Beskrivelse: Denne her tornskade mener jeg tilhører racen homeyeri pga. det store hvide vingefelt, lys overgump, hvide halespidser, hvid pande og lys kant på bagkanten af armsvingfjerene. I øvrigt virkede den større end en normal Stor Tornskade.
Kommentarer er yderst velkomne.
Mvh. Steen
Hej Steen,
Mener ikke denne fugl bør bestemmes til homeyeri.
Helt afgørende for en sikker racebestemmelse er haletegningen, se fjerde udgave af I.G.E.P af Svensson side 260, og den er ikke til at se på de foreliggende billeder.
Yderligere mod homeyeri tyder det kun smalle hvide felt på de yderste håndsvingfjer på.
Se Fugle i Felten nye udgave side 353. Det hvide felt er ganske vist stort, men burde ifølge denne illustration være væsentligt bredere helt ud på de yderste svingfjer hos homeyeri.
Begge dine fotos til højre viser at det hvide felt smalner betragteligt ind mod vingeforkanten.
Jeg har selv ingen erfaring med racen, men mener godt at nominatformen kan se ud som denne fugl, omend det da er et skønt, lyst eksemplar. Nok en gammel han.
Håber andre vil kommentere.
Mvh.
Peter
Hej Peter
Tak for svaret. Du har sikkert ret, selv om fuglen afveg ganske meget fra en normal Stor Tornskade. Her er lidt flere oplysninger om homeyeri.
SkofHåndbog update
Fuglen blev i øvrigt eftersøgt i går - dog uden held.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Hej René
Tak for kommentaren.
Enø Overdrev ligger i den østlige del af Enø på Sydsjælland ca. 10 km syd for Næstved. Overdrevet er afgræsset og dele af området er lukket fra d. 1. april til 15. juli. Adgang langs stranden.
Hilsen Steen
Hej!
Herligt billede med masser af bevægelse og en flot, dybdegivende udtoning mod baggrunden. Har du prøvet at beskære billedet fra toppen, så vigen og landjorden i baggrunden kommer væk?
mvh
Wilhelm
Hej Wilhelm
Tak for kommentarern. Jo, jeg har faktisk prøvet at beskære, som du foreslår. Jeg syntes dog, at denne version giver mere dybde i billedet. Jeg kan dog sagtens følge dig i dit foreslag.
Hilsen Steen
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Sjældent billede af noget der ofte ses hos "Sillere" (mit eget kælenavn til denne fugl-udtales sellere- men endnu ikke i Ordbog over det Danske Sprog). Man skal være hurtig, for det varer ikke lang tid og ledsages af et kortere mere snerrende kald . Ses hyppigst imod slutningen af artens vinterophold her i landet.Hannen til højre, begge fugle her er 2.k.
Tak,
Peter
Tak for ordene.
Hele seancen går ganske rigtigt hurtigt, højest et halvt sekund, efterfulgt af lidt urolighed, hvorefter den ene fugl flyver væk. Ud af en flok på ca. 25 Silkehaler, var disse to fugle de eneste, som foretog handlingen flere gange. Man får dog et forvarsel, idet toppene rejses til maksimal højde. Desværre var der hele tiden grene imellem fuglene og mig, men én gang lykkedes det altså.
Mvh. Steen
Det ser ud til at hunnen har noget i næbbet?? Da jeg ikke regner med, at det er et "fransk kys", er det vel noget føde af en eller anden art. Men det er vel en del af kurmageriet?
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.