Fuglen er en Cisticola-sanger - dvs. en blandt Afrikas omkring 50 arter, der alle lever op til begrebet LBJ = Little Brown Job. Krueger NP har sikkert alene de første 10 arter, hvorfor en definitiv bestemmelse ud fra et enkelt billede og uden informationer om stemme, habitat m.v. er at stramme den. Et umiddelbart bud er dog en udbredte Rattling Cisticola (C.chinianus) - forholdsvis ustribet, rødlig isse og mellemlang hale. Hvis den synger, er arten nem i felten - for mig giver dens sang associationer til en syngende Rørspurv og blandt venner går den derfor under navnet Rørspurvs-cisticolaen.
Fuglen nederst til højre ser ud til at udvise orange indslag på undersiden og issen samt at have en lys nakke, hvilket synes at indikere en hun af den 'almindelige' Aftenfalk. Er der mon flere billeder af denne fugl? Aftenfalk kan fint træffes i Krueger NP - og i givet fald gemt i flokke af den hyppigere Amurfalk (der gennemfører et af fugleverdenens mest ektreme langdistancetræk - fra ynglepladserne i f.eks. Kina til vinterophold i det sydlige Afrika - med indlagt non-stop flyvning over det Indiske Ocean).
På Dansk: Paradisenke.
En han i pragtdragt, hunnen er brun som en europæisk Kornværling/Bomlærke. Udenfor yngletiden fælder hannen til en dragt der ligner hunnens. (Som vores hjemlige andrikker.)
Paradisenkerne snylter på de lokale arter af slægten Pytilia (større Astrilder) - Som vores hjemlige Gøg.
Hej Solveig!
Flot billede.
Det er en Afrikansk Dværghornugle Otus senegalensis - ikke en europæisk af slagsen dvs Dværghornugle Otus scops som skrevet i ovenstående. Svære at adskille på udseendet, nemmere når de kalder.
Rastepladserne og camps i netop Kruger N.P er kendt som gode opholdssteder for dværghornuglerne, og de er ofte meget stedfaste. Da jeg arbejdede som guide i S.A kunne jeg gennem flere år gå hen til samme gruppe træer på flere rastepladser og finde dværghornuglerne - nogle gange med måneders mellemrum.
Måske har du også fotograferet uglen på et sådan sted - omend den ganske hyppigt træffes i toppen af småtræer og buske når man kører gennem området.
Venlig hilsen
Michael W. Andersen
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.