Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Hætteværling - (Emberiza melanocephala) - Black-headed Bunting
Fugleart (IOC): Hætteværling (Emberiza melanocephala) Black-headed Bunting - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ad. hun/female
Lokalitet: Blåvands Huk, Danmark
Dato: 28. maj 2005
Billede opsætning: D70 og sigma 80 400 APO OS EX
Fotograf: Sune Riis Sørensen, Danmark
Uploadet den: 3. juni 2005
Hits: Billedet har været vist 4685 gange.
DK List Ranking: Set af 299 ud af totalt 1509 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Jørgen Munck Pedersen skriver lørdag 4. juni 2005 kl. 09.59
Man kan desværre ikke se svingfjersprojektion, issestriber og overgump ordentligt. Hvad med næbmål, som er som at købe elastik i metermål for en uøvet ringmærker. Det bliver grimt!!


Bent Jakobsen skriver lørdag 4. juni 2005 kl. 17.11
Puha puha, det må ikke være sjovt at være så mavesur, fordi man endnu ikke har set Hætteværling i DK, og ikke kan få fuglen fra Fanø igennem som Hætteværling. Jørgen Munck vi har også to fugle fra Blåvand, som ikke er endelig bestemt, men fremstår som Hætte/Brunhovedet Værling. Derudover har vi 3 sikre obs + den nu fangne. Og så er vingemålet 88, hvilket udelukker Brunhovedet.
Og så synes jeg du er meget lidt sød ved Peter uden at du kender til hans indsats med ringmærkningen i Blåvand. Og i stedet for at kritisere, synes jeg hellere du skulle bakke de nye unge op. Nu har jeg jo fulgt Peter hele foråret, og er imponeret over hvor grundig han er med artsbestemmelser og aldersbestemmelser. Og jeg overdriver ikke når jeg siger at adskillige ældre A-mærkere, som ofte kører på rutinen, faktisk kunne lære noget her. Peter har ved intensive studier af litteraturen bidraget med bedre aldersbestemmelser af de fugle, vi fanger ved Blåvand. . Jeg tror ikke, der var mange ringmærkere som havde været opmærksom på den Iberiske. Nu har jeg vel efterhånden stået med over 50.000 fugle i hånden, og jeg vil nok sige, at den Iberiske har været en af de vanskeligste jeg nogensinde har stået med.
Den, der har det mest skidt med at Hætteværlingen smuttede, er Peter selv, og skyldes en hel række af episoder. Og som vi kan se på en anden tråd her på Netfugl, så er der kun klap på skulderen til Peter. Den eneste som kommer med sure opstød er dig, og du havde alligevel ikke nået den, da den efter at være sluppet var pist væk.


Peter Søgaard Jørgensen skriver lørdag 4. juni 2005 kl. 19.41
Det kan tilføjes at der på fotos fra andre vinkler kan ses tydeligt rødbrunt på overgumpen, hvilket aldrig ses hos brunhovedet. Desuden er det rent hvide vingebånd i det sene forår, hvor dragten er slidt, diagnostisk for hætteværling (jvf. Byers, Olsson og Curson; Buntings and Sparrows).
Hertil kommer den gulligttonede underside og hætten, dannet af øredækfjerene og det tilsyneladende lange spidse næb (Det er jo let at være bagklog;)

MVH PSJ


John Faldborg skriver lørdag 7. juli 2007 kl. 14.54
Sidder her 070707 og ser at DK's første Hætteværling jo er fra Blåvand dd for mange år siden. If my memory serves me well er der et falmet foto af den etellersteds. På et stakit! Sku'
det ikke kunne scannes - eller hvad det hedder - og kunne puttes på under "fotodokumentation af gamle hits"....???Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.126 sek.
til toppen