Beskrivelse: Fuglen havde længe gået og fourageret på et lille område. Ind imellem holdt den små pauser. Her står den en lille meter fra den smalle vej...en bil har lige passeret og den skulle vist lige markere engang. Det var super dejligt at den lige viste sin flotte hovedprydelse! Tak til Hæruglen, og for mit første møde med denne smukke fugl :-)!
Beskrivelse: Fuglen havde længe gået og fourageret på et lille område. Ind imellem holdt den små pauser. Her står den en lille meter fra den smalle vej...en bil har lige passeret og den skulle vist lige markere engang. Det var super dejligt at den lige viste sin flotte hovedprydelse! Tak til Hæruglen, og for mit første møde med denne smukke fugl :-)!
Beskrivelse: Fire fugle i sommerdragt holdt til i den høstede rørsump. Umulige at se på jorden, men heldigvis kunne fuglene bestemmes sikkert til Bjergpibere ud fra flugtfotos.
Fuglene kaldte desuden konsekvent som Bjergpibere og aldrig med de for Skærpiber typiske meget skarpe enkeltkald.
Fejlbestemmelse af Bjergpibere om foråret er et evigt problembarn i dansk feltornitologi - se mere herom på min blog <a href="http://birdingnj.blogspot.dk/2015/04/siden-sidst-marts-april-2015.html">Birding NJ</a>.
Titel: Gråkragen forsvinder mellem vingerne på det midterste billede.
Beskrivelse: Her er 3 billeder skudt i træk, hvor man kan se størelsen på gribben i forhold til Gråkragen.. På det midterste billede er Grå kragen helt væk mellem gribbens vinger!!
Man kan lægge det at den ikke bærer ringe i vægtskålen til fordel for en godkendelse i kategori A.
Unge Gåsegribbe har et meget kraftigt trækinstinkt.
Ja, så kraftigt at de af og til omkommer når de skal passere Gibraltarstrædet. Falder simpelthen i vandet og drukner.
En ung grib som allerede har tilbagelagt tusinder af kilometer i Afrika, vil sagtens kunne 'køre' videre op i Europa. Tænk på de ret mange Gåsegribbe som er truffet i Holland i de senere år.
Så der ligger jeg i en eventuel diskussion om den er spontan eller ej:-)
Skønne argumenter. Gåsegribben er så træk-vant at de tit drukner i Gibraltarstrædet, og fuglen er simpelthen bare spontan. Meget overbevisende. Det kan dog undre at gåsegrib ikke er registreret i Nord-Tyskland og Holland her i foråret.
Jeg dippede den og kan ikke lade være med at drille (OK Jørgen?) Mvh Tau.
Hej Tau, der blev set og fotograferet en flok på 17 gåsegribbe i går ved Hannover, og det kan man vel godt kalde Nordtyskland. Desuden er der en rapport om en endnu større flok, nemlig 26 stk. i Mecklenburg-Vorpommern i mandags.
Hej Palle,
Har i Extremadura set 20-30 Gåsegribbe sidde i have og levende hegn omkring gård med kadaver på møddingen, der sad endog en på taget af gården. Samme sted var der også mange Sorte Glenter over det hele - ikke så overraskende, mere overraskende var det, at der også sad flere Munkegribbe under 30 meter fra gården.
Så jo - det sker.
Mvh
Henrik Højholm
Det lader til, at der er flere Gåsegribbe i omløb end de omtalte store flokke.
Jeg ved ikke, hvorvidt de alle finder vej til databaserne, men på GermanBirdNet (GBN) er der de sidste par dage skrevet følgende:
Nachtrag zum Montag, 17.06.13: Über Lüttich (Belgien) wurden 4 GÄNSEGEIER gesichtet (Micha Peute et al.).
Der var også en besked den 15.6.
Direkt über dem Modellsport-Flugplatz zwischen Sterzhausen und Wetter zeigten sich kurz nach 14.00 Uhr 2 GÄNSEGEIER, offenbar durch die großen Modellsegler angelockt. Sie kreisten eine Weile und zogen dann nach NO (Richtung Mellnau, Burgwald) ab. Etwa 40 Personen konnten die GÄNSEGEIER etwa 10 - 12 Minuten lang beobachten. Das war echt richtig klasse! Vielleicht werden sie ja weiter nördlich noch einmal gesehen!?
Beskrivelse: Mange morgenfriske twitchere oplevede gåsegribben dukke frem af morgentågen i sit overnatningstræ. Ret hurtigt blev den mobbet af et par krager, men det fik den ikke til at lette. Klokken 6,30 fik den dog trang til at strække vingerne ud i en længere periode.
Beskrivelse: Fuglen er fotograferet stående på toppen af en gravhøj. Der var to individer - formentlig et par. Hunnen er brunlig/grålig i stil m. gråand. Parret blev observeret flere gange på samme sted inden for en halv snes dage.
Uploadet 2009-04-29
Publiceret
2009-04-29Tadorna ferruginea x Tadorna tadornaRuddy Shelduck x Common Shelduck
Er det mon snarere en hanlig hybrid mellem Gråand og Gravand?
Hvis den var udparret med en gråandelignende hun, så tyder det kraftigt i den retning. Jeg tror ikke, at en Rustand x Gravand han vil udparre sig med en Gråand hun, mens derimod en Gråand x Gravand opfostret af en Gråand hun meget sandsynligt ville danne par med en Gråand.
Måske de øvrige Rustand x Gravand også snarere er denne hybrid? Det har jeg ikke studeret nærmere.
Dette indlæg er klippet ind fra en anden tråd på netfugl.dk:
Det kunne være spændende at se flere fotos af disse to andehybrider fra Brokholm Sø.
Der er vist ikke tvivl om at der er Gravand indblandet, men den anden forældreart er sværere at erkende med sikkerhed ud fra de foreliggende fotos.
Jeg synes det ser mere ud som "halv Rustand" end "halv Nilgås", men jeg synes også at det er påfaldende, at fuglene ser ud til at have gråande-agtig svømmeandeprofil når de ligger på vandet.
Se i øvrigt tråden her:
http://www.netfugl.dk/forum.php?id=thread&forum_id=3&thread_id=11530
Billederne blev taget under vanskelige forhold. 250-300 m afstand i blæsevejr, mit udstyr er desværre ikke det optimale. Fjernudløseren til min coolpix havde besluttet sig for at holde fri den dag, så jeg måtte tage dem med selvudløser, og resultatet blev også derefter. Jeg har ikke kunnet finde fuglene igen, trods ihærdig søgen, så med mindre andre har taget billeder, så må vi nøjes med disse. Jeg så et kort øjeblik fuglene på land, og jeg mener, at farven på fødder og ben var i den mørke orangerøde nuance, ikke helt så røde som næbbet.
I vår spørrespalte "Spør en ornitolog" kom det inn et bilde av denne (?) fuglen fra sist helg (7-8 juni 2008). Fuglen er litt mer kontrasterende i hoderegionen, men ligner meget på bildene ovenfor. Ta en titt på:
http://www.fuglevennen.no/sporsmal/?q_id=7556
Jeg har bedt observatølren om å sende inn tid og sted.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.