulig.
Den største forskel hos ældre fugle ligger i "vinterdragten", hvor azorerfuglene har usædvanligt kraftigt mønstret hoved, der på afstand danner en mørk hætte. Noget lignende kan sagtens ses hos andre atlantiske bestande indenfor sølvmågekomplekset, men tegningen er både hyppigst og mest udpræges hos azorerbestandene. Fugle fra Madeira og Kanariske Øer er generelt svagere tegnet, men generelt mere end Middelhavssølvmågerne, hvor mørk "vintertegning" er begrænset til smalle mørke striber i issen, omkring og bag øjnene.
Da fuglen her er hvidhovedet er disse ting dog uden værdi. Fuglens hovedform - med ret flad og lang isse, passer dog meget fint med michahellis; atlantis har ofte er mere kantet hoved og relativt kortere, kraftigere næb. Forskellene er dog små. Det samme gælder små og generelle forskelle i håndens tegning. De er så små, at eventuelle overgangsformer mellem atlantis og michahellis for at sige det forsigtigt, er særdeles vanskelige at kende.
Ifølge bogen.
A Birdwatcher`s guide to the Canary Islands der er skrevet af Tony Clarke & David Collins så er det kun Ssp. Atlantis der er blevet set ved Øgruppen.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.