På dansk: Alm. Solfugl,
Dette er en han, kan kønsbestemmes på den hvide streg i en bue tværs over halen (kan varierer i bredde og længde) denne fugl har kun meget lidt hvidt. Desuden er hannerne kraftigere farvet end hunnerne.
Da denne art intet har med gruppen Solfugle at gøre, har Navnegruppen valgt at kalde den Sangtimalie.
Det kan konstateres på Navnegruppens nye navneliste på DOFs hjemmeside under grupper og udvalg.
Venlig hilsen
Svend Rønnest
Og vi andre, der mest har brug for at tale om eksotiske fugle med folk fra andre lande og for at forstå engelsksprogede tur-rapporter, er ligeglade, hvad den "hedder" på dansk. Vi kalder den Red-billed Leiothrix, tak til netfugl for at gøre det samme!
Så, så , Hr. Snop! Jeg skal med andre ord ikke forvente en eksotisk fuglesnak med dig..:-) Og hvad er der lige galt med at de (fuglene) også har et dansk navn, hvis nogen ønsker det?
Andre end "Vi andre" har vel ret til at have en anden mening eller wha..?
Det må være på sin plads at bruge det danske navn her på netfugl, når nu den har et - det er oven i købet et smukt navn. Vil man det engelske kan man jo blot klikke på det engelske flag øverst til venstre på siden.
OZG
Jeg vil foreslå, at der bliver mulighed for at angive både engelske og danske navne, men jeg ved jo godt, at det er lettere sagt end gjort.
For når man snakker om arter, der aldrig er set og heller ikke kan forventes i Danmark, så er det jo på engelsk, det foregår.
vh
Henrik
Lige i et tilfælde som dette, hvor det er (eller i hvert fald har været) en almindelig burfugl blandt private fugleholdere, kunne det måske være en udmærket ide at også vi naturfugleinteresserede holder de danske trivialnavne i hævd.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.