Kameramodel: Canon EOS-1D X Mark II Blænde: 5.6 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/2000 ISO: 400 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 1920x1080
Beskrivelse: 1 ud af 2 Små Skrigeørne der lavede opvisning lige over vore hoveder. Også Høgesanger, Flodsanger, Pungmejse, Pirol, Fiskeørne, Havørne, mv. denne morgen.
Beskrivelse: Jeg kan finde billeder af hvide Amerikanske Tårnfalke på nettet, men det er endnu ikke lykkedes mig at finde en hvid "Alm. Tårnfalk".
Så tænkte at denne måske var lidt spændende.
Beskrivelse: Rider og måger havde svært ved at lade Sælen være i fred da den var i færd med at spise en Rødspætte. Efterfølgende var den svært sur på mågerne og gjorde sit bedste for at fange en Ride. Denne var få centimeter fra at ende som sæl-føde.
Beskrivelse: Kan med lidt held ses bag borgen i Tarifa.
Vi opdagede den på dens søde og enkle fløjte-melodi som kun består af 4 toner.
Vi prøvede "amatøragtigt" at efterligne den, hvilket resulterede i, at den kom hen og "snakkede" med os. Virker meget tillidsfuld og nysgerrig. Der skulle efter sigende kun være 2-3 fugle til stede i byen og dermed i Europa.
Beskrivelse: En fastlands-Ørkendompap.
De ses med relativ lethed om vinteren øst for Almeria nærmere bestemt sydøst for byen Cabo de Gata mellem salinas del Cabo de Gata og Stranden. Hér fouragerer de på jorden i flokke også sammen med andre finkefugle.
Beskrivelse: 1 ud af de 3 Rüppels gribbe som på dette tidspunkt holdt til i området.
Samme dag så vi fra Cazalla:
Rüppels Grib 3, Høgeørn 2, Spansk Kejserørn 1, Sort stork 100, Hvid Stork 30, store mængder af Dværgørn, Slangeørn og Sort Glente. Desuden sås Hvepsevåge, Ådselsgrib, Gåsegrib, Rørhøg, Blå Kærhøg, Hedehøg, Rørhøg, Tårnfalk, Lille Tårnfalk og masser af Rødryggede svaler.
Beskrivelse: Vi så 6 Lille Sejler d. 24/9 om aftenen mellem 20 og 20:30 og 12 d. 25/9 om morgenen ved solopgang ca. kl.8 og 1 time frem hvor vi forlod stedet. Hvis man pønser på at "tage" dem om morgenen, findes der lige ved siden af "yngle-bygningen" en bar der serverer udmærket spansk "morgenmad", og de lokale fiskere ved alt om fuglene incl. om der stadig er unger i kasserne/hullerne. Da vi var der, skulle der stadig være en rede tilbage med unger i fik vi oplyst.
På det lille strandstykke lige bag betonmuren/gitterhegnet var der fyldt med halvtamme stenvendere og sandløbere.
Uploadet 2013-10-13
Publiceret
2013-10-13Apus affinisLittle Swift
1501
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej Jens,
Mærkeligt, at nogen endnu ikke har kommenteret på dine foto af den tydeligt afvigende Bogfinke han, men som ikke særligt skrappe på feltet, vil vi hermed vove pelsen!! ...Bjørn spottede det med det samme, og vi mener, at der er tale om én af de nordafrikanske racer - Africana eller Spodiogenys. Fuglen har klart de "hvide øjenlåg", blålig kind og grøn ryg.
Gad vide hvor ofte nordafrikanske Bogfinker ses i DK??
M.b.h.
Bjørn og John Frikke
Hej John,
"Mærkeligt, at nogen endnu ikke har kommenteret på dine foto af den tydeligt afvigende Bogfinke han..."
Sådan er det ret ofte her på Netfugl.
For mig ligner den meget en africana. Ikke spodiogenys, for den har meget mere hvidt i vingen, og er gerne blegere på undersiden.
Tak for kommentarerne.
Jeg havde også selv africana i tankerne, men synes ikke helt den matcher de billeder, jeg har set her på Netfugl eller i diverse fuglebøger.
Hej Jens.
Jeg tror ikke fuglen er en africana. Brystet og bug ser for orangerøde ud, og indslaget af gråt er vist heller ikke så godt for africana.
De kendetegn, som peger i retning af africana er åbenbart klassiske og har givet ophav til flere beretninger om fund af africana i UK ("BBRC om africana-claims).
Er der billeder af halen også? Ssp. africana har jo meget mere hvis i halen end coelebs.
Troels
Ja, denne fugl - og en lignende fra Nyborg - minder tilsyneladende stærkt om africana, men som Troels skriver, er fund af adskillige lignende fugle ikke blevet godkendt i England.
Der er simpelthen nogle gennemgående karaktertræk, som har vist sig ikke at matche africana tilstrækkeligt, og man må derfor formode at hollænderne vil tage tidligere godkendte(?) fund op til revidering.
Det ville sørme også være mærkeligt hvis afrikanske standfugle skulle blive 'trukket' med af nordeuropæiske forårstrækkende coelebs. Ihvertfald i en sådant antal at flere ville blive set af fuglekyndige.....
Enig
- jfr. at fx vores deciderede standfugl Gråspurv - også på Netfugl foto og her ved fuglebrættet - kan udvise variationer i fx hanners hvidt ved øjet, à la Spansk/Italiensk do.
VH ,,,,,,,,,, C.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.