Hej Christian (og tak!). Jeg så ikke fuglen efter 13.30, men mit indtryk var at den sad et eller andet sted i skoven. Da der ved 14.30 trak byger ind over området kørte jeg, men jeg vil gætte på at den er blevet på stedet.
Tönn udgør jo et af de få eksempler på en fugl med kendt alder, der kan følges år efter år, hvorved dragtudvikling i mellemstadier mellem juvenil og adult dragt bliver mulige.
Skulle man gå efter bøgerne ville denne ørn nok have været bestemt til et par år yngre end dens reelle alder, da den har ret komplet lyst ungfuglebånd gennem overvingens store dækfjer. Den inkarnerede aldersbestemmer af rovfugle ville nok reagere på, at armens bagkant ser langt mere regelmæssig ud end hos immature ørne, som 3k, hvor der ville ses en uskøn blanding af slidte juvenile fjer og friskere mørke af uensartet længde. De tilbagesiddende ungfuglefjer er her aldeles afløst af fjer af bedre kvalitet og af længde som hos adulte, hvilket hos 4-5k+ ørne giver en mere ensartet bagvinge.
Hovedindtrykket, når man ser oversiden, vil dog være af en yngre type. Det synes som om ganske mange ørne ikke helt følger det gængste mønster for dragtudvikling, og i immature dragter ofte viser kendetegn fra flere aldersklasser, hvilket er godt at have i tankerne når man forsøger at fortolke f.eks. en Kejserørns exakte alder og hypotetisk se tendenser til en anden art i den. Den forsinkede dragtudvikling hos sådanne omstrejfende ørne er kendt hos flere af de sjældne ørne, der har optrådt i Sydskandinavien.
I følge denne artikel skulle Tönn ikke være en Stor Skrigeørn, men derimod en hybrid immellem Stor - og Lille Skrigeøn.
Man kan jo kun håbe at de tager fejl, for ellers bliver det (næsten) helt umuligt.
http://www.osapa.es/n/222/el-viaje-de-t-nn--desde--stersund-a-crevillent
/RS
På migration man hvor han kan følges står der bare greater spottet eagle og mon ikke de har rimeligt godt styr på det når de har sat d sender på ham mm. De må jo have set forældrene en del gange.
http://birdmap.5dvision.ee/index.php?lang=en
Klik på hans navn.
LMLN. artiklen nævner at Urmas Sellis, "ham som har sat GPS´n på kræet" har været på lokaliteteni Spanien, så mon ikke det er oplysninger fra ham der fortæller det er en hybrid...?
Jeg har skrevet til Urmas Sellis og spurgt om hvad man kan regne med Migration map (og sitet/folkene bag) eller den spanske artiklel og han svarer fölgende: "Hei Lars, the article you mention, that is full of errors... only really good thing there is a Photo".
Altså er Tönn en ren Stor skrigeørn.
Gid der var lige så mange, der gad gøre en indsats for at redde Danmarks Orkidéer, som vi (6 personer) i dag gjorde for en europæisk ansvarsart Mygblomst i Holmegårds Mose ;-)
Hvis alle i denne her flok havde været med til naturplejen, ville vi sikkert have nået at se Tönn bagefter.
Jeg kladrer ikke nogen, men det er bare tankevækkende med så markant forskelligt syn på naturen og brugen af den.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.