Beskrivelse: Første fund i Keoladeo Ghana, alias Bharatpur i angiveligt 4 år. Fuglen blev fundet i en flok på 6 viber ca. 1 km. nordøst for templet, hvor den fouragerede på en tør græssteppe.
Beskrivelse: En flok på 17 af denne normalt så skulkende vader gående helt frit fremme i en snavset kanal midt i en hektisk og beskidt by - kan det blive mere indisk?
Selvom selve reservatet Keoladeo Ghana var temmeligt tørt i år er det altid et besøg værd - så er tørlandsarterne til gengæld lettere.
Beskrivelse: Ung Ørnevåge med ret mørk hale, med over gennemsnitligt mørkt på endebånd og tværbånd. Fuglen i øvrigt en typisk, stor og fjeldvågelignende fugl med rustbrune undervingedækfjer, mørk bug og knopletter samt tydeligt kanelbrunt anstrøg på oversiden.
Beskrivelse: Billedet kan sammenlignes med fotos af flyvende Damklire. Bemærk, at ikke hele foden stikker ud bag den (hvidere) hale, og at fuglen virker mere "brystsvær" med tydeligere fremstikkende hoved samt tykkere næb.
Beskrivelse: Langhalet Tornskade findes i flere former. Den vestligste form, erythronotus, der yngler vestpå til omkring Aral-søen, er trækfugl, og den, der er truffet i WP. Det erden, der er aktuel m.h.t. det danske førstefund.
Langt de fleste ser således ud, med grå isse til ryg, og rustbrune skuldre, overgump og flanker. Man ser undertiden fugle med let rust anstrøg på ryggen.
Beskrivelse: Indisk Skrigeørn er sjælden og spredt ynglefugl i Indien. Den er først for nyligt splittet fra Lille Skrigeørn, og ret ringe illustreret i den gængse bestemmelseslitteratur.
Det er en ret lille ørn, på størrelse med Lille Skrigeørn, og med lysere dæk- end svingfjer (som Lille Skrigeørn, men ofte med mere gråbrun fremfor gulbrunt anstrøg). Denne fugl viser den ret lange, steppeørneagtige mundvig, og de store hvide håndrodspletter. Bemærk at ryg og dækfjer er ret ensartet farvede i mellembrunt (hos ældre Lille Skrigeørn er der normalt god kontrast mellem lysebrune dækfjer og mørk ryg). Desuden ser den lyse hestesko på overgumpen meget svag ud, hvor den er tydelig hos andre skrigeørne, og Steppeørn. Dette nævnes som en karakter i Rishad Naoroji´s glimrende "Birds of Prey of the Indian Subcontinent".
Udover de nævnte karakterer skal også bemærkes, at håndens form - med meget kort 7énde finger, og ret korte 4-6 inderste håndsvingfjer, ligner Lille Skrigeørns. Stor Skrigeørn har her længere 4-7énde finger, der medvirker til en mere kantet form på hånden, der tit er påfaldende når man ser arten. Lille Skrigeørn og Indisk Skrigeørn har "klippede fingernegle" og får - når hånden samles let - en let tilspidset vingeform, der ikke ses hos Stor Skrigeørn.
Et vandfyldt Bharatpur er en forrygende fugleoplevelse, i ren verdensklasse.
Forholdene er denne sæson nærmest optimale. en rigelig monsun har fuldt vandhullerne, og området myldrer med liv, hvis man skal tro samstemmende rapporter på f.eks mail-gruppen www.delhibirds.com. Faktisk er der tale om den bedste sæson i nærved 20 år.
Da en del år har været tørre er det med at komme afsted de år, forholdene er til det, hvis man ikke ønsker at stp midt i afsvedet ørken. Billedet her er fra Feb. 2006, hvor forholdene var fine, og de skulle altså være endnu bedre i år. Næste år kan det være kørt (dog er der planer om kunstig tilføring af vand for at genskabe Bharatpur som det var i forne tider, hvor Viceroy´er og Lord Harding´er på enkelte "skud" nedsagde over 4000 fugle.)
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.