Beskrivelse: Nymfeparakitter er almindelige i Australien, og det er altid en fornøjelse at se dem, som de helst skal ses .... under en stor, åben himmel.
Fototeknisk info
Kameramodel: DMC-FZ1000 Blænde: 7.1 Brændvidde: 146 ISO: 125 Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode Dimensioner: 2050x1420
Hej Torben,
Det skal du nu ikke regne med.
Mange gode, danske etablerede navne, (som Lille Regnspove og Steller's Havørn) er nu udraderet af DOF's navneudvalg, men lad os håbe at Nymfeparakitten nu ikke hedder Citroncocktail.....Orangekindsnymfet....Snakparakit eller Hollændernymfe.....
Mvh.
Peter
Hej Peter
Der er ingen grund til at gætte når du kan tjekke efter i navnegruppens udgivelse der er tilgængelig på nettet:
Danske fuglenavne
Jeg synes at navnegruppen har lavet et godt stykke arbejde, og at det er fremragende at der nu er en samlet liste som fælles udgangspunkt for dem der ikke stiller sig på tværs.
Hilsen Simon
Hej Simon,
Takket været dit link fik jeg så slået arten op, og den har jo beholdt sit etablerede navn. Såvidt så godt, for det er jo ikke så tosset et navn.
Når du skriver at listen er for dem der 'ikke stiller sig på tværs' forstår jeg imidlertid ikke hvad du mener.
Listen er jo netop for alle, (overvægtige, bøsser og fans af Poul Krebs) samt ikke mindst for ALLE fugleinteresserede, både dem der er på skrå, på tværs og på langs.
At den er for alle ( er DOF's officielle navneliste) er jo netop dens svaghed, idet smukke, ofte logiske navne så efterhånden erstattes af navne der efter min mening ikke er spor bedre.
Hvad var der for eksempel galt med Regnspove?
Kommende generationer af fuglefolk vil så blive præget til at sige Balearerskråpe istedet for Balearisk Skråpe, og det mener jeg ikke er så 'fremragende'.
Men jeg er da helt med på at selve ideen med danske navne til arter der ikke før havde noget dansk navn, er god.
Du behøver ikke at svare på mit (retoriske) spørgsmål ovenfor.
Dette er nemlig ikke ment som et oplæg til en diskussion, for jeg føler at emnet efterhånden er blevet ganske behørigt luftet.
Det er langt mere trist at denne vinters vejrlig måske vil blive sidste pind til ligkisten for Kirkeuglen.
Vores herlige landbrug sørgede for forarbejdet...suk!
Nok ikke på grund af vejret, men ihvertfald på grund af samme landbrug, skal vi jo nok også til at indstille os på at en art som Kornværling forsvinder helt.
Symbolsk er den jo allerede aflivet af det 'fremragende' navneudvalg.....
Mvh.
Peter
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.