Beskrivelse: Et godt tip til at finde unge Sildemåger herhjemme i september er, at de stort set er i ren juvenil dragt (med skællet overside, da de enkelte fjer er mørke med regelmæssige lyse rande) på et tidspunkt, hvor hjemlige Sølvmåger samt Kaspiske og Middelhavssølvmåger har udskiftet (en del af) ryggen med grå fjer med mørke tværbånd eller pletter.
Beskrivelse: Ung Sildemåge i flugten er meget kontrastrig: overgump og halerod lyser hvidt op imod bredt sort halebånd og vingerne er mørkebrune. De kan virke næsten ensartet mørke i felten, men her ser man en let tendens til lyst "vindue" i de inderste håndsvingfjer, der dannes af lysere inderfaner på disse fjer. De langt mere udbredte lyse felter hos Sølvmåge skaber disses artstypiske lyse "vindue" i inderste håndsvingfjer. måge-fundamentalister kan gå år med at diskutere hvor kraftige disse felter kan være hos Sildemåge, men her er de dokumenteret i et splitsekund.
Hej Steen,
jeg ser til min overraskelse at du har bestemt fuglen til en Baltisk sildemåge, kan du ikke forklare hvad der får dig til at gøre det?
Jeg selv ser fuglen som en intermedius, da jeg oplever en voldsom kontrast imellem håndens farve og ryggen, samt at fuglens generelle indtryk er stor og fladpandet.
Med venlig hilsen
Rasmus Strack
Jeg er ikke utilbøjelig til at give dig ret, efter at snestormen har lagt sig :-)
Det skulle i så fald være farveforskellen mellem hånd og ryg, der er afgørende. På dette billede (scroll ned til den 7. april), som er taget få sekunder efter ovenstående, har fuglen et rundt hoved og en forholdsvis lang bagkrop. Men hvis ingen andre protesterer, må du for min skyld godt rette til ssp. intermedius.
Hej Steen.
Selv på det billede du henviser til, er der tale om en ret tydelig intermedius. Ssp. fuscus er bemærkelsesværdig langvinget og dermed nærmest sylespids bagtil og ikke mindst lavere, med sortagtig ryg sødere ansigt og slankere hals. I øvrigt viser oversiden mere tendens til brunsort end gråsort.
Selvom det er på Bornholm, skal man være varsom med at defaulte til fuscus.
OZG
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Beskrivelse: Sammen med Stormmåge (1) og Svartbag (4).
Iflg DOFbasen 1 AD også observeret i samme område d.11.og 19.12.10.
Hvilken underart kan denne evt. være ?
mvh Eva
Med den lette kontrast mellem gråsort overside og sorte håndsvingfjer passer dette fint på intermedius. Graellsii er tydeligt lysere, og fuscud har stort set så sort overside som håndsvingfjer. At hovedet er mørkplettet afviser fuscus, men passer fint på intermedius (og graellsii).
Tak for god forklaring og udredning til ad intermedius.
En sådan sås iflg.dofbasen også på lokaliteten d.17.11.10,så måske en(eller enkelte)overvintrende intermedius.
I en DOFartikel om Sildemåge står bl.a.:
"Sildemågerne trækker sydpå om vinteren ligesom ternerne, fordi de er afhængige af fisk, der i kulden søger ned på havdybder, hvor mågerne ikke kan nå dem. De forskellige sildemågeracer har forskellige trækmønstre og vinterkvarterer. Således trækker L.f. fuscus i ét stræk over Centraleuropa til Middelhavet, hvor en del overvintrer, mens resten følger Nilen og overvintrer ved Victoriasøen eller ved søerne i Rift Valley. De øvrige danske sildemåger trækker i flere etaper sydpå langs nordsø- og atlanterhavskysten til den iberiske halvø, hvor en del af bestanden overvintrer, mens resten fortsætter til Vestafrikas kyst. Enkelte eksemplarer af L.f. graellsii ses herhjemme om vinteren i Vestjylland. Det drejer sig muligvis om engelske måger, der i stigende grad er begyndt at overvintre."
(Fra http://www.dofbasen.dk/ART/art.php?art=05910)
mvh Eva
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.