1K Kongeørn i en usædvanlig dragt. Fuglen blev set gennem længere tid, hvor aldersbestemmelsen til 1K kunn foretages på baggrund af:
1: helt ensartede mørke overvingedækfjer, af nogenlunde samme nuance for svingfjerene (med lille kontrast). 2k+ bør altid have mere eller mindre tydelige lyse felter på overvingedækfjerene, der kan ligne glenternes.
2: ensartede svingfjer uden generationsforskelle.
Hvad der er pudserligt ved denne fugl er vingernes usædvanligt små hvide felter, der på overvingen falder udenfor det gængse udseende, da kun inderdelen af skafterne på håndsvingfjerene er lyse. Derfor mangler det førvetede store, hvide felt som yngre kongeørne skal have.
At det undtagelsesvist kan mangle ses altså her. Altså en advarsel om at aldersbestemme Kongeørne alene på udbredelsen af hvidt på vingen. Dette varierer individuelt (fra meget store hvide felter, der undertil dækker >50% af svingfjerenes flader, til blot smalle hvide baser på inderste håndsvingfjer).I det efterfølgende fjerskifte anlægges ungfuglelignende fjer. fuglen er flere år førend den kan yngle, og signalerer derfor ikke alder ved at "gradvis få mindre hvide felter i vingen", som ofte hævdet. Først efter flere år reduceres de hvide felter i vinger og hale, og da ved at grå, tværbåndede adulte fjer æder sig ind i felterne.
En del adulte - især hunner - synes livet ud at bevare ungfugle-lignende sving- og halefjer partielt, f.eks. flere af de skånske ynglefugle. At det ene køn agerer yngre end de i virkeligheden er kendes jo i høj grad også fra vores egen art.
Ifølge den svenske ørne-aldersekspert Martin Tjernberg er dette muligvis en fugl i 1. dragt (2cy), men han mener snarere at det er en fugl i 3. dragt (3cy), idet han ikke synes at den er så frisk i fjerdragten som en helt ung fugl burde være.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.
Log ind her for at kommentere fotoet. Er du ikke oprettet som bruger kan du oprette dig som bruger her.