Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Terekklire - (Xenus cinereus) - Terek Sandpiper
Fugleart (IOC): Terekklire (Xenus cinereus) Terek Sandpiper - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: med Rødben
Lokalitet: Rönnen, Skåne, Sverige
Dato: 26. juni 2010
Billede info: Terekklire med Rødben. Kropsstørrelsen er ikke så meget mindre, men især de kortere ben skaber indtrykket af en mindre fugl i felten - sådan på afstand ala en stor rødbeneunge, når fuglen findes i håndkikkerten - under bedre forhold er der ingen tvivl. Lyst helhedsindtryk, som det her ses, var dog knapt så påfaldende i skævt lys eller i lyst overskyet. Terekkliren har påfaldende stejl pande med næsten fejlanbragt næb med let opadbuet spids. En let vader at bestemme.
Billede opsætning: Canon EOS50D med 400 mm. tele
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 26. juni 2010
Hits: Billedet har været vist 2524 gange.
DK List Ranking: Set af 395 ud af totalt 1509 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Paul Nilsson skriver lørdag 26. juni 2010 kl. 22.57
Lokaliten er ikke svær at finde og ikke så langt væk. Fra Helsingborg kører man vel en ca 15 km af E6 mod Göteborg, og tar her vej 112 mod Höganäs ca 3-4km.
her th mod Utvälinge, i T krydset her, tv et par km . Der er fint P ved et busstoppested ( nr 2 el 3 swå vidt jeg husker) lige efter et rødt hus med et stengærde. her kan man gå ned langs grøn mark langs stengærdet tv for det røde hus, det er ok, jeg spurgte husejeren der var ude i haven.
Man går langs markkanten ned til enden, ca 500m hvor der er hegn , men de mange sten i hjørnetgør at man nemt, og helt legalt kommer over ( hurra for almansretten)
ligefor udfor den lille halvø Rönnen, tv i inderste indsø sås Terekkliren fint tæt på. Midt inde på den lille halvø i største/nærmeste indsø sås Amerikansk krikand, svenskerne om eftermiddagen havde haft problemer med den da den lå gemt i den NØ lille kanal, men vi fandt den lidt inde på den NV græsmark ( bag flere af de store sten i vandet) med 3 andre krikænder. senere var den også ude i indsøen i NV hjørne i fint sollys sammen med klyderne.
mvh PaulNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.039 sek.
til toppen