Hej Tommy
Jeg tror det var omvendt altså Lille Tårnfalk redekasse da Tårnfalkene ankommer noget tidligere end Ellekragerne og jeg ved at i Trujillo havde Tårnfalkene allerede unger i taget af tyrefægterarenaen. Jeg tror også at Falkene vandt slaget da hunnen og hannen i de følgende dage sad på kassen. Det var da ikke noget problem da der var masser af kasser at vælge imellem. Se også Lille Tårnfalke billeder fra tidligere i år, der er der et billede af kasserne.
Mvh Morten
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Jeg har ingen erfaring med Spansk Kejserørn, men derimod (syntes jeg selv) rimelig erfaring med ”Østlig” Kejserørn. Da jeg har været dels i litteraturen og på nettet og ikke kunnet finde noget om imm. Spansk Kejserørn, vil jeg her benytte denne lejlighed til at spørge om der er nogen der har erfaring med Spansk Kejserørn, der kan forklare mig hvorfor dette ikke er en Kongeørn?
Mvh Rasmus Strack
Jeg mener, at det med største sandsynlighed er en Kongeørn.
http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=11821
Her er et foto, der nok viser samme fugl. Halen er lang og rager ud bag vingespidser. Halen burde være kortere på Spansk Kejserørn. Den chokoladebrune vingeoverside med et lyst "glentefelt", passer desuden med en ældre Kongeørn.
I kan sagtens have ret. Denne fugl blev fotograferet i tusmørke, da den kom flyvende langs en trafikeret hovedvej nær Caceres på Extremaduras stepper. Fotografiet af den landende fugl blev taget under kørsel, og også billedet, der viser den siddende fugl er taget under ganske stressede forhold. Vi havde tidligere på dagen set spanske kejserøene adulte, og da observationen blev gjort midt i områder, hvor Spansk Kejserørn tit ses i immature udgaver tog vi det nok lidt for givet at det var en sådan - billederne er jo hjemme.
En detalje, der fremgår af billedet af den siddende fugl er det meget lyse øje. Delatlet blev checket i Forsman (1999), hvor øjet på Spansk Kejserørn opsummeres: "Iris dark in juveniles, but gradually becoming paler yellowish brown, turning pale yellow or whitish grey in some adults". For Kongeørn nævner samme kilde: "iris dark bron in juveniles, but gradually turning paler and brighter during the 2th-4th year of life and is rufous brown to amber in adults". Den meget lyse øjenfarve - der også ses hos østlig Kejserørn - medvirkede til førstebestemmelsen, men vi var ikke upåvirkede af, at fuglen sås på stepperne, hvor Kongeørn i centrale Spanien nok burde være en bjergfugl.
Næbbet opfattes som meget stort på den siddende fugl, men er jo let åbent.
Fuglen kan sagtens være en Kongeørn - godt at have fotografisk belæg for observationen, og godt at kvikke feltbisser kan korrigere os under mindre stressede forhold end i tusmørke på en trafikeret spansk landevej med stejle rabatter.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.