Titel: Gråkragen forsvinder mellem vingerne på det midterste billede.
Beskrivelse: Her er 3 billeder skudt i træk, hvor man kan se størelsen på gribben i forhold til Gråkragen.. På det midterste billede er Grå kragen helt væk mellem gribbens vinger!!
Man kan lægge det at den ikke bærer ringe i vægtskålen til fordel for en godkendelse i kategori A.
Unge Gåsegribbe har et meget kraftigt trækinstinkt.
Ja, så kraftigt at de af og til omkommer når de skal passere Gibraltarstrædet. Falder simpelthen i vandet og drukner.
En ung grib som allerede har tilbagelagt tusinder af kilometer i Afrika, vil sagtens kunne 'køre' videre op i Europa. Tænk på de ret mange Gåsegribbe som er truffet i Holland i de senere år.
Så der ligger jeg i en eventuel diskussion om den er spontan eller ej:-)
Skønne argumenter. Gåsegribben er så træk-vant at de tit drukner i Gibraltarstrædet, og fuglen er simpelthen bare spontan. Meget overbevisende. Det kan dog undre at gåsegrib ikke er registreret i Nord-Tyskland og Holland her i foråret.
Jeg dippede den og kan ikke lade være med at drille (OK Jørgen?) Mvh Tau.
Hej Tau, der blev set og fotograferet en flok på 17 gåsegribbe i går ved Hannover, og det kan man vel godt kalde Nordtyskland. Desuden er der en rapport om en endnu større flok, nemlig 26 stk. i Mecklenburg-Vorpommern i mandags.
Hej Palle,
Har i Extremadura set 20-30 Gåsegribbe sidde i have og levende hegn omkring gård med kadaver på møddingen, der sad endog en på taget af gården. Samme sted var der også mange Sorte Glenter over det hele - ikke så overraskende, mere overraskende var det, at der også sad flere Munkegribbe under 30 meter fra gården.
Så jo - det sker.
Mvh
Henrik Højholm
Det lader til, at der er flere Gåsegribbe i omløb end de omtalte store flokke.
Jeg ved ikke, hvorvidt de alle finder vej til databaserne, men på GermanBirdNet (GBN) er der de sidste par dage skrevet følgende:
Nachtrag zum Montag, 17.06.13: Über Lüttich (Belgien) wurden 4 GÄNSEGEIER gesichtet (Micha Peute et al.).
Der var også en besked den 15.6.
Direkt über dem Modellsport-Flugplatz zwischen Sterzhausen und Wetter zeigten sich kurz nach 14.00 Uhr 2 GÄNSEGEIER, offenbar durch die großen Modellsegler angelockt. Sie kreisten eine Weile und zogen dann nach NO (Richtung Mellnau, Burgwald) ab. Etwa 40 Personen konnten die GÄNSEGEIER etwa 10 - 12 Minuten lang beobachten. Das war echt richtig klasse! Vielleicht werden sie ja weiter nördlich noch einmal gesehen!?
Beskrivelse: Mange morgenfriske twitchere oplevede gåsegribben dukke frem af morgentågen i sit overnatningstræ. Ret hurtigt blev den mobbet af et par krager, men det fik den ikke til at lette. Klokken 6,30 fik den dog trang til at strække vingerne ud i en længere periode.
Der var lidt bøvl med sure gårdejere ved Prærietranen på Møn. Men man kan også rende ind i RIGTIG venlige mennesker. Beboerne på Hindborgvej 17, hvor dette billede er taget, var utroligt imødekommende. Vi fik lov til at parkere på gårdspladsen, fik lov til at gå rundt på området som vi ville, der blev serveret kaffe og kage indenfor da der kom en ordentlig skylle, og de tilbød ovenikøbet aftensmad og overnatning, hvis vi havde lyst til at blive til næste dag... Tusind tak til dem for dejlig behandling :)
At jeg så missede gribben, fordi jeg ikke LØB over på den anden side af gården, er en anden historie...
Canon IXUS950IS var det eneste ved hånden da den kom.
Senere blev den fundet gået til overnatning i læbælte syd for vejen til Kåstrupgård, adressen Kåstrupvej 6.
Held med at finde den i morgen lørdag.
mvh
Gorm
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Ole Søgaard fandt denne Ringdrossel den 17. januar, og her den 18. januar var den stadig på plads. I DOFbasen står den som det eneste fund i januar nogensinde!
Hej
Når jeg sidder og kigger på denne fugl, synes jeg den er fåfaldende skellet, hvor de hvide kanter er pænt brede. Det får mig til at tænke på den sylige race alpestris. Men det kan også være det er vinklen der snyder mig og jeg derfor får et forfejlet indtryk. Et andet spørgsmål er også om man overhovedet kan bestemme denne race med sikkerhed uden for yngleområderne. I Sverige har man et godkendt fund af en fugl fra foråret 1998 i følge "Sällsynta fågler i Sverige"
HKn
Hej Henrik,
der er måske et billede mere på vej til galleriet, samme billede kan ses på dofbasen. Jeg opfattede den også som meget skællet, så tror ikke det er billedet der snyder.
Hej Henrik og Erik,
Der er intet påfaldende skællet ved denne sikre torquatus; snarere tværtimod, bræmfældningen ser nemlig ret fremskreden ud for tidspunktet.
Alpestris er langt lysere - især om vinteren - nærmest som overtrukket af et sølvgråt skær, og udseendet af bug-og underhaledækfjerene er helt anderledes med hvide centrale dele, noget som let ville have kunnet ses på dette ret gode billede.
Helt ked af at være lyseslukker, for det kunne da være spændende med en ny race for landet på sådan en kold, grå dag......
Hej
Tak for oplysningen, altid spændende at høre noget nyt.
Vil dog gerne påpege jeg ikke forsøgte at "skrue" forventningerne op til en ny race for landet, var blot nysgerrig.
Men er det så rigtig forstået ud fra dit svar Peter, at hvis der nu dukkede en alpestris op på denne årstid, så burde den kunne bestemmes med sikkerhed.
Måske man kunne lokke folkene der skal til Club300 arrangement på ZM til at snuppe nogle billeder af de to racer af Ringdrosler, så man kan sammenligne de to racer samtidig.
HKn
Henrik,
Ja, Svensson skriver er det som regel er muligt i felten, og jeg tolker det sådan, at det om efteråret/vinteren burde være nemt, for alpestris har da et meget lysere udseende.
God idé at få et billede på med skind af de to racer i frisk, eller ret frisk dragt, gerne med et nærbillede af bugfjer/underhaledækfjer, som illustrerer disse fjers forskellighed.
Mvh.
Kan se på dofbasen, at der er lidt uenighed om køn og alder på fuglen her.
Jeg vil mene, det er en 2k han, som har haft en ganske udbredt postjuvenil fældning, hvor bl.a. alle tertialer er fældet. Billedet herover synes jeg dog viser en fældningsgrænse yderst i de store dækfjer, hvor de to yderste fjer er distinkt kortere og en anelse mere bruntonet.
/SSC
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Ole Søgaard fandt denne Ringdrossel den 17. januar, og her den 18. januar var den stadig på plads. I DOFbasen står den som det eneste fund i januar nogensinde!
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.