Hej Simon.
Har været meget spændt på at se din fluesnapper. For mig at se drejer det sig om en 2k+ broget fluesnapper. - Med stor sandsynlighed en hun. Jeg kan godt forstå at den næsten manglende hvide vingeplet og det tynde vingebånd kan virke forvirrende, men vingeplettens ringe størrelse ligger indenfor variationen og der er meget slid på de store dækfjer. - Derfor er det i frisk dragt tydeligere vingebånd slidt meget ned.
Når man bestemmer alder på Br. flue om efteråret kigger man særligt på den centrale tertial, hvis hvide kant enten følger fjerspidsen rundt i en fin jævn bredde (=2k+), eller har et step i det hvide felt på yderfanen (=1k). Grunden til at det formentlig er en hun i sommerdragt og ikke en han i nyanlagt vinterdragt skyldes fuglens tydelige slid i hele fjerdragten. Desuden virker fuglens yderste halefjer ikke særlig sorte (jet-black), men snarere brune = hun.
Håber det gav mening...
Mvh.
Rune
Hej Simon!
For mig at se er der tale om et fint billede af en lidt modfalden 1k Lille Fluesnapper, der ikke helt har fået styr på soigneringen. Overgumpens gråtoning, hvide halesider, beigefarvede spidser på GC, tydelig hvid øjenring og lysebrun undernæbbasis er vist lige efter bogen.
Mvh
Henrik Brandt
Hej!
Helt enig med Rune i bestemmelsen til Broget Fluesnapper (Pied Flycatcher) men kan sagtens forstå at fuglen kan skabe forvirring da dragten er ikke er helt typisk. Så vidt jeg kan se kan der dog anes hvidt ved basis af svingfjerene hvilket de små fluer jo mangler. Læg i øvrigt mærke til helt sort næb, manglen på ankertegninig yderst på tertiærer, varm grundfarve, relativ kort brede etc. I felt lettes bestemmelsen af Lille Flue som reglen af dens karakteristiske kald.
Hey Simon!
En meget spændene fluesnapper, som jeg først blev opmærksom på da jeg havde snakket med Rune Tjørnløv! Jeg er ligesom Rune enig i gammel hun af broget fluesnapper af følgende grunde: Fuglen har helt sort næb, hvor lille fluesnapper skal have orange farvning på basis af undernæbbet. Fuglen virker desuden meget lys på struben, hvilket ikke passer på en 1k lille fluesnapper da denne skal være brunlig på struben, dog passer det ok på en gammel hun af lille fluesnapper, men så passer de hvide spidser på dækfjerene ikke længere, da det kun er 1k lille fluesnapper der har disse. Øjenringen virker ret kraftig på din fugl, og leder umiddelbart tankerne hen på en lille fluesnapper, men har også set brogede fluesnappere med bred hvid øjenring, så dette kan altså sagtens forekomme! Svingfjerene ser ud til at mangle lyse kanter, hvilket også peger på at fuglen er en broget fluesnapper. Det hvide felt i halen, ser ud til kun at omfatte de to yderste halefjer, hvor der ved lille fluesnapper nærmest kun skal være en sort streg i midten af halen, da dennes haletegning minder meget om en stenpikkers, så haletegningen taler altså også for en broget fluesnapper! Jeg har i år mærket ca. 250 brogede fluesnappere ved Gedser Fuglestation og har ikke haft en eneste der totalt har manglet det hvide felt i vingen ligesom din fugl! Hvorfor den gør det har jeg heller ingen forklaring på, og jeg mener ikke at det er muligt at afgøre ud fra billedet om der er tale om slid, hvilket dog ville være en oplagt mulighed, dog har jeg ikke fanget andet end nyfældede eksemplare den sidste måneds tid, men da dette eksemplar jo i forvejen er aparte skal man jo aldrig sige aldrig..
Ud fra det jeg kan se på billedet er der tale om en gammel hun af broget fluesnapper, men kunne være rart at høre lidt om størrelse osv. simon?
Mvh
JBR
Beklager John, men jeg kan kun få øje på kvalificerede ringmærkere, der meget fint redegør hvorfor det er en Broget flue og ikke en lille flue.
jeg kan godt se at jizzet er lidt hen ad lille flue, men dragttegn, som forklaret ovenfor af RST,TEO og JBr, burde sætte et punktum... ;o)
vh
RBC
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.