Beskrivelse: Hjejlen er temmelig agressiv overfor de andre fugle - det giver lejlighed til at få de grå undervinger at se.
(billedet viser også en samtidig hedebølge og flimmer)
Uploadet 2008-07-28
Publiceret
2008-07-28Pluvialis fulvaPacific Golden Plover
4381
Kommentarer
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Jeg beklager den ringe billedkvalitet - men jeg synes at det er spøjst med rovterne og "sibhjejle" i samme motiv.
Samtidig afspejler det jo også hedebølgen med varmeflimmer!
Hej Lars
Du behøver ikke beklage. Fotos af denne slags er efter min mening mindst ligeså relevante, som de mange close up "portræt" fotos.
/Jørgen Hulbæk Christiansen
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Vingebåndet på rylen synes jeg adskiller sig fra div. fuglebøger der i mere eller mindre grad viser et distinkt (tyndt) vingebånd - hvorimod billedet viser et "rødhovedet and" vingebånd med lyst på alle svingfjerene så halvdelen af vingen faktisk er lys
Kan man udfra billedet bestemme at det f.eks. ikke er en stribet ryle eller kræver det et flugt billede?
P.S. Det er fedt med alle de fremragende billeder der lægges ind i galleriet.
Heldigvis er feltbestemmelse tit lettere end foto-bestemmelse. Hvidrygget Ryle ligner i jizzet mest Temmincksryle i forvokset udgave, da den har meget længere bagparti end Alm. Ryle, og også tydeligt længere end Stribet Ryle. De korte mørke ben forstærker indtrykket af en formmæssig gravhund blandt vaderne, helt forskelligt fra Stribet Ryle, der har længere, lyse ben.
Brystets striber fortsætter - ulig Stribet Ryle - langs flankerne.
Det er m.a.o. ikke nødvendigt med flugtfoto - i øvrigt er finderen en habil feltornitolog med mangeårsig erfaring. Og fuglens kendetegn er så godt omtalt i felthåndbøgerne, så de er tilgængelige for alle, der gider sætte sig ind i bestemmelsen af fugle.
Hej Klaus,
Tak for svaretog nej,jeg sætter på ingen måde spørgsmåltegn ved finderens kompetence.
P.S. når du skriver "gider så føler jeg mig ramt,men jeg går ud fra at at du ikke mener noget sarkastisk med det.
med venlig hilsen Esben
Nej, men der ligger naturligvis en opfordring til alle om at kigge bøger, fotos og andet materiale for at checke kendetegn på fuglene. Det gælder både almindeligere og sjældne.
Når man "boger" de sjældnere ryler kan man godt få fornæmmelsen af, at det hele er sværere end det er i virkeligheden. De fleste arter er jo tegnet ret ens. Men heldigvis er forskelle i størrelse, form og opførsel til stor hjælp. At så netop dette tenderer at være underbetonet i en del af litteraturen er en anden sag - men så har vi jo Netfugl.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Efter et "slip" på 2 måneder er den Østlige Kalanderlærke tilbage igen. Fuglen holdt til i strandkanten på Staunings Øs sydspids/Ølsemagle Revles nordspids, ivrigt fouragerende.
Formentligt har fuglen de sidste par måneder opholdt sig i området. Den sidste tids vintervejr med sne og frost kan have tvunget den tilbage til strandlinien igen, da dette område synes at være det bedst egnede fourageringsområde i området.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Helt ærligt, så synes jeg det er et par temmelig middelmådige billeder af østlig kalanderlærk, som nu præsenteres på Netfugl. De er uskarpe og groft kornede!
I forhold til andre billeder taget af (utvivlsomt) samme fugl tidliger på året, synes jeg det er skuffende, at 'Netfugl' vælger af bringe nogle billeder, som bestemt ikke bidrager med nyt! Tvært i mod, synes jeg kvaliteten af disse sidste billeder er så ringe, at de ikke burde være offentligjort. De bidrager ikke med noget som helst nyt i forhold til fjerdragt, særlige kendetegn eller andre karakteristika, som relaterer til østlig kalanderlærke.
Mit spørgsmål er derfor, er de to billeder kun bragt fordi det nu engang er KMO, som har taget dem??? Hvis det er tilfældet, synes jeg 'Netfugl' bør være meget mere selektiv i sit valg af billeder, og bør prioritere KVALITET frem for kvantitet (læs fotograf).
mvh.
Steffen Holst
Jeg er helt uenig. Fuglen har været væk i to måneder og dukker nu op igen (hvis man er pedantisk, er det jo ikke nødvendigvis den samme!).
To timer efter at den blev meldt ud, bliver den fotodokumenteret, det synes jeg er rigtigt flot. Der skal være plads til disse halvdårlige dokumentationsfotos.
"Mit spørgsmål er derfor, er de to billeder kun bragt fordi det nu engang er KMO, som har taget dem???"
Sikke noget sludder, Steffen.
KMO (og Netfugl) har for tid og evighed (eller i hvert fald så længe fotos bevares) fotodokumenteret at Kalanderlærken dukkede op igen på Stauningsø efter 2 måneders fravær. Det er for mig at se en meget vigtig dokumentation.
