Beskrivelse:
Den første fotodokumenterede <a target='_blank' href='http://www.netfugl.dk/pictures.php?species_id=352&country_id=1&photographer_id=&pic_title=&pics_section=&picture_category_id=&rare_bird=&picdate_year=&picdate_month=&picdate_day=&order_by=&order=&page_size=25&id=listpictures&search=1'>sønderjyske Terekklire i Netfugls galleri</a>!
Fuglen blev fundet mens den stod og sov. Benfarven og den mørke skulderstribe kunne ikke umiddelbart erkendes, men fire ting gjorde, at jeg valgte at kigge nærmere på den sovende fugl.
1: Den ringe størrelse
2: Den mørke ”kno”
3: Kontrasten i hovedet
4: Forventningen om, at jeg skulle se Terekklire
Fuglen stod og sov 80% af tiden, men et skift af soveplads gjorde, at den lod næb, hovedtegningerne og de korte gulgrønne ben vise. Den nye soveplads gjorde heldigvis, at den var lidt lettere at fotografere.
Der er ikke nogle billeder i Netfugls galleri af en sovende fugl, hvorfor det er medtaget her. Selv i sovende tilstand er den til at bestemme selvom det karakteristiske næb og hovedprofil ikke lige lader sig se.
Fuglen er med stor sandsynlighed den samme fugl, der har gæstet Margrethe Kog i <a target='_blank' href='http://www.netfugl.dk/dklist.php?species_id=352®ion=SJ&su_status=&location=&finder=&first_date_year=&first_date_month=&first_date_day=&page_size=80&id=search_result&search=1'>2008, 2009 og 2010</a>.
Fuglen blev set <a target='_blank' href='http://maps.google.com/maps?q=loc:54.91300,08.63994&ll=54.91312,8.64152&spn=0.005908,0.02105&t=h&z=16'>her</a> og vil sikkert kunne genfindes der i noget tid endnu. Den stod og sov på den række sten, der deler det sydvestligste vandhul i to, hvorfor det vil være en god ide, at kigge stenrækken nøje igennem. Den stod og sov her ved højvande og det er muligt, at den også vil gøre det fremadrettet. Ved lavvande vil den nok primært fouragere på vaden uden for diget fremfor inde i Margrethe Kog, men det kan også være, at den vælger at slå følge med de klirer, der ses inden for diget.
Fuglen vil med stor sandsynlighed også være at genfinde i området næste juli, så mangler nogen den som art, så kan det allerede ”planlægges” nu. Husk blot, at det ikke er en ædelart – du bliver ikke overrasket over, at den er der for 5. år i træk :-).
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.