Beskrivelse: I en ellers helt fugledød fjord (25km fra Kangerlussuaq) kom den ene islom svømmende. Efter at ha'' rundet en pynt forenedes den med en anden et stykke væk - og jeg løb over klipperne for at få billeder af dem sammen. De kan svømme utroligt langt under vandet. Et smukt syn :-)
Beskrivelse: I en ellers helt fugledød fjord (25km fra Kangerlussuaq) kom den ene islom svømmende. Efter at ha' rundet en pynt forenedes den med en anden et stykke væk - og jeg løb over klipperne for at få billeder af dem sammen. De kan svømme utroligt langt under vandet.
Fine billeder. Vel et par ?
Bemærk den markante forskel i form og størrelse på næb de to individer imellem. Er det typisk, og er det køns betinget forskel?
Bh
9s
Det er meget lidt litteraturen har at sige om kønsforskelle i næbbet mellem han og hun. I HBW (1977) er der kun angivet mål uden køn. I Handbuch der Vögel Mitteleuropas angives næbbet generelt at være længst hos hannen, men forskelleie er små. I Jonsson & Tysses "Lommar" citeres (fra Palmer 1966) næb hos han 72.5-90,1 mm, hos hun 73-86 mm. Som billedet antyder kan der være større forskelle i næbbets højde omkring gonys-vinklen, men der er formentligt ikke foretaget målinger omkring dette punkt. Det virker dog rimeligt,at hannen er den med det største og bredeste næb.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Denne han havde jeg observeret syngende i modlyset, så jeg sneg mig om på den anden side og stillede mig i skyggen af en klippe - og den kom igen. Billedet er taget på en "pynt" i fjorden ca. 25km fra Kangerlussuaq.
For mig at se ligner det mere en hvidvinget måge. Gråmåge plejer at have et mere langstrakt hoved i flugten. På dette foto ser det ud som om, at hoved og hals går i et, hvliket bedre passer på hvidvinget måge. Det kan dog skyldes, at fuglen drejer hovedet hen imod kameraet. Desuden virker den storøjet og smånæbbet.
mvh MKH
Hvisvinget Måge. Karakterer er allerede sammenfattet af Morten og Peter. Fuglens jizz er kompakt med hovedet påsat direkte til kroppen, øjet er stort og næbbet ret kort. Stormmågejizzet er således evident. Deuden er vingerne længere og slankere end Gråmåges, med tydeligt længere hånd end arm i forhold til Gråmåge.
Selvom dragterne stort set er ens er der en lille forskel i vingespidsen, hvor Gråmåge typisk har mere ensartede, og smallere lyse spidser på samtlige håndsvingfjer. Her har Hvidvinget Måge typisk bredere hvid spids på hånden, so det fint illustreres på billedet.
Tak for kyndige input! Jeg har lige været på Øland for at fotografere fugle, så jeg har ikke bemærket ID-problemet før nu. Undskyld fra fotografen, der lærer meget her!
Jeg forsøger at få Netfugl til at ændre navnet.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.