Med verdensbestanden mangedoblet på få årtier (20-doblet på 30 år?), er det så egentlig ikke en ide at holde op med automatisk at regne Sibirisk Krikand i Europa for undsluppet fangeskabsfugl? Det er mange sikkert stadigvæk, men det er mange Blåvingede vel også?
Thomas
Hej Thomas.
Må jeg henlede opmærksomheden på lokaliteten. Byparker er oftest ikke førstevalg for en "vildbasse", der er fløjet helt fra Baikalsøen - tænker jeg.
SKr
Har lidt svært ved at se at der i denne fugl er Sibirisk krikand, og ikke "bare" Krikand, eller en afvigende Gråand. Fuglen ser for mig ud til at være på størrelse med de andre Gråænder. Jeg ville på en hybrid med Sibirisk krikand forvente visse dragt afvigelser fra Gråand, end den smugle gullige der tilsyneladende er i ansigtet på fuglen. Ser man bort fra det gule, ligner fuglen faktisk noget der ofte ses i Københavnsområdet. Her findes et utal af varianter af Gråand, der ligner alt fra albinoer til Sortbrun and.
Jeg så for et par år siden to ænder i Damhussøen der lignede denne fugl til forveksling, de var i selskab med Gråænder og en Krikand, disse fugle havde dog grålige ben og var ca. 25% mindre end gråænderne. Disse fugle gættede jeg på var hybrider mellem Krik- og Gråand.
Mvh Rasmus Strack
Der ligger lige nu 2 fugle der ligner denne i Damhussøen og en i Utterslev mose. Der er ingen tvivl i mine øjne om at dette "bare" er en Gråand der afviger en lille smugle...
Burde den ikke flyttes fra Tema "hybrider" til Gråand?
Mvh RS
Formentligt en æld-gammel hun, da sådanne tit får han-karakterer - hvilket kan forklare de grønne hovedpartier. Gråandens store variation herhjemme - især i parknære bestande - burde få en del "vintertrætte" feltbisser ud af starthullerne. Det er lidt pinligt (for os allesammen....) at finske Harry J. Lehto formentligt ved mere om disse "Copenhagen Black Mallards", som park-ænderne kaldes i Finland, end nogen dansker.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.