Jeg kender bedre fuglen under "fangenskabsnavnet": Solfugl
Min far fik i min barndom disse fugle til at yngle i fangenskab, bl.a. ved at lade dem flyve frit, mens de havde unger.
Gys - dengang tænkte jeg ikke på faunaforurening og deslige. I dag er arten så vidt jeg ved temmelig udbredt i bl.a. dele af Spanien. Forhåbentlig har mit fædrene ophav ikke noget med den sag at gøre...
Flot er den under alle omstændigheder.
In english:
In my childhood we held this species in captivity - succesfully breeding. My father let them free in the breeding period. Hope the european birds today are not caused by this...
Red-billed leiothrix in captivity has another name in danish than the above mentioned. Directly translated it would be "sunbird".
Anyway - it's a very beautyful bird and a nice photo.
Jeg kender også fuglen under navnet Solfugl eller Kinesisk Nattergal.
Det nye danske navn Sangtimalie er meget smukt og rigtigt. Sangtimalien har en meget flot, blød, fyldig og drossel-agtig sang. For år tilbage var det nok den mest almindelige frugt & inseksæder (sammen med Beostær) der blev holdt i voliere.
Har også haft unger af denne art, uden udflyvningshul i hegnet.
Alt dette er nu historie. Fugle skal nydes i den natur hvor de høre til. Og jeg har stadig Sangtimalien til gode i dens naturlige habitat. Men den står på ønskelisten.
vh
Troels
I guess Red-billed Leotrix have many different names in many languages.
The density of this bird in the wooden hills of center China can be quite surprising and the climat there is very similar to the one of the place where they are established in France and other European place, so should not have been difficult for this escaped birds to thrive well.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Dear AURÉ,
Formidable photo, complementary in class and colours
to MARTINEZ J.'s great shot from same region 29th May
2010,
of this Linnet-sized bird (13 cm, only).
PS:
In Kasmierczak, 'Birds of the Indian...' 2000, the voice
of Red-billed L. is described as a
'RATTLING BABBLE' vs. a 'BABBLING RATTLE'
for L. argentauris (Silv. Mesia).
Nice to remember when birding in Tonkin...
Thx and Smile ............. Yours C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
På dansk: Alm. Solfugl,
Dette er en han, kan kønsbestemmes på den hvide streg i en bue tværs over halen (kan varierer i bredde og længde) denne fugl har kun meget lidt hvidt. Desuden er hannerne kraftigere farvet end hunnerne.
Da denne art intet har med gruppen Solfugle at gøre, har Navnegruppen valgt at kalde den Sangtimalie.
Det kan konstateres på Navnegruppens nye navneliste på DOFs hjemmeside under grupper og udvalg.
Venlig hilsen
Svend Rønnest
Og vi andre, der mest har brug for at tale om eksotiske fugle med folk fra andre lande og for at forstå engelsksprogede tur-rapporter, er ligeglade, hvad den "hedder" på dansk. Vi kalder den Red-billed Leiothrix, tak til netfugl for at gøre det samme!
Så, så , Hr. Snop! Jeg skal med andre ord ikke forvente en eksotisk fuglesnak med dig..:-) Og hvad er der lige galt med at de (fuglene) også har et dansk navn, hvis nogen ønsker det?
Andre end "Vi andre" har vel ret til at have en anden mening eller wha..?
Det må være på sin plads at bruge det danske navn her på netfugl, når nu den har et - det er oven i købet et smukt navn. Vil man det engelske kan man jo blot klikke på det engelske flag øverst til venstre på siden.
OZG
Jeg vil foreslå, at der bliver mulighed for at angive både engelske og danske navne, men jeg ved jo godt, at det er lettere sagt end gjort.
For når man snakker om arter, der aldrig er set og heller ikke kan forventes i Danmark, så er det jo på engelsk, det foregår.
vh
Henrik
Lige i et tilfælde som dette, hvor det er (eller i hvert fald har været) en almindelig burfugl blandt private fugleholdere, kunne det måske være en udmærket ide at også vi naturfugleinteresserede holder de danske trivialnavne i hævd.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.