Jeg kan afsløre, at jeg tidligere idag pr. telefon talte med Rasmus Strack, da han var på stauningsø for at se fuglen. Her opfordrede jeg ham til, at sikre sig, at der blev taget dokumentationsfotos af fuglen. Rasmus kunne da fortælle, at Klaus allerede havde taget fotos af fuglen og at disse ville blive sendt til Netfugl.
Jeg er ganske enig i at disse fotos måske ikke er lige så kønne som mange af de tidligere fotos af fuglen, men de udgør vigtig dokumentation for førstegangsfundet af Østlig Kalanderlærke i Danmark.
kys fra SeK
Tak til Henrik, Michael og Sebastian!
Meget ævl skal man lægge ryg til! Billederne fra idag viser fuglen som den så ud idag - som pointeret: næsten 2 måneder efter den blev dokumenteret sidst. Der blev taget behørig hensyn til, at fuglen ikke blev skræmt, hvorfor den blev dokumenteret på passende afstand. Dette er rene dokumentationsbilleder, en form for publicering jeg er en stor tilhænger af, da en sjælden, såvel som en almindelig fugls udseende bør have interesse for de mange, der går op i feltbestemmelse - herunder eventuel dragtudvikling over et længere tidsforløb.
Henviser i øvrigt til tidligere publicerere fotos på Netfugl af arten, herunder en serie af bedre kvalitet fra Rhajastan fra denne vinter.
Jag kanske inte skall lägga mig i, men om nu Steffen Holst är så intresserad av kvalitativa bilder, har han ju kommit till rätta stället, nämnligen Netfugl.dk. som ju i likhet med birdpix.nl och tarsiger.com står i en klass för sig, nämnligen världsklass!
Sk. dokumentationsbilder är intresanta av den anledning som KMO nämner, och utgör ju endast en försvinnande del av alla bilder här på netfugl- fler sådana!
Angående KMO,s bilder, titta bara t.ex på Indien bilderna här senast (och även andra),inget annat än mycket bra, så det så!
JanJ
Kan så kun sige at det var på min opfordring at KMO fik sendt disse fotos til Netfugl. Når fuglen har været vær i 2 måneder er det vigtigt at fundet igen bliver dokumenteret. Jeg er enig i at kvaliteten ikke er som de første der kom her på Netfugl, men det er hamrende ligegyldigt, det handler om at dokumentere at fuglen var/er der igen. De fotos der nu er på Netfugl er taget på en afstand hvor jeg er temmelig imponeret over at der er kommet noget ud af det. Så med andre ord så er Steffen velkommen til at svine mig til for disse fotos, håber dog at dette vil komme på private mails så Netfugls læsere ikke behøver høre mere om dette.
Mvh Rasmus Strack
Vil også gerne komme med en kommentar om at enhver SU-fugl, der findes fotos af for hver ny dag, den pågældende fugl er på den lokalitet den optræder på, bliver dokumenteret her på netfugl uanset kvalitet af fotos. Der mangler mange billeder af Halsbåndstrold, samt sikkert også af Ringnæbbet Måge... samt diverse SU-arter gennem tiden. Derfor vil jeg kraftigt opfordre de enkelte fotografer til at uploade deres billeder her på netfugl, såfremt en dato for obs af SU-arten ikke allerede er dokumenteret.
mvh AH
p.s. Gid jeg havde råd til kamera med alt det nødvendige udstyr der følger med. Det er bestemt ikke billigt.
Hver dag er måske lige lovligt meget, hvis nu fuglen forbliver gennem længere tid. Men i hvertfald hvis den har været væk en tid, og dernæst dukker op igen.
Til Holsts useriøse og pretentiøse kommentar er der at sige: at dokumnetere sjældenheder - især på steder, hvor det forventes at mange vil dukke op, kræver at man på lang afstand fotograferer fuglen. De, der råber op om overtrædelser og bortskræming af sjældne fugle kan sagtens være de, der kræver at hvert foto på Netfugl skal tangere National Geographic Kvalitet.
De, der dokumenterer fugle, herunder sjældenheder, kan sammenlignes med papparazi-fotografer. De søger på afstand at skaffe en billeddokumentation for dette eller hint, i dette tilfælde et bevis for en sjælden fugls optræden. Nødvendigvis må dette gøres på en afstand, så "offeret" ikke forstyrres. Desuden ønsker man at publicerer billedet så hurtigt som muligt efter observationen. Kenneth Rude var igår forbilledlig hurtig med at lægge billederne ud - som Netfugl mand ved han jo, at dugfriske fotos af hits er noget, der skattes højt af Netfugls læsere.
Noget andet med fotografer, der udelukkende går efter det teknisk perfekte motiv. Her er motivet måske mere hverdagsagtigt, men bearbejdningen tager så meget længere tid. Her er der tale om ren Rigmor Mydskov - professionel behandling af billeder.
Se bare på de forskellige publicerede fotos af kronprinsen. En papparazzi tager et foto på en strand i syden, og ingen er i tvtil om, hvem der er offeret. Det er man heller ikke, når et professionelt behandlet billede af samme person dukker op. Begge tjener et formål, og værdsættes af helt forskellige lejre.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.