På billedet ser jeg en fin kaspisk måge:
-lyst hoved og underside
-næb smalt med næsten ingen gonysvinkel - undernæbbet danner en næsten lige linje.
-fin lys undervinge, særligt i den centrale del.
-tertiærer med lys rand, der ikke når store dækfjer
-typisk positur med løftet hoved og løftede vinger
-store dækjer ret mørkede med udflydende mønster. Sølvmåge har som regel mere hvidt i disse.
Der er lidt striber i hovedet, og rygfjerne har ret brede sorte tværbånd, men dette inden for variationen inden for kaspisk måge vil jeg mene. Hvorfor skulle dette ikke være en ren kaspisk måge?
Håller med Kristoffer att den ser fin ut för en cachinnans.
Skulle ändå vilja se en utbredd vinge på den och lite bättre bild på täckarna.
Här finns en del hybrider i November & Oktober sektionen. Man bör notera variationen i gonys vinkel samt intensiteten i huvudstreckning.
JanJ
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Denne formodede 1K sølvmåge blev i første omgang mistænkt for at være en Middelhavssølvmåge, da den sås stående, pga. hvidt hoved med sort maske og sort næb.
Imidlertid passer de lyse inderste håndsvingfjer bedst på sølvmåge. En middelhavsmåge burde have haft mørkere inderste håndsvingfjer. Kommentarer til fuglen modtages gerne.
Fint billede (ihvertfald knivskarpt på hoved og tarse), men hvor er den dog grim!
Jeg tænker på fjerkvaliteten, virker slidt og snavset, og så er den mere grå end de varmere, rødligere, "normale" Hærfugle vi ser sydpå, og i DK om foråret/forsommeren.
Er det mon racen saturata, som ifølge "Bæmand" og andre kilder, af og til ses - især nok sent om efteråret og om vinteren - i NV.Europa?
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej
For ca. 10 år siden havde vi ved vestkysten en del Sølvmåger som viste tilsvarende "overfarvede" orange ben og næb. De gik under navnet "Tukanmåger", og der blev tænkt meget i om de havde forspist sig i noget med voldsomme farvestoffer i el. lign. Denne minder meget om tukanmågerne, som var almindelige Sølvmåger. Det ser denne også ud til at være, selvom det kan være svært at se alle detaljerne. Næb, øje og oversidefarve peger fint på Sølvmåge.
OZG
Jeg tænkte også på, om der var noget i dens føde, der gav den kraftige farve. Måske har den bare taget en ordentlig bid af kutteren i baggrunden.... ;-)
Henrik
Hej Ole
Jeg er enig med dig i at den nok er en sølvmåge..Jeg har ikke haft oplevelsen med "Tukan måge" før, -fedt at få sat navn på- og med hensyn til mulig føde som årsag til misfarvning kendes det jo fra -Rosatonet fjerdragt på hættemåger.Der er et billed på "dofbassen"( Kbh.29.11.2011 Måge Sp.)som viser vinge spejl.
http://www.dofbasen.dk/observationer/index.php
Mvh..RR
i Østjylland har jeg på det seneste set en del fugle med orangeguld nøgne dele på tværs af nærmest alle aldersklasser, se her og da netop selv 1k har orange-gule ben tænker jeg det mest sandsynligt skyldes fødeindtag
er der nogle, der har referencer på publiceret materiale om sammenhængen mellem føde og eksempelvis farvning af nøgne dele? Spiser de noget hormonforstyrrende eller blot føde med højt indhold af organisk pigment som ex. carotenoider?
Jeg kender en fabrik her i DK som, laver fiskepiller til dambrugs ørreder. Der er rød farvestof i pillerne som gør at fiskens kød se ud som en vild fisk.
Måske har sølvmågen slugt en par stykker, af dem. Bare en idé.
Det er nemt at sige, at måger varierer... Men Kents link viser virkelig mærkelige fugle.
Jeg ved ikke, hvordan mågers ben og næb får de farver, de har. Men Karsten G P lancerer en teori, som måske ikke er så tosset endda.
Foder til opdræts (lakse)fisk har et højt indhold af astaxanthin (= carotenoid, som KO foreslår).
Måske har mågen specialiceret sig i at spise foderet eller fiskene?
Hej
Jeg ville lige give lidt input også og fandt lige et par kilder -nr 1 og 2 herunder. Carotenoider er vigtige for bla. immunforsvaret og som antioxidant. Det er påvist at svartbage med høje koncentrationer af carotenoider er ”sundere” end andre måger (1) og at sildemåger fodret med ekstra carotenoid-holdigt foder har mere farvede bløddele end almindeligt (2). Mit bud er at den har fourageret på en losseplads hvor der tilfældigvis har været deponeret carotenoidholdigt foder eller hvad jeg mest hælder til at den har levet i nærheden af et lakse- eller havørredopdræt hvor den har proppet sig med det foder man fodre laksene med. Her tilsætter man kunstigt høje mængder carotenoider for at give laksen den rigtige højrøde farve og jeg gætter på at denne måge har haft adgang til en fodersæk et eller andet sted. Jeg har enkelte gange set eksempler på torsk fanget i østersøen der var total laksefarvede og jeg gætter på dette er samme fænomen og opvækst i nærheden af lakseopdræt. Ørred og lakseopdræt har en bog med farveskalaer ret lig dem man finder i en malerbutik og de kan ud fra denne helt selv vælge hvilken orange nuance de vil have fisken i og tilsætte carotenoider (hovedsaglig i form af astaxanthin og canthaxanthin) i mængder herefter.
1: Carotenoid in great black backed gull larus marinus reflects individual quality. JOURNAL OF AVIAN BIOLOGY 37: 6 /12, 2006
2: Carotenoids and egg quality in the lesser black backed gull larus fuscus: a supplemental feeding study of maternal effects. Proc. R. Soc. Lond. B 2002 269, pp29-36
Med de bedste hilsner fra sune
Per,
det kan ju gott röra sig om en baltisk sildemåge men utifrån denna bild (mycket fin bild!)är möjligheten stor att det lika gärna kan röra sig om graellsii/intermedius. Ofta är baltiska små och typ 'svartvita' med ljust huvud och undersida samt avvikande långvingade. Man får dock räkna med överlappning med graellsii/intermedius. Emellertid, kan också ruggning (fäldning)vara en god indikator, dvs att 1k baltiska oftast har kvar en större del av sina juvenile skapularer samt täckare vid denna tiden - tom senare än så. Man fär dock inte vara glad länge, eftersom vissa graellsii/intermedius är i det närmaste identiska. Utan att veta om du är en sk 'mågeman' - hur tänker du själv?
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.