Beskrivelse: ukendt falk fotograferet på mark mellem Herslev og Gevninge - Desværre er flugtbillederne uskarpe - men profilen kan måske nok ses alligevel.
Matcher fint Stigsnæs fuglen 23/9, Sås kun ganske kortvarigt over skoven. Oversiden er som Stigsnæs fuglen. Vi (8 pers)så fuglen før Bo Tureby-gruppen, som så den i lidt længere tid.
Umiddelbare indtryk - kraftig, stor falk og vores første tanke var Jagtfalk - så sammen med 3-4 Musvåger. Alle med friske erfaringer med flere "sigths" af Jagtfalk på Island i 2005.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: ukendt falk fotograferet på mark mellem Herslev og Gevninge - Desværre er flugtbillederne uskarpe - men profilen kan måske nok ses alligevel.
Beskrivelse: ukendt falk fotograferet på mark mellem Herslev og Gevninge - Billedet er en 225 x 175 pixel udskæring af et oprindelig 3008 x 2000 pixel billede - så den var ikke helt tæt på.
Kommentarer er meget velkomne.
Ser i mina ögon ut som en jaktfalk av vit morf, s.k. grönlandsfalk. Sådana falkar är vanligt förekommande bland falkenerare, så det är alltså med största sannolikhet en förrymd individ.
Bilder på grönlandsfalk för jämförelse:
http://www.ornithology.com/images/Gyrfalcon-Gale-sm.jpg
http://www.nature.ca/ukaliq/elem/pop/images/P0040_max.jpg
Häftigt hur som helst! :)
Spændende! Men hvad med flugt-silhouetten. Billedet er godt nok ringe, men det viser i mine øjne en storfalk med noget for slanke vinger for en jagtfalk. Eller hvad??
Også jeg mener helt klart at dette er en Jagtfalk (utvivlsomt en undsluppen falkonerfugl fra Danmark eller snarere Tyskland). Billederne fra Herslev og Stigsnæs bør flyttes til denne art.
I DOF hører vi årligt om 10-20 undslupne falkonerfugle i Danmark. Nogle af dem ses i naturen uden at de er efterlyst, mens andre efterlyses af fortvivlede falkonerer der beder ornitologerne holde udkig efter deres "løsslupne" falke og ørne.
I øvrigt tankevækkende, at en hvid jagtfalk formodentlig har opholdt sig halvanden måned i Danmark (eller nærmeste omegn) uden at blive rapporteret. Selv iøjnefaldende fugle kan skjule sig i landskabet...
... Og tankevækkende mht de falkonerer som mener at f.eks hybridfalke ikke er noget problem hvis de slipper fri. Problematikken er, en bekymring blandt ornitologer, om undslupne hybrid-falkonerfalke der blander sig med vilde falkepopulationer. Falkonererne mener at problemet er irrelevant idet undslupne falke "crasher" efter få dage på frie vinger (de kan ikke selv finde føde forlyder det; antageligt korrekt i flere tilfælde - men langtfra sikkert). Tilsyneladende lever Jagtfalken i bedste velgående - hvorfor skulle det så ikke være tilfældet med undslupne hybridfalke...
Men, fantastisk med en Grønlandsk Jagtfalk på frie vinger...
VH/Michael
En af mine kollegaer var en tur på Møns Klint i august. Her havde en lokal falkoner opvisning (mellem Liselund og Jydelejet. Han slipper en af sine falke løs, der forsvinder direkte mod klinten. Han undskylder og siger at det var hans egen fejl. Han havde ikke sultet den nok. Så det kostede ham nu dyrt.
Det er mig helt uforståligt at man kan have en falkoner til at lave betalte opvisninger så tæt på Danmarks eneste yngleplads for Vandrefalke. Godt nok i august, men alligevel....
Mvh
Jan
Den kan godt være Stigsnæs-fuglen fra 23/9. Hovedtegning og ryg/vinger passer i mønster/tegninger. Undersiden virkede bare meget hvid med meget få grå/lysebrune tegninger - vistnok længdetegninger.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.