Er der nogen, der kan forklare mig, hvorfor dette er en isabellatornskade?
Jeg synes, den ser grå ud - ville forvente noget brunligt/sandfarvet.
Mvh. Torben Sebro
Jeg synes nu, det ligner en Isatorn helt godt, men jeg vil godt medgive at lysforholdene giver fuglen et ret gråt anstrøg.
Alternativt kan man jo tjekke nogle andre billeder af fuglen.
Se eksempelvis denne adresse:
http://www.tarsiger.com/index.php?p=pics&sp=fin_rar&lang=eng
Så vil de fleste nok lade sig overbevise om fuglens identitet!
Kys fra SeK
Isabellatornskade er det.
Men om det er en Turkestan Shrike (phoenicuroides) eller Daurian Shrike (Isabellinus) er så et andet spørgsmål.
Nu er det ikke noget jeg ved så meget om, da jeg ikke selv har set nogen isabellatornskader, men jeg vil tro at dette er en Daurian Shrike (modsat den der blev set på Anholt i sin tid) pga. cremefarven på brystet fortsætter helt op til kinden, hvor Turkestan Shrike nok ville være lysere på kinden og mere rødfarvet på flanken - desuden er den ikke rødlig på issen som på Turkestan Shrike, selvom denne ikke nødvendigvis behøves at have den karakter.
SSC
Jeg ville absolut ikke betvivle fuglens identitet - jeg har ingen erfaring med sjældne tornskader. Men de øvrige billeder af fuglen lever meget bedre op til mine forestillinger om isabellatornskade. Så det handler selvfølgelig om lysforhold.
Mit spørgsmål kunne måske formuleres anderledes: Hvordan kan jeg på dette (ovenstående) billede se, at det er en isabella og ikke f.eks. en sydlig stor? Måske er det oplagt for andre, men altså ikke for mig!
Hej Torben.
det der er "tricky" ved ovenstående billede er at rygfarven kommer hen og virker meget grå. Men jeg synes godt man ane at halen er rødlig, desuden vil brystet og kinden virke lys el. svag rosa og ikke cremefarvet som her hvis den var sydlig
SSC
Der er nok også nogle sydlige torn (og racer af stor torn) der ville vise et mørkere gråt anstrøg i flere vinkler på brystet - men som her cremefarvet tror jeg ikke - så skulle det lige være en yngre steppetorn., men i så fald kun på flanker, og så ville den også være lettere stribet.
Men det ville da være godt hvis der var andre der kunne fortælle dig mere om det, for jeg har altså kun kigget billeder og altså ikke set isabellatorn in real life.
SSC
Det är kul att se att en bild väcker diskussion.Det borde vara en isabellinus.Färgerna kan man diskutera men mycket beror det nog på att ljuset var mycket dåligt och desutom att bilden blivit behandlad i Photoshop.Bilden är tagen på ca. 30m med ett 300mm objktiv med 2X konverter.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Første fund af <b>Orientalsk Præstekrave <i>(Charadrius veredus)</i></b> i VP!
Fuglen rastede på lokaliteten ca. 5 timer hvorefter den trak mod NV og forsvandt. Ca. 100 heldige birdere nåede at se denne sande <b>MEGA</b>.
Ja, det synes vi også i Navnegruppen. Gobi-ørkenen er den 5. største ørken i verden og med sin gennemsnitstemperatur på mellem -2,5 og +2,5 (alt efter hvor man befinder sig) også en temmelig kold ørken. Med sin store udbredelse er der flere forskellige økotyper og disse afspejler sig flot i præstekravens dragt: det hvide for snelandskabet i det sene forår, det lysebrune for ørkensandet og det kanelbrune for de klippefyldte områder. De lange ben som en perfekt tilpasning til de maksimumtemperaturer på lige under 40 grader, som kan forekomme i området.
Så jeg er helt enig.
Mvh SR
arhhhhhh rasmus, fuglen yngler i mongoliet, nordkina og transbaikalia - et område, hvor gobiørkenen også ligger. skal man være krakisk, burde fuglen i virkeligheden have navnet mongolsk præstekrave!!!!
venligst sven bødker
arhhhhh svend, jeg har vel lov at mene at navnet kunne være et andet. Jeg er et eller andet sted ligeglad med om den yngler i en ørken med et eller andet navn, jeg vil ha et navn man kan huske og der giver mening. I mine øjne er Orientalskpræstekrave et langt bedre navn, længere er den ikke!
Mvh RS
Navnegruppen har haft nogle særlige retningslinjer i forbindelse med valg af navne. Det betyder bl.a. at de er rigtigt glade for geografiske betegnelser eller betegnelser vedrørende den enkelte fugls morfologi, ved navngivning af de forskellige fuglearter. På mange områder er det rigtigt fint, men i flere tilfælde er anvendeligheden af det valgte navn ikke så optimalt. I tilfældet med "Gobipræstekrave" havde det måske nok været mere anvendeligt at kalde arten Orientalsk Præstekrave, da det navn lægger sig godt op af artens engelske navn. Stort set alt materiale/litteratur om arten forefindes på engelsk, hvorfor det er ret oplagt at lade det danske navn følge det engelske. Desværre har Navnegruppen ikke den generelle anvendelighed i betragtning ved navngivning af verdens fuglearter.
Tilsvarende problem ses i øvrigt når vi taler om Kumliens Måge, hvis "officielle" navn jo nu er Baffinmåge - men det er en helt anden (og dog ganske tilsvarende) historie.
Jeg synes nu navnet er et af de bedre i navnegruppens liste, selvom orientalsk selvfølgelig har den fordel at stemme overens med det engelske navn. Gobiørkenen er vist noget mindre end artens totaludbredelse, mens Orienten er meget større...
Kære SVEND
Af ren nysgerrig- og uvidenhed:
Belys el. forklar venligst det med Lange ben som 'en
perfekt tilpasning' til høje temperaturer.
VH .......... Yours C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.