Hej Wilhelm,
Det er slet ikke unormalt at se disse individer med assymetriske vingebånd. Som regel er der dog tale om to vingebånd - hvor det ene tilsyneladende mangler, men ret beset er tilstede i form af en lille vingebåndsplet. Ellers ser jeg fine karakterer på en fin Hvidbrynet Løvsanger. Fin og flot billedserie af en rigtig fin fugl, som vi havde stor fornøjelse af på felttraæffet! Michael Mosebo og jeg havde også et eksemplar hvor det også så ud som fuglen kun havde et vingebånd - men hvor det ene vingebånd var reduceret til en lille hvis plet. På fuglens anden vinge var der to perfekte vingebånd.
Med venlig hilsen
Michael
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Denne Hvidvingede Måhe har nogle dage holdt til ved Havneby på Rømø. Det er formentligt en han, da fuglen af sin art at være er ret stor og langnæbbet. Den virker således ikke så stormmågeagtig, som man tit ser hos arten; især små unge hunner kan være særdeles "ikke stormåge lignende".
Næbbet er lyserødt inderst og har en for sin alder ret lille sort spids, der godt kan virke gråmågeagtig, selvom den lyse grundfarve er for mørk.
Jeg har flere fotos af den stående fugl, hvor den er mere artstypisk - direkte mindre end Sølvmåge (ekstremt sjældent hos den større Gråmåge) og - vigtigt: hånden er meget lang og går flere cm. ud bag halen. I øvrigt virker hånden også ret smal, og virker næsten som en pind bag de udbulede tertiærer - en karakter jeg har set hos flere Hvidvingede Måger, hvor Gråmågens hånd virker kortere og fyldigere, og mere danner en helhed med tertærerne.
Ok jeg syntes nemlig ikke alle karaktererne var synlige.
Er der ikke også noget med at tværbåndningen på undersiden af gumpen/halen er finere, tættere?
Tak for reaktionen og Godt Nytår!
Tværbåndingen på undergumpen er hod både Grå- og Hvidvinbget måge ret tydelig, generelt tydeligst og mørkest hos Gråmåge, men karakteren er underordnet størrelse og jizz.
På halen ser man undertiden Hvidvinget med tendens til ret mørk hale, undertiden næsten som diffust halebånd på halens yderste 50%. Sådanne fugle har gerne tydeligere mørkt anstrøg i hånden, og kan antyde indblanding far kumlieni. Gråmåge varierer geografisk mindre end Hvidvinget Måge, og derfor ser man aldrig fugle med så mørke tegninger som hos nogle Hvidvinget Måge.
Godt nytår herfra
KMO
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.