Kameramodel: Canon EOS 5D Mark IV Blænde: 6.3 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/2000 ISO: 320 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1419
Kameramodel: Canon EOS 5D Mark IV Blænde: 6.3 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/2000 ISO: 640 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1364
Kameramodel: Canon EOS 5D Mark IV Blænde: 5.6 Brændvidde: 330 Lukkertid: 1/3200 ISO: 640 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1366
Kameramodel: Canon EOS 5D Mark IV Blænde: 5.6 Brændvidde: 400 Lukkertid: 1/2000 ISO: 200 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2048x1336
Et af de bedste billeder af denne patagoniens pendant til den elfenbensnæbbede spætte, arten der hovedsageligt bebor skovene af sydbøg ved foden af andesbjergene er jo absolut ikke en fugl man får serveret uden at arbejde for det.
Tak for det Klaus.
Hilsen Palle
Noget af det sjoveste ved at birde i sydlige Chile og Argentina var netop det selv at finde fuglene udfra de biotoper, de skal være i - fremfor at få dem udpeget af en guide med lydafspiller.
Dette møde var dog uventet, da Klaus Hermansen og jeg forsøgte St køre så langt mod syd som muligt ad den eneste vej fra Punta Arenas og endte i noget oprindelig, højsts net skov der gik lige ud til kysten.
Senere opklares - med redaktionens velvilje - foto af par fra en lokalitet, der let kan nåes fra Ushaia, der jo er den havn, man sejler til Antarktis fra.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Hvidrygget Ryle er i formen karakteristisk: i størrelse mellem almindelig og Dværgryle, men med påfaldende langt bagparti, da de meget lange vinger (der i lighed med den lignende formede Bairds Ryle) er specielt egnede til de meget lange træk, arten foretager.
Den forekommer ofte lavstammet og rundrygget, lidt ala en forstørret Temmincksryle.
Stående Bairds Ryle og Hvidrygget Ryle i vinterdragt ligner hinanden (og er man så langt mod syd, som billedet er taget), og kendes bedst på grundfarven: grå med lidt diffuse tegninger over brystet, der kan overgå i fine flankestriber. Bairds er mellembrun med ret ensartet og skarpt afsat gulbrunt bryst og helt utegnede hvide flanker. Det svenske navn "Gulbröstad snäppa" er i vinterdragt ganske rammende.
Skønt første foto i NETFUGL, KLAUS.
Selvom de står ganske solidt hedder de FLYING S.D.
- i modsat til slætninge der IKKE ka' flyve, men
med korte vinger ror piskende - under stor larm -
henover vandet (Gilliard 1958).
______________
Stort suk:
Englænderne/IOC fastholder navnet STEAMER Duck,
medens det gamle, maleriske - og uforglemmelige(!) - DAMPSKIBSand nu afskaffes til fordel for 'Kæmpeand'.
Giv gerne livstegn, hvis du ønske DAMPSKIBSanden
tilbage i dansk sprog.
Yours ........... C.
Nu om dage blander jeg ikke så meget i navnediskussioner, men jeg stemmer for dampskibsand, se dog kommentar under "kæmpeand" der er et lidet rammende navn for "flyvende kæmpeand" der mere lyder som navnet på en eller anden udsyret Indianerhøvding
Tak, KLAUS, for mening om navnene på disse S.amr. ænder
- 4 arter.
De har heddet DAMPSKIBsænder (ligesom på engelsk)
i umindelige tider, og det har naturligvis bidraget til særlig nysgerrighed og opmærksomhed på ændernes eksistens, ID og Adfærd.
Den fotograferede art hedder i Politikens 'Alverdens
fugle' 1966 'FLYVENDE DAMPSKIBSAND'. Også Falklands-
dampskibsand omtales, og at den 'pisker vandet som en
hjuldamper'.
Vores NAVNEUDVALG ka' da IKKE efter forgodbefindende
fjerne koloritten (i tilfældet 'Flyvende D.' en
oxymoron uden lige) og det historiske i vores gamle navnestof.
Når SKRIGEørne ikke ér Skrigefugle og sjældent skriger,
ku' NAVNEUDVALGet også tiltage sig ret til at udtænke nye Ørnenavne overnight
- fx Stor og Lille PLETØRN ????? = Spotted Eagle.
___________________________
NAVNEUDVALGet bedes venligst her i NETFUGL omgående bekræfte, at 'Dampskibsand' genindføres for disse enestående ænder.
VH ....... C.
Til Allan. Ja, rent faktisk er der også en "Stående Kæmpeand". Ifølge navneudvalget hedder den dog blot "Kæmpeand", men på engelsk det bedre informerende: Flightless Steamer-duck. Dén lever til gengæld meget godt op til betegnelsen "Kæmpeand", da den ligner noget der burde sættes i ovnen Mortensaften.
Til CM: Navneudvalget paperer næppe ordre gennem en "omgående bekræftelse". Det svarer til at man omgående et hit her på siten godkendt af SU. Men da Svens Rønnest fra udvalget undertiden - og værdsat - giver sit besyv med her på Netfugl, er forslag til genetablering af et flot, gsmmelt navn hermed videregivet.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.